Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie jaki dysk twardy?

posiadam u siebie w kompie dysk ssd na system operacyjny i hdd chyba seagate. potrzebuje teraz dysku na zdjecia ktore bede obrabial. zastanawiam sie nad ?
    http://www.komputronik.pl/product/14...SATA-600_.html
    i
    http://www.komputronik.pl/product/13...CERTIFIED.html
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Domyślnie

Pierwszy. Drugi, nie dość że z serii Green to jeszcze recertyfikowany, co oznacza że wrócił z naprawy gwarancyjnej i jest sprzedawany jako "odświeżony", więc nie wróży to nic dobrego.
    Ostatnio edytowane przez FunBoy ; 07-03-2013 o 17:33
    regulamin

Domyślnie

dzięki nie wiedziałem ze coś takiego jest jak "odświeżony" a po drugie seagate to seagate
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katzdw Zobacz posta
    ...a po drugie seagate to seagate
    no, szczególnie serii 7200.11

Domyślnie

Jak chcesz dysk, którym mają być zdjęcia do obróbki to nie lepiej drugi SSD? Dysk talerzowy o dużej pojemności kupuje się do archiwizacji.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ale ssd kiedys sie skonczy a po drugie za drogi. Potrzebuje1 tera wiec ssd odpada
    D600 N50 1.8 Sb900 Sb600

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Zasmucę Cię: talerzowiec też się kiedyś skończy. Dosłownie i w przenośni.

Domyślnie

W domu padł mi ten Seagate (nie działał od zakupu), w pracy padł z tej serii 2TB i 2 WD Green. Do żadnego nie mam zaufania, a konkurencja praktycznie żadna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj Zobacz posta
    no, szczególnie serii 7200.11
    To byl chyba 2006-7 rok i problem tylko z pewna seria 500GB, dlugo jeszcze bedzie sie o tym gadac, mam od tego czasu 7200.11 500GB, obecnie uzywam jako zewnetrzny i zadnych problemow, do tego mam dwa dyski 7200.12 i slowa nie powiem zlego

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Jak chcesz dysk, którym mają być zdjęcia do obróbki to nie lepiej drugi SSD? Dysk talerzowy o dużej pojemności kupuje się do archiwizacji.
    Mam SSD 128GB, wystarcza zeby trzymac na pulpicie katalog ze zdjeciami do obrobki a potem przenosze go na talerzowca, bez przesady, jednak bywa, ze wracam do tych starych zdjec i wyobraz sobie, ze mozna tez kozystac z dysku HDD.

Cytat Zamieszczone przez GLaF Zobacz posta
    W domu padł mi ten Seagate (nie działał od zakupu), w pracy padł z tej serii 2TB i 2 WD Green. Do żadnego nie mam zaufania, a konkurencja praktycznie żadna
    WD Green, slyszalem o nich wiecej zlego niz dobrego, Seagate z doswiadczenia osobistego wiem, ze sa ok, ale WD tez moga byc dobre, byle inny niz green
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 10-03-2013 o 02:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    To byl chyba 2006-7 rok i problem tylko z pewna seria 500GB, dlugo jeszcze bedzie sie o tym gadac, mam od tego czasu 7200.11 500GB, obecnie uzywam jako zewnetrzny i zadnych problemow, do tego mam dwa dyski 7200.12 i slowa nie powiem zlego
    ...
    oj na długo go sobie zapomnę jak straciłem na nim wszystkie dane i zdjęcia z kilku miesięcy. Nie jest łatwo to zapomnieć. Oczywiście użytkuje i dziś miedzy innymi także seagate działa bez zajęknięcia ale jak słysze o niezawodności tej marki to mi od razu w spływają wspomnienia

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów