Close

Strona 77 z 239 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Heh no i nie zrozumiałeś .
    Szkoda bo to zdrowiu szkodzi, a aparat w dzisiejszych czasach za 10tys. zł nie jest marzeniem ani narzędziem PRO.
    Takie czasy przyjacielu .
    A przy okazji nie ma narzędzi niezawodnych. Każde należy poznać i nauczyć się je obsługiwać. Jeśli ma jakieś niedociągnięcia to unikać sytuacji w jakich musisz z nich korzystać. Dla osoby PRO nie będzie stanowiło problemu.
    No widzisz przyjacielu właśnie dla osoby pro stanowi to największy problem jak nie może polegać na sprzęcie. Od jakiej wydanej sumy zaczyna się sprzęt "pro"? mówisz że nie za 10k? Znam pro, który pracuje na 2xd90 i robi piękne zdjęcia ślubne. Każdy aparat może robić pro zdjęcia w odpowiednich rękach ale nie każde ręce mogą robić pro zdjęcia najlepszymi aparatami. Dlatego jeśli płacisz za coś powinieneś wymagać aby to działało (bo może) a nie mydlić sobie oczy i zdjęcia w mawiając , żeby nauczyć się żyć z ograniczeniami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    N........... Każdy aparat może robić pro zdjęcia w odpowiednich rękach ale nie każde ręce mogą robić pro zdjęcia najlepszymi aparatami.
    Na tym chciałbym zakończyć tą dyskusję. Sam mam niezły sprzęt i co ? i dupa ;P. Tendencja kupię lepszą puszkę i będę miał lepsze fotki jest w pewnym momencie bardzo zgubna .

Pozdrawiam cię Tomek

Domyślnie

Pozdrawiam cię Tomek
    Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć

Domyślnie

Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć
    Dziękuję i tego samego ci życzę.
    Tomek

Domyślnie

Heh no i nie zrozumiałeś .
    Szkoda bo to zdrowiu szkodzi, a aparat w dzisiejszych czasach za 10tys. zł nie jest marzeniem ani narzędziem PRO.
    Ja racze jsię nie zgodzę z takim stwierdzeniem, posłuże się tu moja drugą pasją - audio. Znasz może kogos kto kupił np wzmacniacz lub kolumny za 10kpln i potem narzekał, że głośnik mu harczy, że wzmacniacz zniekształca??? Jeśli tak to na bank bedzie wymianiał na nowy. Poza tym w sprzęcie audio tej klasy bubla się nie kupi (nie mam tu na mysli firm chińskich, które to lubia sie niektóre psuć po gwarancja) Tu jest wszystko dopracowane. Więc myślę wydając 10000 na sam aparat powinien być dopracowany, zrozumiełabym gdyby przypadłośc dotyczyła jednej serii lub kilku sztuk ale większosci????
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2013 o 22:40
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Czytam i czytam te Wasze biadolenia na temat D800 i jego AF - jakości zdjęć itd.
    Ja posiadam D800 od paru miesięcy i jestem b. zadowolony żadnych problemów, na marginesie rozmawiałem z kilkoma fotografami znanymi w Polsce, którzy posiadają D800 i ich opinia jest taka sama jak moja.
    Zobaczcie zdjęcia nocne na naszym forum http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...103345&page=43
    Mnie się wydaje że jest jak w przysłowiu: "Byle jakiej baletnicy każda sukienka przeszkadza w tańcu"
    To na tyle!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwy49 Zobacz posta
    Mnie się wydaje że jest jak w przysłowiu: "Byle jakiej baletnicy każda sukienka przeszkadza w tańcu"
    To na tyle!
    Święte słowa i AMEN w temacie.

Domyślnie

Czytam i czytam te Wasze biadolenia na temat D800 i jego AF - jakości zdjęć itd.
    Ja posiadam D800 od paru miesięcy i jestem b. zadowolony żadnych problemów, na marginesie rozmawiałem z kilkoma fotografami znanymi w Polsce, którzy posiadają D800 i ich opinia jest taka sama jak moja.
    Zobaczcie zdjęcia nocne na naszym forum http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...103345&page=43
    To na tyle!
    Problemów z AF nie zrozumie ten kto ich nigdy nie miał.

P.S. Cieszę się oczywiście, że ze Twoją puszką jest ok.
    D700, D300, S20/1.8, N35/1.8, N50/1.8, N85/1.8, SB-600, SB-800.

Domyślnie

To na tyle!
    Uważasz zdjęcia na małych przesłonach 1 i 4 z linku za ostre? dwa w środku na przesłonach pewnie pow. f8 spoko, co tylko potwierdza moją opinię.

Domyślnie

Uważasz zdjęcia na małych przesłonach 1 i 4 z linku za ostre? dwa w środku na przesłonach pewnie pow. f8 spoko, co tylko potwierdza moją opinię.
    Zdjęcie 1 zrobione na pełnej dziurze f2 jest żyleta, jeśli u Ciebie jest nieostre to masz monitor do kitu, więc go zmień!

Strona 77 z 239 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów