Close

Strona 48 z 74 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

spoko....
    pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Jakie 35mm? Samy czy fuji?
    Nie wiedziałem, że S robi 35 do Fuji X.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    ...
    co do Fuji FF to straciłem nadzieje w czasach s3/s5
    Niedźwiedziu.Ja też straciłem serce do fu po zabawie z s5. We wtorek pojechałem kupić X-E1. Ale jak na miejscu pomacałem, to zakup odpuściłem. Jak dla mnie to jest jeszcze za prymitywna technologia, żeby tworzyć system za 10-12 tys. Poczekam. X-E1 ma ten wizjerek, który dla mnie jest nieakceptowalny. W sklepie (jednak nie jest dość ciemno) smuży, sprawia wrażenie jakbyś patrzył na świat okiem radzieckiej kamery cyfrowej Szatan-10. Tu jednak konkurencja (sony 7, Oly OMD) jest dużo lepsza. Wielkość wizjera - porażka. Skuteczne, świadome kadrowanie przy tej wielkości wizjera jest nie do zaakceptowania (w mojej ocenie). AF - tu dobre noty dla 18-55 - szybko, sprawnie. 35 wolniej - ale podejrzewam, że szkło miało stary firmware. Przy czym zabawa oly pokazała, że AF może być tak szybki jak w lustrze.

Podsumowując - jak dla mnie ten aparat ma jeszcze za dużo wad (ograniczeń). Przyzwyczajenie z dobrego (d3s) będzie tym bardziej uwypuklało słabości E-X1. Fu to na pewno niezły sprzęt, robi fajne foty. Ale ja jeszcze poczekam na nowe body zanim zdecyduję się wejść w kolejny system.

tomisiek

Domyślnie

A ja rozpieszczony wizjerami w 5d czy M9 jakoś jestem zadowolony z tego w XE-1. Kadrowanie jest nie do zaakceptowania? W jakim sensie ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

W sensie wielkości i jakości obrazu obserwowanego przez celownik Fuji. Już dużo lepiej wygląda to w oly Omd 5. Ale są to oczywiście moje subiektywne odczucia. X pro 1 jest pod tym względem dużo lepszy.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

dziwne - ja używam Zeiss Ikona z największym chyba wizjerem i jak biore do reki x-pro nie mam jakis problemów ... znaczy gdybym mógł to cyfrowe oznaczenia zrobiłbym delikatniejsze - one lekko zakłócają odbiór

Domyślnie

Mam 5DII i X-E1 i wizjer mi bardziej pasuje w tym drugim - po prostu więcej w nim widać. W lustrzance w ciemnicy w wizjerze nie widać nic, nawet punktów AF, a w Fuji wszystko fajnie rozjaśnione. W słabszym oświetleniu, szczególnie z zoomem, obraz w wizjerze klatkuje, ale bardziej wpływa to na odbiór obrazu jeśli chodzi o wrażenia estetyczne, niż przekłada się na praktykę. A w praktyce wizjer elektroniczny uważam za lepszy.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 08-02-2013 o 11:31
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

a jak zgaduje nex7 i ten omd i x-e1 to różne systemy mocowań ? nie zrobili tego jak 3/4 ?
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Nex 7 ma inne mocowanie (sony E). OmD chyba (z naciskiem na chyba) jest micro 3/4 z pasującymi szkłami jak do wszytskich systemu micro 4/3. Co do wizjera XE1. Przedstawiłem swoje odczucia. Mi nie leży i tyle. gdyby X Pro 1 byłby tańszy - pewnie kupiłbym X Pro.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wiedziałem, że S robi 35 do Fuji X.
    Nie napisałem, że robi, ale są przejściówki i da radę pewnie podpiąć choćby Samy od Nikona... chyba że jestem w błędzie.
    .

Strona 48 z 74 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów