Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

a po co konto zakładać? można puścić plik bez zakładania konta..

Domyślnie

ok już się robi już wszystko wiem
    http://wyslijto.pl/upload_success/3cngzfa1t0

Cytat Zamieszczone przez bck1007 Zobacz posta
    najnowszy lightroom i ma dzialac
    najnowsza ruska wersja też nie działała:]
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-04-2013 o 09:32

Domyślnie

No to coś masz z kompem/systemem niestety. Ściągnąłęm RAWa i Lightroom 4.3 (Camera RAW 7.3) go czyta bez problemu. Widać na zdjeciu fotografa i butelkę pepsi - gdybyś miał wątpliwości

Domyślnie

ok dzieki Ci bardzo serdecznie, będę już działał w tym kierunku jak zrobię to napiszę co się dzieje. Sam jestem głupi przy tym co sie dzieje

może ktoś się pochwali jeszcze z CapturemNX 2 ? czy działa? i jaki to jest numer dokładnie?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-04-2013 o 09:33

Domyślnie

ViewNX 2 (a dokładnie 2.7.1 64bit) też otwiera bez zająknięcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkokosz Zobacz posta
    ViewNX 2 (a dokładnie 2.7.1 64bit) też otwiera bez zająknięcia.
    a to jest interesujące, bo przy pomocy płytki którą dostałem, wgrałem tą przeglądarkę i przy jej pomocy zaktualizowałem do najnowszej wersjii i jednak nie działało
    mam Vstę 32 bitową, ciekawe jaki to ma wpływ?

Domyślnie

Podobnie Machinery Effects 2.5.6 (build 2) - otwiera bez żadnego problemu. Także SNS-HDR Home 1.4.22. Chyba więcej programów do otwierania RAWów aktualnie nie posiadam

Cytat Zamieszczone przez sławeczekm Zobacz posta
    a to jest interesujące, bo przy pomocy płytki którą dostałem, wgrałem tą przeglądarkę i przy jej pomocy zaktualizowałem do najnowszej wersjii i jednak nie działało
    No nie wiem, co masz za system, co na nim instalowałeś i kiedy - faktem jest, że w każdym programie do obsługi RAWów u mnie Twój plik daje się bezproblemowo wczytywać. To chyba jednak świadczy, że coś masz u siebie nagrzebane - ale co, to już kompletnie nie wiem. A jak się dokładnie objawia to, że się nie daje odczytać RAWa? Wszystkie programy pokazują zły format? Czy jednak coś wczytują? Może masz zbyt restrykcyjnego antywirusa?
    Ostatnio edytowane przez kkokosz ; 02-04-2013 o 20:26

Domyślnie

Capture NX wersja 2.4.1 otwiera i Camera Raw 7.3 również.

Domyślnie

nie wiem co jest? kazdy program wyświetlał cannot open. system mam nówka nierdzewka, przy tej akcji z rawem wgrywałem Vistę kilka razy od nowa. nie wygląda mi to na infekcje.

dobrze dzięki, a możecie jeszcze zobaczyć to zdjcie?
    http://wyslijto.pl/upload_success/4hf74rqj5d

normalnie jaja to drugie nie będzie działać, wiem już co zrobić żeby działało
    nie uwierzycie

zdjęcia skopiowane z karty przez autozgrywanie jak zmieniają nazwę zdjcia to nie otwierają się. jak skopiuję je z karty przez explorera z orginalnymi nazwami z aparatu otwierają się bez problemu taki bug
    dzięki za dobre chęci , fajnie że można liczyć na waszą pomoc
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-04-2013 o 09:34

Domyślnie

Tylko że problemem nie są tylko nazwy - kiedy ten drugi plik, wrzucony przez Ciebie doprowadzi się do "normy", czyli nada mu "odpowiednią" nazwę, i tak nie daje się go otworzyć ani w View NX2, ani w Lightroomie. Czyli przy "autozgrywaniu" pliki prawdopodobnie są uszkadzane.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów