Jak chciałem kupić laptoka to znalazłem takie sony w jednym sklepie online, ale za cholerę nie kojarzę gdzie. Musisz poszukać. Matryca z tego co pamiętam to normalny IPS, nie wersja e-.
Szukaj
Jak chciałem kupić laptoka to znalazłem takie sony w jednym sklepie online, ale za cholerę nie kojarzę gdzie. Musisz poszukać. Matryca z tego co pamiętam to normalny IPS, nie wersja e-.
;]
Z Sony Na IPS: Sony VAIO S1512Z1 1920 x 1080 i7-3632QM/8GB/1TB/GT 640M, tylko, ze ekran 15.5, cena 1379€ jezeli w Polsce za 17 cali Sony, kupi sie do 4k, to naprawde niska cena,
u mnie niestety za 15 cali Sony liczy sobie niezle..17 pewnie jeszcze drozsza..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
co wg Was bardziej opłaca się kupić?
- Intel Core i7 3930K
- Intel Core i7 2700K
a może jakiś inny i7 ? dlaczego inny?
Jak to jest z pamięcią RAM? potrzebna do bieżącej pracy np w CS5 ? Do gier? Jak lepiej dobrać ram ? 2x8gb ? 4x4gb ? a może 4x8gb ? lepiej mieć mniej ramu ale szybszego czy więcej ramu ale średnio szybkiego ? Chodzi mi o MHz
Czy karta graficzna znacząco poprawia pracę w programach graficznych, praca na NEF i podstawowa obróbka, bez 3D, animacji itp.
w PC jestem jakieś 5-7 lat do tyłu, na studiach laptopy (już 2gi) i powoli dojrzewam do zakupu PC![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Niemal zawsze, opłaca się inwestować, tylko w nowe rozwiązania sprzętowe, dlatego jeśli masz wybór, to wybierz i7 trzeciej generacji.
Pamięć powinna być szybka, bo ma to swoje przełożenie na wydajność, tak więc szybka i dużo, to najlepsze rozwiązanie.
GPU ma dosyć znikomy udział w pracy takich młynów jak np. PS, takoż, jeśli nie jesteś giercmanem, to ten punkt możesz lekko sobie odpuścić.
ps.
A, jeszcze jedno, boć to wszak dziś dzień przed premierą, więc nie wiadomo, czy jutro, będzie jeszcze jakieś jutro.![]()
Medice, cura te ipsum.
sokolnik, a jak ci sie nie spieszy, to poczekaj na Haswella..![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
O taki matowy widziałem tylko zamiast 15" z mocną grafiką miał 17" i grafikę intel hd, zamiast i5 3rd gen miał i7 1 albo 2 gen (z naciskiem na pierwszą). Cena podobna, trochę niższa. http://allegro.pl/qualia-nowosc-sony...887962570.html
;]
A gdzie tu jest napisane, że ten ekran to IPS: http://www.sony.pl/product/vaio-seria-s/svs1512v1e
Chyba producent by się pochwalił, gdyby tak było?
Zresztą, to dość kiepska konfiguracja, jak za te pieniądze.
edit:
Sorry, zapatrzyłem się na specyfikację i pominąłem opis i podobno to jednak IPS, wszystko przez ten koniec świata.![]()
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 21-12-2012 o 00:07
Medice, cura te ipsum.
Czyli nie muszę kupować GeForce 680 by jako tako obrabiało się zdjęcia? Komp wymiana kompa, pewnie latem 2013, wtedy też i puszkę bym zmienił na jakiegoś następce D7000. D800 mi nie potrzebny
![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Johanan, Aeon88 napisal wyzej, ze widzial taki, i7 z matryca na IPS, a link wkleil inny, innego modelu..
A ten model co ja wyzej wkleilam z taka cena to placi sie wlasnie za ta matryce IPS, bo bez IPS ten model kosztuje 800€
W pierwszej chwili myslalam, ze sie pomylilam z cena i cos zle popatrzylam, ale porownujac szczegolowo, matryca robi roznice w cenie.
Pewnie, że robi różnicę, ale i5, tylko do 12GB RAM i przy tym słabo taktowanej, mało pamięci GPU, brak gniazda Express Card itp. wcale nie robi dobrego wrażenia.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami