Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Jaki komputer

Domyślnie Jaki komputer

Powoli jestem podirytowany laptopem i w najbliższym czasie kupię stacjonarnego kompa.
    Jaką konfiguracje polecacie, mogę przeznaczyć ok 2kpln i mysle, ze w przeciagu najblizszego roku bede go rozbudowywal.
    Raczej jestem zdecydowany na Pentium D, ale jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła.

Dzieki i pozdrawiam

Domyślnie

Pentium D ?

Core2Duo lub X2 64, 2GB, płyta i grafa gigabyte i się zmieścisz...

A na marginesie - takie tematy lepiej wkładać na forum pclab.pl.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Pentium D ? Core2Duo lub X2 64, 2GB, płyta i grafa gigabyte i się zmieścisz...
    Taaa... a obudowa z dobrym zasilaczem? A dysk? Te 2 GB pamieci przy tej cenie tez raczej wysokich lotow nie bedzie... A to jednak dosc istotny element.
    Na moje te 3-4 tysiace na sensowny zestaw trzeba jednak miec. Przy 2 tysiacach to raczej trzeba szperac w podzespolach przeznaczonych do pracy biurowej a nie obrobki zdjec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

niby racja, ze 2kpln to niewiele, ale tez dlatego myslalem o pentiumie d - bo starszy i przez to tanszy.
    Sprawa wyglada tak, teraz jest potrzbny, sa 2kpln i trzeba je madrze zainwestowac w sprzet. Najlepiej, zeby tak to zainwestowac, ze po roku bede mogł dołożyć kolejna kase i go zmodernizowac.

P.S. Al Bundy, dzieki za polecenie pclab.pl, zaraz tam umieszczę. Jeśli komuś przyjdzie sensowny pomysł do głowy jaki zestaw wybrać bede wdzieczny.

Domyślnie

Za 2 tyś to nie wiele zdziałasz.
    Co do procka, to ja proponuje Core2 Duo.
    A masz chociaż monitor?
    Płytę polecam Asusa P5D, grafe, to już wedle upodobań.
    No i oczywiście duuuuużo ramu.
    Ja mam 2x512 i jest to sporo za mało.
    Poczekaj lepiej, dozbieraj.
    P.S. jeśli kupisz teraz g.... to potem też będą problemy z modernizacją.

Domyślnie

monitor mam, potrzebuje tylko cpu. Myślałem aby na początek kupic tylko 1gb ramu, tańszą karte graf, mniej pojemny dysk - rzeczy które łatwiej wymienić. Jeszcze troche czasu jest, ale suma sie nie podwoi, a czekac nie moge

Domyślnie

No, ale podstawa to płyta główna.
    Od niej zależy "przyszłość" twojego kompa.
    Jeśli kupisz słabą płytę, to możesz mieć problem z przyszłą modernizacją całego kompa.

Domyślnie

tyle to wiem, ale z tego co sie zorientowalem to cor2duo i pentium d pracuja na tym samym socketcie 775, wiec chyba nie bedzie problemu z modernizacja? I dlatego główną sprawą jest zakup płyty głównej i może tak powinienem zapytać - jaka płyte główną polecacie - bo z wyborem nagrywarki itp. nie bede mial problemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    P.S. jeśli kupisz teraz g.... to potem też będą problemy z modernizacją.
    Swieta racja. Z roku zrobia sie 2 lata, a wtedy okaze sie, ze znowu trzeba wymienic prawie wszystko, bo nowe procki, podstawki, inne pamieci i masa innych problemow. Lepiej wziac maly kredycik i teraz kupic normalnego kompa, niz za jakis czas modernizowac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów