Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: O niczym

Domyślnie O niczym

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Niestety ciemno, i ostrosc gdzies poplynela. Generalnie podobaja mi sie Twoje zdjecia, w tym wypadku jest jednak inaczej. Nie ma na czym zawiesic oka, bo nie ma ostrego zadnego planu, szczegolu.

Domyślnie

efekt z pewnością zamierzony, gdyby autor chciał walnąć zdjęcie na f16, to pewnie by takie zrobił

Talking

Zdjęcie piękne i nastrojowe jak zawsze.
    Autor we właściwy sobie jedynie sposób, przedstawił to co nurtuje i dotyka nas wszystkich, wcześniej lub później.
    Zdjęcie powyższe jest swoistym rodzajem epitafium dla osób, które znalazły się właśnie na zakręcie swej drogi życiowej. Jest ono pięknym artystycznym ukłonem w stronę tych osób.

Zdjęcie przedstawia zachód (słońca), czyli coś co odchodzi, długi i spokojny dzień - nasze dotychczasowe życie. Nie wiemy jednak kiedy znów zaświeci słońce na niebie. Całe zdjęcie jest nieostre i niewyraźne, tak jak zaległe wynagrodzenia oraz nieznany i mocno niepewny jest los; przyszłość ludzi oraz ich pracodawców. Autor w pełni świadomie zderza piękny zachód (wysokie, zaległe kwoty) ze spokojnym morzem - społeczeństwem. Jest ono tak zagonione, skołowane, stłamszone i skopane, iż w końcu zobojętniało na cudzą krzywdę. Całości dopełnia pierwszy plan, duży i mocny. Jakże charakterystyczne są te dwie wielkie, czarne i złowrogie linie tworzące znak krzyża, którego ramiona znikają w odmętach fal morskich ...

Pochylmy nisko głowy nad branżą budowlaną. Nie z ich winy zachodzi poważna groźba utraty pracy nawet przez 150 tys. osób.

Wojtku, z wyczuciem chwili oraz z wielką wrodzoną wrażliwością odniosłeś się do tego co się wokół nas dzieje. Chwała Ci za to!

Tytuł.
    Osoby postronne nie znające bliżej Autora pomyślą, iż jest przypadkowy, bez sensu. Nic bardziej błędnego. Dla zobojętniałego społeczeństwa ta zbiorowa ludzka tragedia nie jest niczym nowym, to już było, nie raz i nie dwa. Dlatego ta opowieść malowana obiektywem i światłem jest o niczym, właśnie "O niczym."
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Krzysztof... brak mi słów.
    Mogę tylko podziękować i pozdrowić Cię z pozycji magistra inżyniera budownictwa lądowego (specjalność konstrukcje budowlane i inżynierskie) - jednak ani wierzącego, ani praktykującego.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Zdjęcie piękne i nastrojowe jak zawsze.
    Autor we właściwy sobie jedynie sposób, przedstawił to co nurtuje i dotyka nas wszystkich, wcześniej lub później.
    Zdjęcie powyższe jest swoistym rodzajem epitafium dla osób, które znalazły się właśnie na zakręcie swej drogi życiowej. Jest ono pięknym artystycznym ukłonem w stronę tych osób.

Zdjęcie przedstawia zachód (słońca), czyli coś co odchodzi, długi i spokojny dzień - nasze dotychczasowe życie. Nie wiemy jednak kiedy znów zaświeci słońce na niebie. Całe zdjęcie jest nieostre i niewyraźne, tak jak zaległe wynagrodzenia oraz nieznany i mocno niepewny jest los; przyszłość ludzi oraz ich pracodawców. Autor w pełni świadomie zderza piękny zachód (wysokie, zaległe kwoty) ze spokojnym morzem - społeczeństwem. Jest ono tak zagonione, skołowane, stłamszone i skopane, iż w końcu zobojętniało na cudzą krzywdę. Całości dopełnia pierwszy plan, duży i mocny. Jakże charakterystyczne są te dwie wielkie, czarne i złowrogie linie tworzące znak krzyża, którego ramiona znikają w odmętach fal morskich ...

