Poranne światło na plaży "Oxroad Bay" niedaleko North Berwick.
|Nikon D200|Sigma 10-20@10mm|ISO100|f/8|od 1/2 do 2,5 sek co +/-1EV|
Pozdrawiam.
Szukaj
Poranne światło na plaży "Oxroad Bay" niedaleko North Berwick.
|Nikon D200|Sigma 10-20@10mm|ISO100|f/8|od 1/2 do 2,5 sek co +/-1EV|
Pozdrawiam.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Na poczatrku napisze, ze dzisiaj sie obudzilem chyba z nastawieniem na naturalna kolorystyke.
Co do zdjecia, kadrowo bardzo fajny dol. Ten kamien, ulozenie piasku przy nim, widoczna faktura plazy-ekstra. Skala sterczaca w niebo, cos tam widac, ale jesli by sie dalo to ciut z EV do przodu raczej. Niebo ladnie gra dopelniajac calosci.
Ogolnie kadrowo spoko, mam wrazenie lekkiej ciasnoty. Ale patrzac na horyzont po lewej czuje tez troche przstrzeni...
I teraz o kolorystyce.
Dol jak dla mnie idealny. Barwa piasku i przede wszystkim skal-super. Szczegolnie skaly.
Niebieski na niebie spoko, moze ciut mnie intensywnie. (Ale patrz pierwsze zdanie).
Pomaranczowy na chmurkach w okolicach slonca elegancki.
I teraz lyzka dziegciu w beczce miodu. Ten zolty przy sloncu w polaczeniu z lekkim przepalem az szczypie w oczy. Na wodzie ponizej tez nie za dobrze to wyglada.
Ogolnie spoko, fajnie na zdjeciu, pasuje. Po za tym, co sie dzieje w okolicach slonca na niebie i wodzie.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Dziekuje Krzysztof, zdaje sobie sprawe, ze nie jest to fota gornych lotow...
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Mnie osłabia czerń sterczącej skały, to pozostałości po połówce czy ten typ tak ma? Reszta, a szczególności PP jest ok.
LED ZEPPELIN
Ciezko mi powiedzec, ze ten typ tak ma...
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Ogólnie zdjęcie ok... Ale ja trochę z innej beczki ... Mam takie wrażenie od jakiegoś czasu, że wszystkie "morskie" zdjęcia z "wysp" są obrabiane w ten sam sposób i mają jednakową kolorystykę, przez to wydają mi się takie same. Od razu pragnę zaznaczyć , że to tylko takie moje luźne spostrzeżenie, a nie żaden zarzut... Tym bardziej ze same w sobie są w wiekszości bardzo dobrymi pracamiTylko oglądając kolejny kadr tak obrobiony, mam wrażenie że już go widziałem i to wielokrotnie
![]()
Skontaktuj się z nami