Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

nie pracowałem na LR, na PS jest widoczna różnica, nie wiem na czym pracuje Jacek
    _____
    D90 | D500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ale ten zasilacz sprawdz na 100% czy nie jest to jakis noname, bo sprzetu szkoda.
    No nie jest tak różowo jak myślałem, zasilacz to ModeCom Feel III 500W ATX. Tragedii nie ma, ale chyba też bez szału. Czy w tym wypadku do listy zakupów dochodzi jeszcze zasilacz?

Korzystam głównie z LR, ale przy tych ogromnych plikach to PS i PTgui.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S. Zobacz posta
    No nie jest tak różowo jak myślałem, zasilacz to ModeCom Feel III 500W ATX. Tragedii nie ma, ale chyba też bez szału. Czy w tym wypadku do listy zakupów dochodzi jeszcze zasilacz?

Korzystam głównie z LR, ale przy tych ogromnych plikach to PS i PTgui.
    Tak, minimum 200zl.....500W wystarczy, procek podkrecisz a reszta bedzie na standardowych napieciach.
    Grafike sobie odpusc......chyba,z e zamierzasz cos robic z grafiki 3D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madness Zobacz posta
    widzę, że nie miałeś okazji pracować na wydajniejszych kartach... sam system już inaczej oddycha
    Wiesz, tak się składa, że na co dzień pracuję na kartach z serii Quadro i powiem Ci, że w programach innych niż te, co mają cokolwiek wspólnego z grafiką 3D (w jakiejkolwiek postaci), różnic nie zauważam żadnych. Szczególnie w Photoshopie, czy czymkolwiek innym do obróbki zdjęć. Mniej więcej wiem, co mówię, bo mam w komputerów kilkanaście z różnymi kartami (budżetowymi również), więc mam porównanie. Do zastosowań fotograficznych wystarczy w większości przypadków zintegrowana karta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Wiesz, tak się składa, że na co dzień pracuję na kartach z serii Quadro i powiem Ci, że w programach innych niż te, co mają cokolwiek wspólnego z grafiką 3D (w jakiejkolwiek postaci), różnic nie zauważam żadnych. Szczególnie w Photoshopie, czy czymkolwiek innym do obróbki zdjęć. Mniej więcej wiem, co mówię, bo mam w komputerów kilkanaście z różnymi kartami (budżetowymi również), więc mam porównanie. Do zastosowań fotograficznych wystarczy w większości przypadków zintegrowana karta.
    to może wypada włączyć w opcjach aby wykorzystywał je
    _____
    D90 | D500

Domyślnie

zasilacz to ModeCom Feel III 500W ATX. Tragedii nie ma, ale chyba też bez szału.
    I tu się mylisz drogi kolego, bo stary, słaby MODECOM z serii MC 350W jest mocniejszy od tego (pedo) Feela III Owszem, Feel III jest lepszy od wersji I i II ale miałem przypadki kompów spalonych przez właśnie ten zasilacz. Kompów biurowych. Na dodatek dodam, że stara grafa Radeon HD 2900 Pro (pobór około 200W z linii 12V) chodziła bez problemów z MC 350W (300W na 12V), a z Feelem 500W (312W na 12V) były restarty po odpaleniu gier. Radzę zmienić to coś, co nazywasz zasilaczem.

Ze stajni Modecom liczą się tylko dwie serie: MC (robiony z resztą przez Fortrona) i Volcano - reszta to chłam.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

grafę bym chyba jednak też wymienił, obecnie ma bardzo duży wpływ na komfort i wydajność pracy
    Dla mnie bzdura. Pracowalem na komputerze z GTX 580, ktora najslabsza nie jest, pozniej karta wrocila do wlasciciela i zostala zintegrowana HD3000 - roznicy zadnej nie odczulem i nie wiem czmeu mialbym odczuc ( oczywiscie pomijam gry i grafike 3D ). Do grafiki 2D, we wszystkich obslugiwanych rozzielczosciach starcza zintegrowana.

@OP

Jezeli potrzebujesz mocy, to ja bym nie pakowal nic w ten zestaw, tylko sprzedal go jako calosc ( chyba, ze masz duzy sentyment do tej obufowy, bo dla mnie to taka bardzo zwykla buda, bezfajerwerkow.
    Pozniej wylozyc ok 2.5-3.5k na nowy zestaw, z i5-3570k, przyzwoity zasilacz, 16/32GB RAM, dobry SSD, dobre mobo, jakas dobra obudowa na dluzej. Grafika zintegrowana. Niestey, cena dobrego, duzego SSD to ok 600-700 PLN, nie wiem na ile duzy potrzebujesz.

Ten zestaw ktory posiadasz nie jest zly, ale jezeli odczuwasz potrzebe przyspieszenia pracy, zwiekszenia RAMu, to moim zdaniem to nie jest zly moment na zmiane wszystkiego. Ze sprzedazy starego cos sie uciula, troche sie dolozy i bedzie sprzet blisko dwa razy wydajniejszy niz ten ktory posiadasz i bedzie to sprzet na okolo 2, moze 3 lata, w zaleznosci od zadan.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Dla mnie bzdura. Pracowalem na komputerze z GTX 580, ktora najslabsza nie jest, pozniej karta wrocila do wlasciciela i zostala zintegrowana HD3000 - roznicy zadnej nie odczulem i nie wiem czmeu mialbym odczuc ( oczywiscie pomijam gry i grafike 3D ). Do grafiki 2D, we wszystkich obslugiwanych rozzielczosciach starcza zintegrowana.
    W pelni sie zgadzam, jak skladam zestaw dla fotografa to zawsze biore jakas tania grafike z chlodzeniem pasywnym, chyba,z e plyta z grafa zintegrowana sie trafi, choc ostatnio spotkalem tutaj kogos kto twierdzil, ze taki np: GF 520 z chlodzeniem pasywnym nie ma color managmentu.....co moim zdaniem jest bzdura
    Do zdjec grafy nie potzreba mocne, byle wyswietlala w odpowiedniej rozdzialce i bedzie ok

Domyślnie

to może wypada włączyć w opcjach aby wykorzystywał je
    Yyyy... Uuummm... Ale co włączyć? Patrzę i patrzę i nic nie widzę... No niby tak. Niby krąży legenda, że PS, czy Premiere od wersji CS4 wykorzystuje jednostki shaderujące w kartach graficznych, ale jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by to potwierdził. Tak namacalnie. Na zasadzie "mam kartę z CUDA" i dzięki temu mega skomplikowana akcja wykonuje się dzięki temu 10 (5, 3, 2, nieważne) szybciej".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Yyyy... Uuummm... Ale co włączyć? Patrzę i patrzę i nic nie widzę... No niby tak. Niby krąży legenda, że PS, czy Premiere od wersji CS4 wykorzystuje jednostki shaderujące w kartach graficznych, ale jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by to potwierdził. Tak namacalnie. Na zasadzie "mam kartę z CUDA" i dzięki temu mega skomplikowana akcja wykonuje się dzięki temu 10 (5, 3, 2, nieważne) szybciej".
    Ja to potwierdze, nawt pokaze namacalnie - sa wtyczki do PS ktore wykorzystuja processory CUDA, ktore potrafia kilkukrotnie przyspieszyc prace z dana wtyczka. Jednak sam czysty PS, nie widzialem nigdy zadnej roznicy nawet po wlaczeniu akceleracji GPU.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów