Close

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 118

Domyślnie

no, 30 a 35 to faktycznie róznica spora
    Völkchlor

Domyślnie

Na dzis takim zlotym srodkiem wydaje sie NX200 + 20-50 + 16/2.4 + 30/2... Tyle ze NX200 tylko z zagranicy zdaje sie
    Bralam pod uwage, ale odpadl, u mnie mozna dostac na zamowienie bez problemu, w .pl to moze ciezej, nie wiem.
    W Nexie jest kit 18-55, lub 16, malo szkiel, ale nie kazdemu jest potrzebne 200 dostepnych.

Jak dla mnie do streetu ogniskowa 30mm jest o wiele lepsza od ogniskowej 35mm
    Tzn. chodzilo mi bardziej czy to szklo MACRO, tak samo funkcjonuje jak np. 35 na street w Nikonie. Czy tylko moze jest przeznaczone do macro?
    Czy napis macro nie ma zadnego znaczenia, bo to normalne szklo o takiej ogniskowej 30 mm?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

szklo makro rozni się od zwyklego szkła przy zdjeciach makro, poza tym to normalne szkło. no chyba ze to jakieś turboorthomacro
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Podjelam decyzje bedzie to Nex 5N, w czerwcu zamowie, tylko ze.. po wczorajszym porownaniu obrazka z d4 vs nex-7, w przyszlosci chcialabym miec tez -7, ale to czas pokaze, widze ze to swietny aparat.. a matryca 24 mpix, jak najbardziej mi odpowiada, im wieksza tym lepiej, nie zmniejszam nigdy zdjec do malych rozmiarow.
    No to gratulacje
    Jeżeli masz zamiar jednak nabyć Nex-7 w NIEDALEKIEJ przyszłości i nie zatrzymywać wówczas 5N, to może jednak kup od razu 7-kę, stracisz mniej pieniędzy.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    No to gratulacje
    Jeżeli masz zamiar jednak nabyć Nex-7 w NIEDALEKIEJ przyszłości i nie zatrzymywać wówczas 5N, to może jednak kup od razu 7-kę, stracisz mniej pieniędzy.
    też tak uważam

Domyślnie

też tak uważam
    Tylko, wiadomo sprzet sie zuzywa, nic nie jest wieczne i za jakis czas 7 na pewno stanieje, a ja bym chciala kupic jeszcze obiektyw, wiec doszlam do wniosku ze kupie tanszy.
    A Nexem 5N, pobawie sie jakis czas, nie wiem z rok.. a potem zobacze... czy mi to w ogole bedzie pasowac.. jesli tak, to na pewno kupie 7 Chyba, ze cos innego wyjdzie.. w przyjaznej cenie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Tylko, wiadomo sprzet sie zuzywa, nic nie jest wieczne
    raczej zużywają się parametry, bo wychodzą nowe lepsze.
    Völkchlor

Domyślnie

raczej zużywają się parametry, bo wychodzą nowe lepsze.
    No wlasnie to tez.. nauczona doswiadczeniem zawsze jest lepiej wybrac polke nizej, bo zaraz wyjdzie cos nowego i mniej boli, jak sie wyda mniej, no chyba ze kasa nie ma znaczenia.. to co innego, ale dzis to chyba kazdy sie z nia liczy..
    Sa inne priorytety tez..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    no, 30 a 35 to faktycznie róznica spora
    Niby tak ale moja 35-tka czasem okazuje się trochę za wąska w strecie a widzę po ekscifach, że sporo zdjęć wykonuję na ogniskowej 26-30mm.
    Mam w dalszej perspektywie zamiar zmienić ją na coś szerszego.

@Mekano ja bym wolał dopłacić do nex7 - to inna klasa aparatu. Sam cierpliwie czekam i zobaczę czy Samsung NX200 nie stanieje, mam już jedno lustro i kilka szkieł ale z doświadczenia wiem, że na dłuższych wyjazdach nie bedzie mi się chciało tego dźwigać.

Domyślnie

...A Nexem 5N, pobawie sie jakis czas, nie wiem z rok.. a potem zobacze... czy mi to w ogole bedzie pasowac.. jesli tak, to na pewno kupie 7 ...
    Kilka zdjęć z 7-ki + Sigma 30mm/2.8: http://lech.zenfolio.com/p358158016
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów