Close

Strona 95 z 129 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Pytanie: czy pracując na dwóch monitorach można ustawić na głównym, w module "develop", widok miniaturek w miejscu gdzie jest pokazywane aktualnie obrabiane zdjęcie? Skoro mam pełnoekranowy podgląd na drugim monitorze nie potrzebuję go na głównym, a miniaturki pozwoliłyby mi na szybszą nawigację. Albo zostawić pasek z miniaturkami na dole, a ekran wypełnić narzędziami zamiast przewijać je na pasku z prawej?
    Niestety chyba się nie da, w jednym oknie (monitorze) możesz mieć Develop a w drugim (monitorze) podgląd miniatur.

Domyślnie

pewnie można, ja mam odwrotnie, na głównym podgląd na pomocniczym miniatury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    pewnie można, ja mam odwrotnie, na głównym podgląd na pomocniczym miniatury
    Ale masz miniatury na całym ekranie, czy tylko pasek na dole i obrabianą fotkę na środku?
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Zdjęcia na całym, (lewy ekran - główny), miniatury na drugim - pomocniczym.
    Podstawowy monitor 23 cale 1920x1080 pomocniczy 1280x1024.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Zdjęcia na całym, (lewy ekran - główny), miniatury na drugim - pomocniczym.
    Podstawowy monitor 23 cale 1920x1080 pomocniczy 1280x1024.
    Czyli odwrotnie się nie da?
    U mnie wygląda to tak: dwa monitory, podstawowy skromny Dell do codziennego użytku i oprofilowane Eizo (do tego ustawione pionowo) jako drugi. Chciałbym mieć na Dellu otwartego LR w trybie Develop z miniaturkami a na Eizo odgląd pełnoekranowy obrabianego zdjęcia.
    Jakieś rozwiązanie chyba istnieje?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ale w czym problem? LR nie rozróżnia monitora "głównego" i pomocniczego, dla niego istnieje tylko "pierwszy", czyli ten, w którym otwarte jest główne okno LR oraz "drugi". Przenieś główne okno na ten monitor który Cię interesuje i później naciśnij przycisk otwierający drugie okno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ale w czym problem? LR nie rozróżnia monitora "głównego" i pomocniczego, dla niego istnieje tylko "pierwszy", czyli ten, w którym otwarte jest główne okno LR oraz "drugi". Przenieś główne okno na ten monitor który Cię interesuje i później naciśnij przycisk otwierający drugie okno.
    Nie zrozumieliśmy się: chcę mieć na monitorze 1 (Dell) główne okno LR, otwarty modół "develop" i miniaturki tam gdzie mam aktualnie podgląd zdjęcia, brak paska z miniaturkami na dole, pasek z presetami po lewej, pasek z narzędziami do wywoływania po prawej, a pełnoekranowy podgląd na monitorze 2 (Eizo). Z tego co widzę tego nie da się zrobić, bo zawsze po przejściu z Library do Develop zamiast miniaturek mam na środku podgląd obrabianej fotki, a po kiego grzyba mi on skoro i tak patrzę na drugi, oprofilowany/skalibrowany monitor.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    otwarty moduł "develop" i miniaturki tam gdzie mam aktualnie podgląd zdjęcia
    "hier liegt der Hund begraben". Jak miniaturki, to moduł Library, jak Develop to podgląd jednego zdjęcia. Możesz ew. otworzyć na Eizo główne okno i moduł Develop, a na Dellu drugie okno z miniaturkami. Minus jest taki, że będziesz miał widoczne wszystkie palety na oknie z obrabianym zdjęciem (tabem możesz je wyłączyć).

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobRoy Zobacz posta
    Mały off-topic nie wiem czy już było? Na stronie Adobe promocja na Lightroom 4 minus 30%. Do końca lutego.
    Na amazonie jest jeszcze taniej => tutaj
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Na amazonie jest jeszcze taniej => tutaj
    Nieźle, całkowity koszt mojego to coś około £200 - LR3 + upgrade do 4.

Strona 95 z 129 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów