Szukaj
pewnie można, ja mam odwrotnie, na głównym podgląd na pomocniczym miniatury
Zdjęcia na całym, (lewy ekran - główny), miniatury na drugim - pomocniczym.
Podstawowy monitor 23 cale 1920x1080 pomocniczy 1280x1024.
Czyli odwrotnie się nie da?
U mnie wygląda to tak: dwa monitory, podstawowy skromny Dell do codziennego użytku i oprofilowane Eizo (do tego ustawione pionowo) jako drugi. Chciałbym mieć na Dellu otwartego LR w trybie Develop z miniaturkami a na Eizo odgląd pełnoekranowy obrabianego zdjęcia.
Jakieś rozwiązanie chyba istnieje?
FujiLove again and again...
Ale w czym problem? LR nie rozróżnia monitora "głównego" i pomocniczego, dla niego istnieje tylko "pierwszy", czyli ten, w którym otwarte jest główne okno LR oraz "drugi". Przenieś główne okno na ten monitor który Cię interesuje i później naciśnij przycisk otwierający drugie okno.
Nie zrozumieliśmy się: chcę mieć na monitorze 1 (Dell) główne okno LR, otwarty modół "develop" i miniaturki tam gdzie mam aktualnie podgląd zdjęcia, brak paska z miniaturkami na dole, pasek z presetami po lewej, pasek z narzędziami do wywoływania po prawej, a pełnoekranowy podgląd na monitorze 2 (Eizo). Z tego co widzę tego nie da się zrobić, bo zawsze po przejściu z Library do Develop zamiast miniaturek mam na środku podgląd obrabianej fotki, a po kiego grzyba mi on skoro i tak patrzę na drugi, oprofilowany/skalibrowany monitor.
FujiLove again and again...
"hier liegt der Hund begraben". Jak miniaturki, to moduł Library, jak Develop to podgląd jednego zdjęcia. Możesz ew. otworzyć na Eizo główne okno i moduł Develop, a na Dellu drugie okno z miniaturkami. Minus jest taki, że będziesz miał widoczne wszystkie palety na oknie z obrabianym zdjęciem (tabem możesz je wyłączyć).
Na amazonie jest jeszcze taniej => tutaj
Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.
Skontaktuj się z nami