Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: prawie studio

Domyślnie

Al - śmiem się nie zgodzić, chociaż na studio znam sie niewiele lepiej niż na produkcji rakiet kosmicznych.

na 4 fotosie Gary pokazał, że radzi sobie ze światłem w kontekście "warsztatu". stąd mniemam, że cienie na pozostałych zdjęciach są zamierzone. więcej - mnie się one szalenie podobają. są twórcze, grają, buduja nieco mroczny klimat zazyłości między parą. te cienie i światła po prostu żyją - przecież to nie jest fotografia produktów

Domyślnie

no dobrze Al

bo ja też jestem zainteresowany - co byś zmienił? Rozumiem, że ty ustawiłbyś jedną lampę tak aby na mojej gębie nie było tego cienia pośrodku tak?

Byłem przy tej sesji (nie da się ukryć ) i wiem, że to było zamierzone.

Domyślnie

Nie jestem ekspertem studyjnym ale powoli zaczynam czaić o co chodzi. Tutaj akurat symetria oświetlenia dziwnie obrazuje na twarzy i mamy doły pod oczam czy krechę ciemną na środku nosa przecinającą twarz a na dokłądkę plastry świetlne na czole. Może gdyby światło nie było tak silne. Do tego układu dałbym coś a'la blenda czy biały karton doświetlający z przodu. Zupełnie inaczej wyglądały by te zdjęcia gdyby np. jedna lampa poszła na kontrę od tyłu modela i raczej we włosy - nie ginęłyby tak w tle... Ale to już zeminiłoby zdjęcie...

Może tosię przyda na początek...
    http://www.milso.com.pl/gate/wb31709/i_n_edukacja.htm
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

mi się zdjęcia bardzo podobają , są pomysłowe , dobrze zagrane..wciągają ..MZ mają to coś co przykuwa uwagę
    i za to ze swojej strony 1,2 i 3 dostaje 4 gwiazdki
    nie podoba mi się ostatnie chociaż pomysł ciekawy , jak dla mnie tu jest za dużo cieni i za dużo kontrastu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Do tego układu dałbym coś a'la blenda czy biały karton doświetlający z przodu.
    tak wlasnie bylo
    Tobie sie nie podoba ok, nam wlasnie o to chodzilo zeby glowne swiatlo bylo symetrycznie boczne z lekkim doswietleniem z przodu
    pzdr
    Madziulek dzieki
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

mi rowniez sesyjka podchodzi pod gust. jak najbardziej na +
    jest klimacik !!! subiektywnie sie rozumie...

AL ja caly czas oczekuje twoich produkcji... mam nadzieje ze mile zaskoczenie nas czeka i bedzie inspiracja dla NF.
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

Mi całość sie podoba, ale 4 wymiata, kolory wszystko
    D7200

Domyślnie

"Czwórka"! Bardzo TAK.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ogólnie mi to siada, szczególnie czwórka, ale to co rzuca mi się w oczy na jedynce to dłonie tej kobiety. Przy pierwszym spojrzeniu miałem wrażenie, że po prostu fragles ma takie małe i kobiece dłonie, nie zauważyłem na początku, że to dłonie jakiejś pani Wydaje mi się, że to trochę niefortunne ułożenie. Poza tym okej, nawet mi się to światło podoba, chociaż nie wiem czy sam bym w tym kierunku poszedł.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Ogólnie mi to siada, szczególnie czwórka, ale to co rzuca mi się w oczy na jedynce to dłonie tej kobiety. Przy pierwszym spojrzeniu miałem wrażenie, że po prostu fragles ma takie małe i kobiece dłonie, nie zauważyłem na początku, że to dłonie jakiejś pani .
    tak tak to jest dziwny program...
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów