Najlepszym sposobem weryfikacji oferty jest prośba o dokładny wykaz wysokości rat oraz innych możliwych opłat. Sprzedawca ma obowiązek poinformować Cię o tym przed sprzedażą. Najlepiej żeby to było na papierze z pieczątką i podpisem![]()
Szukaj
Najlepszym sposobem weryfikacji oferty jest prośba o dokładny wykaz wysokości rat oraz innych możliwych opłat. Sprzedawca ma obowiązek poinformować Cię o tym przed sprzedażą. Najlepiej żeby to było na papierze z pieczątką i podpisem![]()
Witam. Ktoś jeszcze prócz mnie zamówił Nikona D 800 w SATURNIE w cenie 8749 zł po czym został wydymany i zaproponowano jemu odbiór w zmienionej wyższej cenie z osobistym odbiorem ? Jeśli komuś się udało to proponuję sprawdzić licznik bo jeśli nie zastrzegliście jak ja (że ma być nowy, nie z ekspozycji, z zerowym licznikiem) to mogliście dostać egzemplarz poekspozycyjny lub poserwisowy (info od pracownika Saturna).
Napaliłem się na D 800, zamówiłem, dostałem potwierdzenie po czym sam musiałem dochodzić o co chodzi, że sklep nie kontaktuje się ze mną ... teraz po kilku długich rozmowach z BOK i inna osobą z SATURNA wiem dlaczego ... niczego już w SATURNIE vide MEDIA MARKT nie kupię. Ku**** jestem wściekły do zenitu ... wrrrrrr .... Oczywiście otrzymałem wcześniej potwierdzenie, że aparat jest w magazynie, że przyjęto zamówienie ....a dzisiaj, że anulowano zamówienie bo aparatu nie ma .... Tajemnicą poliszynela jest, że 02.01.2013r po godzinie 14:00 cena aparatu w Saturnie wzrosła o ponad 300zł .... czyli był na stanie .... teraz wychodzi, że owszem ale tylko po serwisie lub z ekspozycji .... i takie tam brednie.
Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 03-01-2013 o 15:44
ja nie mam zaufania do mm i saturn poogladać tak, ale kupić jakiś dobry sprzęt to nie, raz kupiłem i był problem, nawet o bonus trzeba było sie upomnieć. oni mają taką taktyke chyba że jak klient się nie upomni to jest rolowany, chyba w reklamie mm niepotrzebnie jest słowo "nie"
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
NIKOLAY a przy zakupie nie miałeś na dole takiej małej ikonki i napisu, że jest niewielka ilość i możliwe, że sprzęt jest powystawowy? Ja jak dodałem d800 do koszyka to takie co się pojawiło i odpuściłem sobie. Jeżeli chcesz powalczyć z Saturnem o wydanie sprzętu to mogę przesłać Ci moje pisma z fotojockerem. ( miałem sytuację, że kupiłem , a ani podnieśli cenę i nie chcieli wydać aparatu. pomoc rzecznika Praw Konsumentów pomogła )
Raczej nie będę z nimi walczył. W info jakie dostałem mailem jest "że nie stanowi to potwierdzenie zawarcia umowy". Przyznaję, że jestem zaje***cie rozżalony ale CHWDS-aturnowi !
Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 03-01-2013 o 16:33
a jak sprawa wygląda w samym markecie? rabat z tego co piszą jest naliczany w kasie, więc może wystarczy poprosić o nowy sprzęt i do kasy...
D 800 w sklepie internetowym SATURN nie dostępny, a jeśli gdzieś jest fizycznie to obowiązuje cena sklepowa czyli 9999 zł. (około godz.14:00 DZISIAJ był dostępny jedynie w Szczecinie i w Katowicach ... w tej wyższej cenie i z ekspozycji. Ten w Szczecinie ma zrobione 626 klatek). Wczoraj gdy zamawiałem sprzęt cena internetowa była chyba 9600 zł.
Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 03-01-2013 o 16:44
no to rzeczywiście lecą sobie w kuleczki....
Przyznaję, że jestem wkur....., rozżalony i po trzecim drinku .... miesiące marzeń, kasa w kieszeni, ... już nawet wybrałem sobie SDXC 64GB .... i taka skucha ... ale pewnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło więc spox jak mówili Rzymianie ....
Skontaktuj się z nami