Szukaj
po cichu to można bąka puścić...
gdyby go znacząco przyspieszyli, to na 100% poinformowaliby o tym i to pogrubioną czcionką![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Nie wiem jak wy ale ja od momentu pracy na dwóch monitorach non stop mam problem z wyłączaniem się Lightroom 4. Na jednym Miniatury na drugim Develop i po kilku wywołanych fotach ciach i program wisi i jedyny komunikat to wystąpił błąd i zamknij aplikację. Problem nie występuje przy pracy na monitorze laptopa ale już na zewnętrzym również mimo, że LR odpalony tylko na zewnętrznym ale monitory oba w trybie rozszerzonym. Sprzęt to taki na jaki mnie było stać: i5 3210, 8GB RAM, dysk 7200rpm, WIN 7 64bit
Sprzęt mam podobny, ( i5 750, dwa monitory, 16 gb ram w7 hp 64bit)lightroom chodzi stabilnie.
Tutaj zakładałem osobny temat z tym problemem: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=222168 i wynika z wypowiedzi, że problem nie dotyka tylko mnie a jeszcze kilku kolegów z forumMoże jednak te 8GB RAMU więcej niż u mnie czyli łącznie 16 GB rozwiązuje problem, zresztą tak sugerowali koledzy w moim temacie.
Ostatnio edytowane przez raftik ; 26-02-2013 o 10:55
Nie, miałem długi czas tylko 8 i też było ok. Może przejrzyj log systemowy po takim zawieszeniu lr, być może tam będzie przyczyna zwisu.
u mnie na dwoch monitorach sie nie wiesza, ale ja mam na osx
Skontaktuj się z nami