1.
Pozdrawiam![]()
Szukaj
1.
Pozdrawiam![]()
Ucięta głowa, płasko, ale ring flash jest![]()
u mnie jest... biała kartka z wyłaniającymi się oczami i czymś czerwonym w ręce => TO WSZYSTKO.
co najmniej -2/3 EV albo -1 EV
"Nikon"
Polecam kalibracje, bądź wydruk i wtedy porozmawiajmy o tym o ile EV jest nie tak
2.
Pozdrawiam i dzięki za komentarze![]()
Na moim eizo wszystko ładnie widać. Zdjęcie jest ogólnie w bardzo jasnej tonacji, ale nie dostrzegam żadnych przepałów. Bardziej podoba mi się fota nr 2.
Pytanie: w jakiej odległości od tła znajdowała się modelka?
Nikon
ja mam skalibrowany monitor i albo jestem daltonista albo mam zle skalibrowany albo zielen wychodzi na wlosach. Poza tym ciuszki nie wspolgraja z kompozycja. Mialo byc chyba sielsko anielsko a sa groszki z serduszek. No i ring niszczy zrenice.
M-P na jakim monitorze pracujesz, pytam z czystej ciekawości?
Lassar ciesz się że nie jesteś daltonistąbo ja mam spory problem przy swoich fotopróbach przez to.
Jestem bardziej za opcją drugą, jedynka troszkę za jasna jak dla mnie, ale widocznie takie było założenie.
"Nikon"
Stary, wysłużony LG, ale co to ma do czego, skoro ja mając przed sobą wydruk widziałem, że nie było za jadno, zdjęcie było czytelne i jasne, takie jak z założenia miało być
Co do zieloności to akurat przyznam Wam rację, jakoś się wkradła Oo
Co do jasności, to oczywiście, każdy może uważać, że jest za jasne, ale Ty jasno stwierdziłeś: "biała kartka z wyłaniającymi się oczami i czymś czerwonym w ręce". Może następnym razem bądź łaskaw i zdefiniuj, że dla Ciebie biała kartka nie jest białą kartką, lecz zdjęciem, które jest baaardzo jasne. Tylko na podstawie Twojej "białej kartki" stwierdziłem, że masz coś nie tak z monitorem
Dzięki za opinie i pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami