Close

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 274

Domyślnie

Poczytałem trochę wpisów w tym wątku i ...... Znawców tu co niemiara. FX jest naj jeszcze jak od nikona to już super hiper. Widziałem jakiś czas temu takich prześmiewców co tylko FF uznawali i z wypraw wysokogórskich tylko odciski od pasków FF przynosili bo zrobienie fotki taką kobyłą było praktycznie niemożliwe albo tak upierdliwe, że im się nie chciało bądź było bardzo niebezpieczne. Każdy kupuje co uważa za najlepsze dla niego. Ostatnio czytałem bardzo dużo wypowiedzi ludzi rezygnujących z FF na rzecz właśnie OM-D. Głównie były to osoby podróżujące, gdzie wielkość sprzętu (niewielkość) jest priorytetem przy zachowaniu możliwie najwyższej jakości obrazka. Fatman też testował ten "aparacik" chociażby na weselu i był pod dużym wrażeniem jego możliwości. Niektórzy boją się może, że jego super FX traci na prestiżu. Magia FF? Co to takiego? Jeszcze nikt tego tu nie wyjaśnił. Co mają powiedzieć użytkownicy np średniego formatu? Chyba śmieją się z posiadaczy FF?
    Tak sobie wszedłem w ten wątek i napisałem co myślę.

Domyślnie

Ok, Ayu, ale może - o co konkretnie Ci chodzi? Bo jeżeli uważasz, że Olympus z OMG pierwszy wpadł na to, że można z małego aparatu mieć dobre jakościowo zdjęcie, to informuję Cię że niestety nie. Można nawet złośliwie powiedzieć, że OMG w historii cyfrowego sprzętu Olympusa pierwszym aparatem, który robi dobre jakościowo zdjęcia Musisz więc, jak dla mnie, trochę bardziej naświetlić swój przekaz.
    Tak sobie wszedłem w ten wątek i napisałem co myślę.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Niektórzy boją się może, że jego super FX traci na prestiżu.
    Nie rozumiem tego zdania.

Domyślnie

Może faktycznie trochę to wszystko chaotyczne i mało zrozumiałe ale śmieszą mnie te wszystkie przeliczania że f1.8 to f3,6. Dla mnie to bzdury takie uproszczenia. Nie chcę nikogo urazić. Chciałem może trochę odkurzyć wątek. Wszedłem i napisałem bo fajny ten OM-D.

Wysłane z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Może faktycznie trochę to wszystko chaotyczne i mało zrozumiałe ale śmieszą mnie te wszystkie przeliczania że f1.8 to f3,6. Dla mnie to bzdury takie uproszczenia. Nie chcę nikogo urazić. Chciałem może trochę odkurzyć wątek. Wszedłem i napisałem bo fajny ten OM-D.

Wysłane z telefonu
    Ayu, naprawdę większość czytających ten wątek zdaje sobie sprawę z tego co zyskuje i co traci przy zmianie rozmiaru sensora, jak i z tego, że porównanie między narzędziami warto prowadzić jedynie we wspólnej dla nich domenie zastosowań.

I jeszcze raz: OMG jest rewolucyjny w kamiennym kręgu u43 i tam robi za miss. Nie przesadzajmy w uogólnieniach.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Przepraszam nie chce być niegrzeczny ale jaki OMG?

Wysłane z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

To tylko pewnie taki zarcik - OMD-OMG
    NEX- 5R

Domyślnie

Ola ma kilka fajnych obiektywow a do tego te Voightlandery(porzadnie wykonanych dodam nie to co plastiki Nikona/Canona)i kusi ale jak widze jak wyglada sprawa przelicznika ogniskowej to mam wrazenie ze to nie dla mnie ale gdyby Olek wypuscil FF to chyba przybyloby troche kupujacych na aparaciki i obiektywy
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    Ola ma kilka fajnych obiektywow a do tego te Voightlandery(porzadnie wykonanych dodam nie to co plastiki Nikona/Canona)
    lol

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    gdyby Olek wypuscil FF to chyba przybyloby troche kupujacych na aparaciki i obiektywy
    lol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    lol

lol
    Merytoryczna wypowiedź, nie ma co...
    to be a rock and not to roll

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów