Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Domyślnie

Kupuje eizo!!
    Zona mnie zabije:P Aha mozecie polecic jakas karte pod PS CS6? DUAL LINK? zeby poszla pelna rozdzielczosc?
    Nie pytam o fire pro itp, bo drogie! ale jakies normalne zeby dawaly rade i wspieraly open GL i byly ok w photoshopie i lubily sie z eizo?

PS: Za ile mozna kupic w polsce CG275W? najlepsza oferta?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek996 Zobacz posta
    Aha mozecie polecic jakas karte pod PS CS6? DUAL LINK? zeby poszla pelna rozdzielczosc?
    Musi być DVI DualLink lub DP, ale sama karta obojętnie jaka. Byle minimalnej jakości takiej, żeby nic z niej nie odpadało w czasie pracy.

PS: Za ile mozna kupic w polsce CG275W? najlepsza oferta?
    Oficjalnie z rozszerzoną gwarancją u każdego partnera EIZO. Tańsze z ograniczoną gwarancją od handlarzy przywożących z Niemiec i UK.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Oficjalnie z rozszerzoną gwarancją u każdego partnera EIZO. Tańsze z ograniczoną gwarancją od handlarzy przywożących z Niemiec i UK.
    o czym mowisz Tom ?? znaczy sie, ze handlarze kupuja te nieselekcjonowane i niewygrzewane i maja krotsza gwarancje ?

EIZO UK i DE

door to door bo wymienialem korespondencje z niemieckim oddzialem kiedys, nawet oryginalnego pudla nie wymagali, tylko paragon zakupu i podanie numeru seryjnego (zreszta na ww stronkach jest to bardzo jasno napisane)

no chyba ze mowisz o tych z palety

dobra, juz wiem - jesli nie kupisz od autoryzowanego dystrybutora na Polske, to dostajesz gwarancje na 3 lata, a jesli kupisz to masz "Eizo Exclusive Service" czyli gwarancje rozszerzona do 5 lat, ktora w UK I DE jest standartowa gwarancja wniosek taki - wysylamy do serwisu w UK albo DE i po problemie.
    Ostatnio edytowane przez locos ; 18-07-2012 o 00:04

Domyślnie

Mam taka:
    http://www.tigerdirect.com/applicati...950&CatId=1560
    Ma kilka lat ale dziala mam nadzieje ze dla eizo 27" i cs6 wystarczy????

Domyślnie

powyzej jest link do karty grafiki jaka posiadam, prosze o opinie o edycje fot z d800 i czy bedzie ok z CG275w.
    Co do kupna: pytalem sie o cene(za ile) w polsce-najlepsza oferta?
    Czy jak kupie z niemiec lub Uk dostane zwrot VAT? moze glupie pytanie ale nie wiem
    Ps. prosze o opinie o karcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    o czym mowisz Tom ??
    Są dwa rodzaje gwarancji. "Ograniczona" i "Rozszerzona". W Polsce obowiązuje "Rozszerzona". Jeśli dystrybutor w UK czy DE oferuje odstępstwa od "Ograniczonej" to aby z nich skorzystać trzeba monitor słać za granicę. A i to owe odstępstwa mogą być różne. Można się spierać, ale gwarancja w PL jest najlepsza w UE. Jeśli nawet dystrybutor oferuje nieco lepiej niż "Ograniczoną", to tylko na jego terenie. W każdym innym kraju gwarancja będzie świadczona zgodnie z zasadami "Ograniczonej". Co do cwaniaków, trzeba uważać na handlarzy, którzy zapewniają, że EIZO przywiezione z Niemiec będzie miało taką sama gwarancję jak polskie. Nie będzie miało. Znam kilka nieciekawych przypadków, łącznie z CG221, kosztującym 21 tys zł, który po 2,5 roku stał się podstawką pod kwiatki bo serwis w UK spuścił klienta na drzewo. "Shit happens" - jak wymyślił Forrest.