Pochylmy nisko głowy nad branżą budowlaną. Nie z ich winy zachodzi poważna groźba utraty pracy nawet przez 150 tys. osób.

Wojtku, z wyczuciem chwili oraz z wielką wrodzoną wrażliwością odniosłeś się do tego co się wokół nas dzieje. Chwała Ci za to!

Tytuł.
    Osoby postronne nie znające bliżej Autora pomyślą, iż jest przypadkowy, bez sensu. Nic bardziej błędnego. Dla zobojętniałego społeczeństwa ta zbiorowa ludzka tragedia nie jest niczym nowym, to już było, nie raz i nie dwa. Dlatego ta opowieść malowana obiektywem i światłem jest o niczym, właśnie "O niczym."
    Dorabianie teorii do zdjęcia, które imho i tak jest słabe i się nie broni. Miałem już nie zaglądać w wątki wpkx, a przynajmniej nie komentować, ale to było silniejsze - wybaczcie, już się tu nie pojawię.
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

"Dorabianie teorii do zdjęcia, które imho i tak jest słabe i się nie broni. Miałem już nie zaglądać w wątki wpkx, a przynajmniej nie komentować, ale to było silniejsze - wybaczcie, już się tu nie pojawię."

Miałem już nie komentować komentarzy, ale to było silniejsze, i wybaczcie, bo nie mogę obiecać, że się już tu nie pojawię.
    Zarzucasz koledze krokus66 dorabianie teorii do zdjęcia, które wywołało u Niego takie a nie inne refleksje.
    Z przykrością muszę przyznać, że nie potrafię zrobić zdjęcia, które pokazałoby to co widziałem i jeszcze wywołałoby chociaż jeden pozytywny komentarz. A są to zdjęcia typu klękajcie narody. I módlcie się, żebym wytrwał w zamiarze ich niepokazywania.

"A gdzie znak??"

No jak to gdzie, "Uwaga! Skrzyżowanie."
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 13-07-2012 o 12:03 Powód: "komentaż"
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Talking

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Dorabianie teorii do zdjęcia, które imho i tak jest słabe i się nie broni. Miałem już nie zaglądać w wątki wpkx, a przynajmniej nie komentować, ale to było silniejsze - wybaczcie, już się tu nie pojawię.
    Smutno mi, iż z mego powodu już się tutaj nie pojawisz.

Ongiś miałem kilku naprawdę dobrych nauczycieli. Uczyli patrzeć głębiej, nie powierzchownie. Znaleźć ukrytą myśl oraz poszczególne elementy umieć logicznie powiązać w spójną całość. Jest to zdecydowanie trudniejsze niż jadełko podane na talerzu. Zajęcia te wspominam jako świetnie spędzony czas, fajną zabawę rozwijającą wyobraźnię i intelekt. Z upływem lat tym bardziej patrzę z dystansem. Gdy czegoś nie rozumiem, to nie jest dla mnie powód abym potępiał.

"Nie potępiaj rzeczy, której dobrze nie znasz." Leonardo da Vinci

Wszystkie zdjęcia wpkx, które oglądałem były inne, zupełnie inne od pozostałych. Mimo wielu różnych uwag, Wojtek nadal tworzy w swoim indywidualnym stylu, który jednak ulega pewnym zmianom, dojrzewa. Nie znam Jego myśli ani ukrytego przesłania. Nie jest to jednak dla mnie najmniejszym powodem abym z mej niewiedzy robić Jemu przykrość, jak to już na forum niestety bywało.

Jestem przekonany, iż każde środowisko poprzez swą różnorodność jedynie zyskuje na atrakcyjności oraz wzbogaca. Nie ma nic bardziej nudnego niż jedynie słuszna linia, tzw. sztanca.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Może i o niczym, ale za to z premedytacją. Jak dla mnie trafiłeś.
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów