D90 kupisz za 1900,- i ma śrubokręt
Szukaj
D90 kupisz za 1900,- i ma śrubokręt
D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR
Bierz d90 i tego tamrona.
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
Z D90 "męczę się" już ponad 3 lata(głównie w makro) i nie poleciłbym go nikomu kto ma 3 tysie na body i będzie je używać, jak sam pisze, przez następne 5 lat.
Dokładnie tak jak pisałem - mało się pisze o dobrych stronach korpusów. Nie tylko D7000.
cz4rnuch - cieszę się, że Twoje zdanie opierasz na rozsądnych argumentach. Korpus jest do makro i zwierząt leśnych+ptactwa.
W zasadzie jestem zdecydowany na D7000, choć mam mieszane uczucia, bo w tym przedziale cenowym we większości testów króluje, a użytkownicy mało piszą pozytywnych rzeczy.
Ciężko wydać 3000 zł na coś i być niezadowolonym
Ja bym tam wolał wydając trzy tysie mieć w pełni działającą puszkę, ale jak wolicie.
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
I Podnoszone lustro by się przydało do macro...
Jak masz możliwość sprawdzenia D7000 przed zakupem to go bierz i będziesz zadowolony. D90 to dobra puszka, jeżeli rozważasz zmianę na inną za ok 2 lata, 5 lat to kupa czasu a D90 już swoje na karku też ma.
Chodzi tylko i wyłącznie o jakość obrazu. D90 to w gruncie rzeczy dobry sprzęt, ale szum od ISO powiedzmy 500 w górę przy makrofotografii zaczyna męczyć oko i trzeba go usuwać programowo co z kolei może powodować utratę detalu. AF też jest dosyć kapryśny. Jeśli interesuje Cię również video, choćby do domowego użytku, trzymaj się od D90 z daleka.
Nie chodzi o to co Ty byś wolał(albo ja) tylko czego potrzebuje zadający pytanie. Z tego co pisze Pacmanq to potrzebuje sprzętu na dłużej, więc nie polecam mu D90 bo ten już w tej chwili lekko odstaje obrazkiem od tego co oferują np zaawansowane bezlusterkowce. Nawet nie chcę myśleć co będzie za 5 lat. Poza tym ja nie upieram się przy D7000. Za 3 tysie można kupić K-5 i dokupić do niego polecanego przez Ciebie Tamrona, cieszyć się świetnym obrazkiem i szkłem.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 16-01-2013 o 16:14
Ja proponuje Ci Nikona D3200 dobry sprzęt za rozsądne pieniądze i matryca 24kaDaje rade bo sam pracuje na nim
![]()
Skontaktuj się z nami