Close

Strona 17 z 239 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To co podkreśliłem - czyli nie ma cudów, LV jest OK.
    Co do wizjera - sporo osób ma jakieś wady wzroku, wizjer sie koryguje. Masz na pryzmacie taki obrotowy dzyndzel z + i -. Zrób regulacje.

+i- czyli korekcja dioptrii ma wpływu na MF a ja testuje AF na zmianę normalnie czyli patrząc przez wizjer i LV
    AF LV w punkt a AF bez LV pudło FF.
    To chyba coś z torem optycznym jak pisał kolega wyżej .
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-10-2012 o 00:12

Domyślnie

No i d..a! Po trzech tygodniach pstrykania Af do regulacji(lewa strona mydło). Body w serwisie,ciekawe czy zrobią za pierwszym podejściem...
    FX / N 16,20,35,50,60,85 N14-24, N80-200 / NEX6+Zeiss 24 1.8

Domyślnie

A na początku było dobrze z AF?
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

I mnie dopadła choroba z af. Czas zorganizować wyjazd do serwisu.

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

Ergo: nie ma sprawnych D800, są tylko niedotestowane

Wpadł mi ostatnio w łapki D800E, w którym środek był o'k, a lewa i prawa nie.
    Właścicel udaje, że nie ma problemu, ale 24/1.4 jest bezwzgledny

A w serwisie można zorganizować spotkania forumowiczów (ja sie nie załapię, bo mój już "wystoili", i właściwie nie narzekam {na razie}).

Domyślnie

Coś się obawiam, że pod D800 każde ultra-jasne szkło szerokokątne jak Twoja 24 czy moja 35 jest bezwzględne... Lepiej już pracuje tanizna spod szyldu 35/1,8.
    Odsyłałeś sam korpus czy ze szkłem? Jak długo Ci "stroili" i jakie efekty ?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

No ładnie, taki byłem zadowolony przez 2 dni od zakupu D800. Po waszych postach założyłem 14-24 i sz....k by trafił, z lewej strony nie ostrzy. Co teraz? Opisać serwisowi z jakim szkłem nieostrzy? Może lepiej było żyć w nieświadomości... Ja celuję zazwyczaj środkiem. Nie wiem co robić. Wysłać do serwisu czy czekać aż wyjdą wszystkie wady

Domyślnie

Ale żeście sie rozpisali tego samego dnia Az strach kupowac, szkoda, że Ci co mają dobry af siedza cicho

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    No ładnie, taki byłem zadowolony przez 2 dni od zakupu D800. Po waszych postach założyłem 14-24 i sz....k by trafił, z lewej strony nie ostrzy. Co teraz? Opisać serwisowi z jakim szkłem nieostrzy? Może lepiej było żyć w nieświadomości... Ja celuję zazwyczaj środkiem. Nie wiem co robić. Wysłać do serwisu czy czekać aż wyjdą wszystkie wady
    ja wyslalem swoje body do serwisu w Dusseldorfie (centralny serwis na DE) w opisie napisalem ze nie trafia lewy af i po 2 dniach dostalem wyregulowane body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    ja wyslalem swoje body do serwisu w Dusseldorfie (centralny serwis na DE) w opisie napisalem ze nie trafia lewy af i po 2 dniach dostalem wyregulowane body
    po dwóch dniach ?? Błyskawicznie. Patrząc na szybkość naszego serwisu to nie ma porównania

Strona 17 z 239 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów