Szukaj
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
widać z tego powinienem sobie kupić jakiegoś mac-a mini zamiast nędznego 6 rdzeniowego, 12 potokowego PCta, z 32GB RAMu - może wtedy też bym pisał że wszystko działa świetnie. Tymczasem wpienia mnie, że LR 3.6 potrafił równie szybko działać na kilka lat starszym kompie.
Tak przy okazji; w zasadzie wszystkie operacje na 12mpix plikach z d700 i d300 wykonują się u mnie w czasie rzeczywistym, ale z RAWami D800 już tak dobrze nie jest. A powinno być.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Dlatego dopisałem że z plikami z D700 jest szybka i komfortowa praca. Z D800 nie miałem przyjemności.
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
macbook pro i7, 8gb ram + 14bit raw z d7k nadal lightroom niezle smiga
D700 |S24-70mm f2.8|S70-200mm 2.8|Samyang 8mm 3.5 UMC Fish-eye CS II|N35mm 1.8|N60mm 2.8D|N85mm 1.8|SB700
Panowie miarodajne to by było jakbyście postawili swoje maszynki koło sprzętu Pawła i zrobili test na tych samych zdjęciach z d800, testując te same operacje, presety, itp. Natomiast tak to będzie jak zawsze dla wszystkich na okoBo jak na razie jego sprzęt z opisu bardziej przypomina Mac'aPro a mimo to nie jest wystarczająco szybki do obróbki rawów z d800. Tak przynajmniej wywnioskowałem z wpisów, tym bardziej, że faktycznie mówimy o najnowszej wersji LR.
Tu jako ciekawostka:
http://macperformanceguide.com/mbpRe...w-convert.html
Juz od pol roku cykam na D800 i obrabiam na Toshiba Satellite L500-19Z. Ma dwa rdzenie 4 GB RAM i 2.2 GHz zegar. Komp sprzed 4 lat ... MOze 5 ...
Mam Lightrooma 4.3 i ... Nie jest super ale nie jest tragicznie ... Odchudzilem Lightrooma wycinajac nieuzywane przeze mnie moduly. Such as: Book.lrmodule, Location.lrmodule, MultipleMonitor.lrmodule (nie mam dwoch monitorow), Print.lrmodule, Slideshow.lrmodule, Web.lrmodule (na wszelki wypadek przegralem je do innego katalogu stworzonego przeze mnie) Niepotrzebne rzeczy sie nie laduja ... Nie obciaza RAM, i dziala szybciej ...
Ale Photoshopa w tym samym czasie wole nie otwierac![]()
.................................................. .................................................. ............
www.greniuk.com
Mały off-topic nie wiem czy już było? Na stronie Adobe promocja na Lightroom 4 minus 30%. Do końca lutego.
Skontaktuj się z nami