Cały ten wątek wydaje mi się conajmniej dziwny![]()
Szukaj
Cały ten wątek wydaje mi się conajmniej dziwny![]()
Nie dość że z telefonu to po pijaku :P
F5 z MF-28, d700, D300, SB-900 Magnifax 4 C-41 i RA-4
tak z glupia frant zapytam
co Wam nie pasuje w tym watku ?
Konkretnie poprosze...
Bo ja nie widze jakos ewentualnej roznicy tutaj
a w watku ao. Tam tez sa glupoty, ciekawostki,
roznosci. Kto chce to czyta. Kto chce to oglada.
A tu TWA napada i masakruje kogos z analogiem...
...bo... ?
...se czlowiek watka zalozyl do sredniakow.
Ja osobiscie widze roznice pomiedzy 35 a 120mm.
Tyle ze niestety zdjec nie dal na zachete...szkoda faktycznie...
Ostatnio edytowane przez d90 ; 11-11-2012 o 14:10
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Mi chodzi dokładnie o to że chciał bym poczytać coś ciekawego o Mamiyach a nie o mamuśkach o Bronicach a nie Brońkach czy Hasselbladach a nie haselcholfach czy innych wymyślnych skrótach które dość ciężko zrozumieć w piątek wieczorkiem po paru piwkach.
A jeżeli chodzi o fotki z takiego sprzętu to w necie i na tym forum jest ich co nie miara.
foveon, dawaj foty to moze dyskusja tez sie zacznie
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
d90, skoro nie widzisz różnicy między tymi wątkami, to po co go właśnie zakładać?Co pisać o tych aparatach? Swoje odczucia podczas naciągania lustra? Jeśli ktoś ma konkretne zapytanie na ten temat, to może sobie spokojnie wejść w AO, zadać pytanie i .... po kilku kolejnych stronach uzyskać odpowiedź. A postawienie tematu w stylu: "Zakładam wątek o Mamiyach, popiszmy sobie o nich, bo są tego warte" ... jest trochę nieogarnialne
foveon, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,, - masz tu trochę przecinków na zapas, do wykorzystania w kolejnych postach![]()
Zgłasza się winowajca. Miałem czas na inne sprawy.
Zdjęcia już-juz zz zakrętem, zresztą co z testowej rolki wynika.... tu jedno
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Najpierw pytania. Zielony nie jestem, analogową/ręczną fotografię można powiedziec znam, pytania są uzupełniające.:
a) tryb T migawki. Dość kręty, nieco łatwiejszy ze szkłami K/L (mam 90/3.8C i 127/3.5 K/L). Ze szkłem "C" lub starszym większość ludzi jak słyszę sobie radzi pierścieniem migawki lub lekkim naciskiem wajchy. Chyba nic mądrzejszego nie wymyśli.
b) silnikowa "dupka" 6x8. Panuje powszechnie pogląd, ze WYMAGANE jest takie "coś" u dołu nie wiadomo co, sterownik lub zasilanie, a tu ewidentnie gość używa "motorised back" bez tego czegoś u dołu. http://www.youtube.com/watch?v=rekQ9...eature=related. A jeśli dupka 6x8, od jakiego korpusu ma sens ze względu na winietowanie (mam "S") ?
c) matówki. Ze szkłami 3.8, 3.5 czy 4.5 cudów jasności nie będzie. mam podstawową, czy warto się bić (tzn licytować) o kliny, mikroraster (typ 3/c czy podobne) albo jasną Beattie?
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
d90 nic ci nie dam bo niby czemu i co ma to wspólnego z wątkiem
Kartofelinder dzięki za przecinki bo faktycznie jestem analfabetą a słownik na forum nie podkreśla braku przecinków![]()
Skontaktuj się z nami