Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Subgrupa średniaków

Czy tu jest jaka podgrupa, ewentualnie z gdzie indziej w polskim necie, jest najlepsze środowisko do dyskutowania "dużych" średniaków, np Mamyiya Rb67?

Trochę korex, trochę inne, ale nie ma jakieś forum wybitnie skupiającego tego typu aktywność.

Celowałem w kwadrata 6x6, ale przeszła ta aukcja, zostanie mamuśka. Polubiłem juz ją trochę, chociaż nie do końca znam.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Przeczytałeś, co napisałeś?
    .

Domyślnie

o czym chcesz dyskutowac ?
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Więcej cennych informacji niż w AO chyba w całym Internecie nie znajdziesz...
    więc w sumie trzeba by odpowiedzieć: Tak, jest - AO...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    o czym chcesz dyskutowac ?
    Format 120 zrobiłem po 25 czy 30 latach ... wtedy nie był to mój aparat, więc nie było dużo, ale coś tam ćwiczyłem.

Co do słowa "dyskutować", w RB67 chyba tylko czas "T" jest godny wiecznej dyskusji ....
    Skupionych tematycznie dyskusji (po angielsku) znalazłem najwięcej na grupie flickerowej. Polskiego środowiska skupionego koło "mamusiek" chyba nie ma?

Domyślnie

no ja mam rb 67 z 127mm. Ale ten aparat nie ma wad. Zadnych. Poza waga. Wiec nie bardzo wiem, o czym gadac. Proponuj....

Ps.
    Acha, z T nie korzystam...aparat uzywam do focenia ludzi...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 05-11-2012 o 10:00
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    no ja mam rb 67 z 127mm. Ale ten aparat nie ma wad. Zadnych. Poza waga. Wiec nie bardzo wiem, o czym gadac. Proponuj....

Ps.
    Acha, z T nie korzystam...aparat używam do focenia ludzi...
    Podchodziłem (trochę jak pies do jeża) do popularnego ujęcia rotacji gwiazd, tam analog ma przewagę nad matrycą. Skończyło się na podejściu, za wąskie, ani 90/3.8 ani 127/3.5 nie podszedł. Kieeeeedyś w przyszłości pewnie 65mm.

Światłomierz mam, nawet dwa, polubiłem ten styl, i nigdy pryzmatu, właśnie obraz MA BYĆ odwrócony. Obecnie jestem na poszukiwaniu extra magazynka "S" lub wyższy, i myślę jak zrobić przelotkę z X na wyzwalacz Pixel. Jednak ciemne te obiektywy, czasem trzeba poświecić.
    65mm to większy budżet (założyłem sobie C lub K/L, szeroki dla mnie musi mieć dobre powłoki).

Wagę polubiłem. Biorę na spacer itd. Pierwsza rolka z ręki (2 zdj wsparcie na kamieniu). nawet do 1/30 można ryzykować ręczny styl pracy.

Domyślnie

EDYTA: albo nic nie napiszę

Domyślnie

w RZ67 miałem 50mm ... to był czad
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

po dziesiatej, dwudziestej rolce, zacznie powoli byc coraz ciezsza...hehe...

Zaczales temat, to poka foty

ps
    a do nieba to chyba jest 37mm nawet. Nie jestem jednak pewny.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 05-11-2012 o 14:06
    i duqa z tego...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów