Close

Strona 86 z 681 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186586 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 6809

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinKonrad Zobacz posta
    Koleżka kupił A77. Robił amatorski reportaż z imprezy w przedszkolu - ot 2 godzinki fotografowania. Po godzinie oko miał załzawione i czerwone. Kolejne pół godziny próbował obsługiwać aprat drugim okiem - nie wyszło bo dłonie nie były kompatybilne z tym układem. Ostatnie pół godzinki leciał na LV. Najważniejsze 15 minut fotografował telefonem bo bateria w A77 padła ;-(

Mnie oko piekło po 15 minutowej zabawie z tym aparatem...
    Robiłem 10 godzinny reportaż ślubny z tym wizjerem i jakoś mi nic nie ma. Ba! Uważam, że wizjer ten ma więcej zalet niż optyczny, a mniej wad.

@ps. to jak ten biedny koleżka ogląda TV albo minotor komputera? Ciężko musi mu się żyć w czasach, kiedy jedynym oknem na świat jest radio....
    Ostatnio edytowane przez sanex ; 28-09-2012 o 23:09

Domyślnie

to pewnie jak z plazmami, jedni są zachwyceni, drudzy nie mogą na nie patrzeć

Domyślnie

Ja tak wyskoczę apropo ceny dziś byłem u znajomego w sklepie i zapytałem o cenę "mówi jak dla Ciebie" Body D600 za 7tys a z 24-85 za 9tys jak narazie to nigdzie nie spotkałem się z tak niskimi cenami.

Domyślnie

hmm, to może mają inną politykę teraz, robią wysokie ceny katalogowe a w zamian sprzedawcą dają większe rabaty
    _____
    D90 | D500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sanex Zobacz posta
    Robiłem 10 godzinny reportaż ślubny z tym wizjerem i jakoś mi nic nie ma. Ba! Uważam, że wizjer ten ma więcej zalet niż optyczny, a mniej wad.

@ps. to jak ten biedny koleżka ogląda TV albo minotor komputera? Ciężko musi mu się żyć w czasach, kiedy jedynym oknem na świat jest radio....
    Wizjer fatalnie reaguje na zmiany światła, balans bieli jest identyczny z tym na zdjęciach, kiedy brakuje światła pojawia się szum... to jest słabe i męczące. Może to kwestia ustawień samego wyświetlacza w wizjerze? Nie wiem, ale nie miałem czasu grzebać w konfiguracji...
    ... keep walking ...

Domyślnie

Masz kilka opcji do wyboru (pracy wizjera). Kiedy wizjer optyczny wysiada (nic nie widać) w telewizorku widać szumu co nie miara, aczkolwiek można wszystko wyostrzyć. Przy normalnym świetle peaking, historgram przed zrobieniem zdjęcia i inne "bajery" bardzo ułatwiają fotografowanie. Ten OLED ma jedną wadę. Kiedy robimy zdjęcia w nocy, w wizjere optycznym widać mniej więcej to, co widzi ludzkie oko. Natomiast w a65/a77 automatyka nie wie kiedy jest noc a kiedy dzień i zawsze stara się naświetlić poprawnie kadr dlatego oprócz szumu spada liczba odświeżania klatek a obraz jest "jasny" a nie ciemny tak jak to my rejestrujemy. Oczywiście można wtedy przerzucić się na tyrb manualny, ustawić iso, czas naświetlania i F i wizjer pokazuje wtedy mniej więcej to, co widzi ludzkie oko (czyli ciemnoo) ale wtedy trzeba zmieniać opcję w menu, czego nie lubię robić (wchodzić do menu).

Ogólnie wypowiadanie się na temat sprzętu, który miało się 10min w sklepie, nie znając możliwości konfiguracji, nie znając instrukcji obłsugi to bardzo zły pomysł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sanex Zobacz posta
    Masz kilka opcji do wyboru (pracy wizjera). Kiedy wizjer optyczny wysiada (nic nie widać) w telewizorku widać szumu co nie miara, aczkolwiek można wszystko wyostrzyć. Przy normalnym świetle peaking, historgram przed zrobieniem zdjęcia i inne "bajery" bardzo ułatwiają fotografowanie. Ten OLED ma jedną wadę. Kiedy robimy zdjęcia w nocy, w wizjere optycznym widać mniej więcej to, co widzi ludzkie oko. Natomiast w a65/a77 automatyka nie wie kiedy jest noc a kiedy dzień i zawsze stara się naświetlić poprawnie kadr dlatego oprócz szumu spada liczba odświeżania klatek a obraz jest "jasny" a nie ciemny tak jak to my rejestrujemy. Oczywiście można wtedy przerzucić się na tyrb manualny, ustawić iso, czas naświetlania i F i wizjer pokazuje wtedy mniej więcej to, co widzi ludzkie oko (czyli ciemnoo) ale wtedy trzeba zmieniać opcję w menu, czego nie lubię robić (wchodzić do menu).

Ogólnie wypowiadanie się na temat sprzętu, który miało się 10min w sklepie, nie znając możliwości konfiguracji, nie znając instrukcji obłsugi to bardzo zły pomysł.
    ogólnie to jak sądzę najlepsze byłoby połączenie wizjera prawdziwego optycznego oraz OLED, coś jak HUD w lotnictwie - czyli obraz rzeczywisty bez szumów, bez wzmacniania, bez wszelkich wad wyświetlaczy wraz z naniesionymi na niego informacjami typu histogram czy cokolwiek innego - i jak sądzę w tym kierunku się to potoczy
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    ogólnie to jak sądzę najlepsze byłoby połączenie wizjera prawdziwego optycznego oraz OLED, coś jak HUD w lotnictwie - czyli obraz rzeczywisty bez szumów, bez wzmacniania, bez wszelkich wad wyświetlaczy wraz z naniesionymi na niego informacjami typu histogram czy cokolwiek innego - i jak sądzę w tym kierunku się to potoczy
    Takie coś już dawno istnieje. (chyba fuji).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Tego się raczej nie da zrobić, bo te "telewizorki sony" mają takie "bajery" jak:
    Peaking (idealne do ręcznego ostrzenia)
    Histrogramy, poziomice i inne
    Powiększanie wycinka kadru (idealne do ręcznego ostrzenia)
    Można zobaczyć zdjęcie przed jego zrobieniem (często ułatwia sprawę w trudnych warunkach oświetleniowych)
    Możemy pooglądać sobie zdjecia które zrobiliśmy (szczególnie przydatne gdy świeci nam mocno słońce i na ekraniku LCD prawie nic nie widać)

W hybrydowym wizjerze ciężko to będzie zamieścić.

@nie jestem uprzedzony do jakiejś marki, nie jestem "analogowym pstrykaczem" i uważam, że wynalazki XXI wieku jak są użyteczne to dlaczego ich nie używać? Dlatego na dziś dzień, gdybym miał wybierać wizjer optyczny (np. taki jak w d700) a OLED sonego, wybieram ten drugi.
    Ostatnio edytowane przez sanex ; 29-09-2012 o 11:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamouse Zobacz posta
    Natywne ISO 100 to znów kwestia preferencji, trudno jednoznacznie powiedzieć, czy to lepiej czy gorzej niż 200.
    Pewnie, że gorzej. Lepiej mieć od 100, bo ten co ma od 100 to ma również 200 a ten co ma od 200 to nie ma 100. Większy wybór to lepiej a nie gorzej

Strona 86 z 681 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186586 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów