Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Zbliżeniówka

Domyślnie Zbliżeniówka

Dobry wpis
    http://samcik.blox.pl/2013/02/Zblize...#BoxSlotII3img

Komenty pod nim też niezłe
    "Panie Maćku, pisze Pan że ktoś tam wykorzystał "luki w zabezpieczeniach transakcji zbliżeniowych".
    Moim zdaniem w zabezpieczeniach tych nie ma luk - z prostej przyczyny: po prostu nie ma żadnych zabezpieczeń."
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 19-02-2013 o 09:42

Domyślnie

Film już trochę starawy, ale myślę, że nadal aktualny, zwłaszcza u nas.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

ja nie lubie tych zblizeniowych. Wystrzegałem się tego ustrojstwa długo no ale nadszedł czas na normalna wymiane kart i bank przysłał oczywiście zbliżeniówki. I na dodatek zwykła ROR i kredytówkę identyczną (różnia się naklejkami Visa i Master Card) Ile to razy w sklepie przez pierwszy miesiąc była odmowa/zły pin/ prosze wpisac poprawnie itp itd...
    Jakos do tej pory nie czuje sie komfortowo płacac zblizeniowo

Domyślnie

jedynym zabezpieczeniem zbliżeniówki jest limit kwotowy i limit operacji....ale z racji, że operacje takie dotyczą małych kwot to coraz mniej firm/sklepów/itp nie rejestruje ich online...i hulaj duszo
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Jednym słowem możliwości ustawienia w tryb online istnieją ale banki dla własnego wygodnictwa (mniejsze obciążenie łączy i serwerów) olewają temat. Natomiast już nie olewają sztucznie powstałych w ten sposób debetów, gdzie jest w tej sytuacji UOKiK ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Jednym słowem możliwości ustawienia w tryb online istnieją ale banki dla własnego wygodnictwa (mniejsze obciążenie łączy i serwerów) olewają temat.
    nie, koszty tną sklepy które nie rejestrują tych operacji on line bo się im po prostu nie opłaca...np. rossman on line rejestruje operacje tylko powyżej 200 pln...
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Natomiast już nie olewają sztucznie powstałych w ten sposób debetów,
    Przyzwyczajony do tego, że jak mi się kończą pieniądze, to dostaję odmowę z terminala, doprowadziłem do takiego debetu 15zł (na koncie bez limitu debetowego w Alior) i wtedy to, jak najbardziej, poinformowano mnie o tym "grożącym" SMSem i listem, za który skasowali 25zł.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Nie o to mi chodzi, powinna być możliwość po otrzymaniu karty (czy to na www czy w bankomacie) aby posiadacz wprowadzając pin mógł sobie ustawić czy chce mieć opcje na niej offline czy online.
    To że potem nie mógłbym zapłacić w takim sklepie to już inna historia ale wybór i opcja powinna być a nie uszczęśliwiają nas na siłę.

Domyślnie

Ja mam kartę prepaid MasterCard i to z niej głównie korzystam jako zbliżeniówki. Zwykłą do RORu też już niestety mam zbliżeniową, ale staram się z niej nie korzystać w ten sposób.
    UOKiK się tym zajmie jak dostanie skargi od klientów.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Przyzwyczajony do tego, że jak mi się kończą pieniądze, to dostaję odmowę z terminala, doprowadziłem do takiego debetu 15zł (na koncie bez limitu debetowego w Alior) i wtedy to, jak najbardziej, poinformowano mnie o tym "grożącym" SMSem i listem, za który skasowali 25zł.
    spotkałem się z tym samym. mam konto w Aliorze tylko po to by robić zakupy w necie (jak potrzeba to przelewam na Aliora kase). Normalnie utrzymuje saldo +/- 50zł by w razie czego na browara starczyło. I ostatnio tak sobie zbliżeniowo płaciłem za jakieś bzdety aż tu nagle debet -9zł. I zaraz maile i smsy z Aliora. Aż się zdziwiłem bo przeciez mozliwości debetu na tej karcie nie chciałem i nie optaszkowywałem takiej opcji...

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów