Close

Strona 51 z 129 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

rc automatycznie sie odinstalowuje z tego co mi wiadomo, na razie mi exportuje wiec nic nie powiem

Domyślnie

A jak ten eksport? W poprzednich wersjach wypluwał jpgi jak krew z nosa.

Z nowości dodali eksport fotoksiążek jako jpg.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    A jak ten eksport? W poprzednich wersjach wypluwał jpgi jak krew z nosa.

Z nowości dodali eksport fotoksiążek jako jpg.
    U mnie eksport przy podstawowej obróbce nie trwał dłużej niż 1,5-2s na zdjęcie niezależnie od wersji lr. Ostatnio po pokazach lotniczych eksport szedł jak krew z nosa ale to wina upackanej matrycy i 30-40 stempli na każde zdjęcie.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Uruchomiłem w domu LR 4.1 RC2, dostałem monit o nowej wersji 4.1, ściągnąłem, zainstalowałem i stwierdzam po dwóch godzinach, że TERAZ MOŻNA NORMALNIE PRACOWAĆ! Suwaki chodzą jak ta lala, zmiany w czasie rzeczywistym.
    Przed ww. czynnościami podkręciłem procka z 3.3 do 3.9 GHz (w sumie mogłem poczekać i po pierwszym wieczorze ), ale nie sądzę by to zaważyło. Posiedzę do nocy i jeśli nie będzie zwisów/ zamrożeń, no to można będzie spać spokojnie!
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Też już mam 4.1 finalną. Kurde, w końcu można podglądać obrazy 1:1 i generuje się to raz-dwa! W końcu jest dobrze!
    D200 plus graty...

Domyślnie

hhhmmm no u mnie RC2 calkiem sprawnie dziala, tylko czasami cos jej odbije
    skoro finalna tak dobrze dziala, to chyba czas najwyzszy kupic upgrade

Domyślnie

Slon, w RC2 miałem problem z zoomem 1:1. Jak chciałem ostrość podejrzeć, to czekałem wieki, musiałem restartować LTR i znów przez chwilę mogłem podziwiać podglądy. W 4.1 finalnej podgląd działa jak powinien.

Kupuj!
    D200 plus graty...

Domyślnie

mi po instlacji 4.1 zniknely wszystkie presety ;(
    cale szczescie mam time machine wiec sie cofnalem w czasie i przywrocilem wszystko w swoje miejsce

Domyślnie

dziwne na drugim komputerze bylo ok
    moze cos przy instalacji namieszalem

Domyślnie

Powiem tak- no nie jest tak wyśmienicie jak to wyglądało na początku. Jest lepiej, ale tylko trochę, nadal LR zalicza zwiechy. Nie wiem co jest tego powodem, że było dobrze, a potem przestało, nie zarejestrowałem przyczyny spowolnienia. Być może przełączyłem się między bibliotekami (nowy materiał zdjęciowy) i nie wygenerowałem podglądu 1:1, sam już nie wiem. Kto zadowolony z oficjalnej wersji 4.1 i już zapomniał co to wolny LR?
    Namierzyłem zbiór porad Adobe dot. optymalizacji LR, może komuś się przyda (kwestie szybkich dysków i procesora 6 rdzeniowego można przemilczeć ) http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...lightroom.html
    ---
    marszull, LR 4.1 RC2, teraz 4.1 widzi presety zapisane w wersji 2.xx, zarówno w starszych jak i bieżącej.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 51 z 129 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów