no, 30 a 35 to faktycznie róznica spora
Szukaj
no, 30 a 35 to faktycznie róznica spora
Völkchlor
Bralam pod uwage, ale odpadl, u mnie mozna dostac na zamowienie bez problemu, w .pl to moze ciezej, nie wiem.Na dzis takim zlotym srodkiem wydaje sie NX200 + 20-50 + 16/2.4 + 30/2... Tyle ze NX200 tylko z zagranicy zdaje sie
W Nexie jest kit 18-55, lub 16, malo szkiel, ale nie kazdemu jest potrzebne 200 dostepnych.
Tzn. chodzilo mi bardziej czy to szklo MACRO, tak samo funkcjonuje jak np. 35 na street w Nikonie. Czy tylko moze jest przeznaczone do macro?Jak dla mnie do streetu ogniskowa 30mm jest o wiele lepsza od ogniskowej 35mm
Czy napis macro nie ma zadnego znaczenia, bo to normalne szklo o takiej ogniskowej 30 mm?![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
szklo makro rozni się od zwyklego szkła przy zdjeciach makro, poza tym to normalne szkło. no chyba ze to jakieś turboorthomacro![]()
Völkchlor
Jeżeli masz zamiar jednak nabyć Nex-7 w NIEDALEKIEJ przyszłości i nie zatrzymywać wówczas 5N, to może jednak kup od razu 7-kę, stracisz mniej pieniędzy.Tylko, wiadomo sprzet sie zuzywa, nic nie jest wieczne i za jakis czas 7 na pewno stanieje, a ja bym chciala kupic jeszcze obiektyw, wiec doszlam do wniosku ze kupie tanszy.też tak uważam
A Nexem 5N, pobawie sie jakis czas, nie wiem z rok.. a potem zobacze... czy mi to w ogole bedzie pasowac.. jesli tak, to na pewno kupie 7Chyba, ze cos innego wyjdzie.. w przyjaznej cenie..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
No wlasnie to tez.. nauczona doswiadczeniem zawsze jest lepiej wybrac polke nizej, bo zaraz wyjdzie cos nowego i mniej boli, jak sie wyda mniej, no chyba ze kasa nie ma znaczenia.. to co innego, ale dzis to chyba kazdy sie z nia liczy..raczej zużywają się parametry, bo wychodzą nowe lepsze.
Sa inne priorytety tez..![]()
Niby tak ale moja 35-tka czasem okazuje się trochę za wąska w strecie a widzę po ekscifach, że sporo zdjęć wykonuję na ogniskowej 26-30mm.
Mam w dalszej perspektywie zamiar zmienić ją na coś szerszego.
@Mekano ja bym wolał dopłacić do nex7 - to inna klasa aparatu. Sam cierpliwie czekam i zobaczę czy Samsung NX200 nie stanieje, mam już jedno lustro i kilka szkieł ale z doświadczenia wiem, że na dłuższych wyjazdach nie bedzie mi się chciało tego dźwigać.
Kilka zdjęć z 7-ki + Sigma 30mm/2.8: http://lech.zenfolio.com/p358158016
Skontaktuj się z nami