Różnice w gwarancjach z grubsza: http://www.eizo.pl/gwarancja
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-07-2012 o 00:13
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

w UK jest 5 lat door to door.
    Prosze poczytac wyzej. Chcialbym znac opinie o karcie czy da rade? i czy jest oki dla monitora ktory chce kupic jak i do duzych plikow z d800?
    Musze jak najwiecej sie dowiedziec bo jutro chce zamowic.
    PS. i ile do cholery kosztuje w POLSCE!?:P jakby wszyscy unikali tego pytania

Domyślnie

w UK jest 5 lat door to door.
    O ile monitor będzie serwisowany w UK. Poza tym door to door to nie jedyny zapis gwarancji. W gwarancji UK są paskudne kwiatki, szczególnie dotyczące serii CG. Proponuję zapoznać się z pełną gwarancją, nie tylko marketingową. Zależnie od modelu mogą być wykluczenia odnośnie jaskrawości z jaką może być eksploatowany i tym podobne "ciekawostki". To drogi sprzęt a dystrybutor kupuje jak najmniejszy pakiet zabezpieczeń od EIZO. Stąd niższa cena ale i problemy.

Chcialbym znac opinie o karcie czy da rade?
    Każda względnie współczesna da radę.

PS. i ile do cholery kosztuje w POLSCE!?:P jakby wszyscy unikali tego pytania
    Przecież wujek gugiel nie umarł. Poza tym ma Pan link choćby w mojej stopce.

EIZO CG275W - 10 515 zł
    http://monitory.mastiff.pl/monitory-...ge-cg275w.html
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-07-2012 o 00:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Są dwa rodzaje gwarancji. "Ograniczona" i "Rozszerzona". W Polsce obowiązuje "Rozszerzona". Jeśli dystrybutor w UK czy DE oferuje odstępstwa od "Ograniczonej" to aby z nich skorzystać trzeba monitor słać za granicę. A i to owe odstępstwa mogą być różne. Można się spierać, ale gwarancja w PL jest najlepsza w UE. Jeśli nawet dystrybutor oferuje nieco lepiej niż "Ograniczoną", to tylko na jego terenie. W każdym innym kraju gwarancja będzie świadczona zgodnie z zasadami "Ograniczonej". Co do cwaniaków, trzeba uważać na handlarzy, którzy zapewniają, że EIZO przywiezione z Niemiec będzie miało taką sama gwarancję jak polskie. Nie będzie miało. Znam kilka nieciekawych przypadków, łącznie z CG221, kosztującym 21 tys zł, który po 2,5 roku stał się podstawką pod kwiatki bo serwis w UK spuścił klienta na drzewo. "Shit happens" - jak wymyślił Forrest.

Różnice w gwarancjach z grubsza: http://www.eizo.pl/gwarancja
    Zgadza sie, ale ty mowisz o przypadku jesli ktos kupil za granica, a wysyla do polskiego serwisu. W kazdym innym przypadku nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz, bo na stronkach eizo uk i de masz to napisane jak byk :
    "All EIZO ColorEdge CG and CE products purchased in the UK since 24th February 2008 are all covered by the new EIZO 5-year 'on-site warranty'**
    ** - On-Site warranty only valid for products in mainland UK "

Poza tym na stronkach uk i de nie ma takiej tabelki nigdzie, o ktorej mowisz (czyli rozszerzona i 3letnia) wiec moze podaj choc jeden taki ciekawy przypadek lub powod dlaczego serwis w uk spuscil na drzewo klienta (w co mi sie nie bardzo chce wierzyc, bo wiem jak wyglada tam podejscie do klienta....)

dziwnie zawsze mieszasz - mowisz o serwisie w uk, a kazesz czytac tabelki na polskiej stronie
    Ostatnio edytowane przez locos ; 18-07-2012 o 00:24

Domyślnie

Jakie kwiatki odnosnie gwarancji w UK? prosze o przyblizenie?
    Z tego co wiem tam sie dba o klienta przed jak i po sprzedarzy przynajmniej tak mówią i piszą

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów