Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: O niczym

Domyślnie

Krokus666
    Krzysztof... brak mi słów.
    Mogę tylko podziękować i pozdrowić Cię z pozycji magistra inżyniera budownictwa lądowego (specjalność konstrukcje budowlane i inżynierskie) - jednak ani wierzącego, ani praktykującego.
    Wpkx pisze Ci jak wół, że o krzyżach nie myślał, ale podziękował i w moim mniemaniu za świetną teorię, jednak miejscami pojechaną mz.
    Ja takiego kierunku sztuki nie kupuję, ja muszę sobie popatrzeć na Pablooka, Grega czy Nemetha, żeby wiedzieć jak wyglądają zdjęcia z mocą, bo wiem, że oprócz supertechniki oni jeszcze coś mi mają. Wybaczcie, ale zdjęcia Wojtka przypominają mi po prostu zwykłe pstyki, może i ma to jakieś przesłanie, ale technika jest prosta - m-42 się toto nazywa i proszę nie traktuj tego, drogi autorze, jako atak na Ciebie, tylko na bzdurną ideologię. Jesli kogoś obraziłem - przepraszam, wyraziłem tylko swe zdanie. A zdjęć Wpkx nie będę oglądać, bo po prostu nie lubię jego stylu i koniec, to nie wina krokusa
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

Czemu M42? Krokusy, o ile pamiętam, miały M39.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Talking

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Krokus666
    Wpkx pisze Ci jak wół, że o krzyżach nie myślał, ale podziękował i w moim mniemaniu za świetną teorię, jednak miejscami pojechaną mz.
    Tylko diabli wiedzą o czym wpkx myślał robiąc to i inne zdjęcia.
    Teraz precyzujemy.
    Wojtek nic nie napisał o czym myślał, ani czym się kierował. Napisał jedynie, że jest osobą niewierzącą i niepraktykującą. Tym samym potraktował mnie jak ... ; przecież ja doskonale rozumiem, iż osoba niewierząca nie może być praktykującą. Dopowiadając, czy ateista bądź agnostyk nie może fotografować świątyń lub znaków religijnych?

... ja muszę sobie popatrzeć na Pablooka, Grega czy Nemetha, żeby wiedzieć jak wyglądają zdjęcia z mocą, bo wiem, że oprócz supertechniki oni jeszcze coś mi mają.
    Zgadzam się. Do tej b. ścisłej czołówki zdecydowanie dodam Nikonozaura. On wali po jajach, mocno i zdecydowanie.

Wybaczcie, ale zdjęcia Wojtka przypominają mi po prostu zwykłe pstyki, może i ma to jakieś przesłanie, ale technika jest prosta ...
    Tutaj się z Tobą nie zgodzę, zwykłych pstryków oglądałem tysiące. Wojtek swoje zdjęcia robi w sposób przemyślany, świadomie i bardzo konsekwentnie. Wydaje mi się, iż zamysł Wojtka przejrzałem przy 2-3 zdjęciu. Dlaczego dopiero po trzecim? Przy 1 może być wpadka, przy 2 niezrozumienie, ale przy 3 jest już tylko konsekwencja. Proste.

Ja z Klubu Sztywniaków już dawno się wypisałem i absolutnie nie zamierzam tam wracać.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Panowie, owszem, napisałem, że jestem niepraktykującym i niewierzącym, ale budowlańcem... O tak zwanej a szeroko pojętej wierze, czy też religii nie było słowa.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Może i w tym szaleństwie jest jakaś metoda,.. jednak tego nie kupuję.

Talking

Cytat Zamieszczone przez mamoń Zobacz posta
    Może i w tym szaleństwie jest jakaś metoda,.. jednak tego nie kupuję.
    Żeby było jasne, ja Ciebie całkowicie rozumiem.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Nie no… Panowie, bez jajec. My tu się bawimy w podstawówkę i „co miał poeta na myśli”, czy przeglądamy i komentujemy fotografię? Interpretację -- czy bardziej dogłębna analizę -- krokusa traktuję tylko i wyłącznie jako hecę. Przecież nikt czegoś takiego poważnie by nie napisał.

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Wydaje mi się, iż zamysł Wojtka przejrzałem przy 2-3 zdjęciu. Dlaczego dopiero po trzecim? Przy 1 może być wpadka, przy 2 niezrozumienie, ale przy 3 jest już tylko konsekwencja. Proste.
    Z całym szacunkiem do Wojtka i jego fotografii. Wcale nie takie proste. Potwierdzić swój styl i pokazać konsekwencję można, ale przy 300 zdjęciach -- nie przy 3. To co piszesz ma miejsce, tylko rząd liczb nie ten. Jakby tak było, wtedy każdy miałby swój styl.

Odnośnie samego zdjęcia. Myślę, że obrazek z serii „dla fanów gatunku”. Ja niestety tym razem nie widzę tego. Ani kompozycyjnie, ani zawartość, ani nawet technika. Przyzwyczaiłeś nas do czegoś więcej.

PS Swoją drogą nie wiedziałem Wojtek, że masz groupie. Nie wiem tylko czy współczuć czy zazdrościć.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Ależ Wojtku - dziękuję, jednak czego więcej można chcieć od niczego?
    A co do groupie to (jeśli mamy na myśli tę samą...) na moje szczęście już przeszłość.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ależ Wojtku - dziękuję, jednak czego więcej można chcieć od niczego?
    O nie, nie, nie… tak łatwo nie wykpisz się tytułem.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A co do groupie to (jeśli mamy na myśli tę samą...) na moje szczęście już przeszłość.
    Widzę jak oddychasz z ulgą.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Ja tam nie wiem co myslal wpkx robiac to zdjecie , ale lubie jego foty ,a ta mi sie bardzo podoba .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów