Close

Strona 97 z 129 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    hmm... jakich wad?
    Miałem na myśli powolność działania. Nic nie piszą o przyśpieszeniu ale kto ich tam wie ? Przyznali oficjalnie, że zrobili coś źle i dlatego wielu użytkowników narzeka na powolne działanie ? Może poprawią to po cichu ?
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

po cichu to można bąka puścić...
    gdyby go znacząco przyspieszyli, to na 100% poinformowaliby o tym i to pogrubioną czcionką
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta

dodam, że nigdy nie zwróciłem na to uwagi, bo na miniatury i tak nie patrzę, a często mam je wyłączone po prostu

no wlasnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Miałem na myśli powolność działania. Nic nie piszą o przyśpieszeniu ale kto ich tam wie ? Przyznali oficjalnie, że zrobili coś źle i dlatego wielu użytkowników narzeka na powolne działanie ? Może poprawią to po cichu ?

ta powolnosc dzialania nie jest jednoznaczna. jedni maja z nia problem inni nie...

Domyślnie

Nie wiem jak wy ale ja od momentu pracy na dwóch monitorach non stop mam problem z wyłączaniem się Lightroom 4. Na jednym Miniatury na drugim Develop i po kilku wywołanych fotach ciach i program wisi i jedyny komunikat to wystąpił błąd i zamknij aplikację. Problem nie występuje przy pracy na monitorze laptopa ale już na zewnętrzym również mimo, że LR odpalony tylko na zewnętrznym ale monitory oba w trybie rozszerzonym. Sprzęt to taki na jaki mnie było stać: i5 3210, 8GB RAM, dysk 7200rpm, WIN 7 64bit

Domyślnie

Sprzęt mam podobny, ( i5 750, dwa monitory, 16 gb ram w7 hp 64bit)lightroom chodzi stabilnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ta powolnosc dzialania nie jest jednoznaczna. jedni maja z nia problem inni nie...
    Część osób, które maja ten problem twierdzi, że ci co problemu nie mają jednak go mają
    Skoro komuś chodzi wolno to niemożliwe, żeby innemu działało prawidłowo
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Sprzęt mam podobny, ( i5 750, dwa monitory, 16 gb ram w7 hp 64bit)lightroom chodzi stabilnie.
    Tutaj zakładałem osobny temat z tym problemem: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=222168 i wynika z wypowiedzi, że problem nie dotyka tylko mnie a jeszcze kilku kolegów z forum Może jednak te 8GB RAMU więcej niż u mnie czyli łącznie 16 GB rozwiązuje problem, zresztą tak sugerowali koledzy w moim temacie.
    Ostatnio edytowane przez raftik ; 26-02-2013 o 10:55

Domyślnie

Nie, miałem długi czas tylko 8 i też było ok. Może przejrzyj log systemowy po takim zawieszeniu lr, być może tam będzie przyczyna zwisu.

Strona 97 z 129 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów