Szukaj
Podjelam decyzje bedzie to Nex 5N, w czerwcu zamowie, tylko ze.. po wczorajszym porownaniu obrazka z d4 vs nex-7, w przyszlosci chcialabym miec tez -7, ale to czas pokaze, widze ze to swietny aparat.. a matryca 24 mpix, jak najbardziej mi odpowiada, im wieksza tym lepiej, nie zmniejszam nigdy zdjec do malych rozmiarow.Czyżbyś podjęła już męską decyzję ? Czy jeszcze dajesz sobie trochę czasu
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
a ja się cieszę ze kompakt ktory kupuję ma tylko 10 MP![]()
Völkchlor
Nex-7 ze swoją 24-mpxową matrycą obnaża mizerotę sonowskich szkieł. Z obecnego asortymentu Photozone zakwalifikowało jedynie dwa obiektywy systemowe jako "dające radę" (zeissa i 50-tkę). Także im większa (raczej gęstsza) - tym... inaczej![]()
Ja do tego Nex-a i tak docelowo bym chciala kupic 18-200 interesuje mnie ten nowy, bo stary jest za wielki, zawsze to troche mniejsze gabaryty, ktore w podrozy zawsze maja znaczenie. Na razie i tak bede uzywac kit, a potem zobacze, bo obiektyw ktory mnie interesuje musi byc uniwersalny, a wiec tylko kit lub 18-200 i to bedzie wszystko co bede potrzebowac na wycieczki.
Wiem ze apetyt rosnie w miare jedzenia.. 50 1/8 ma jeszcze akceptowalna cene, ale nie odpowiada mi zupelnie taka ogniskowa, bo moja 35 na ulicy jak potrzebuje to jest idealna. Zeis odpada bo za drogi.
a 16 mm dziwna ogniskowa... chyba za bardzo szeroko by bylo.. w porownaniu do 35
Jest jeszcze 30 macro, w normalnej cenie, ale to chyba na ulice sie raczej nie nadaje jako zamiennik 35 1/8 od Nikona?
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
No tez sie dziwie, tyle czasu wybierac jakas "wydmuszke"Party czas zacząć
Dobrze, ze wybierajac d80 i d90, (kiedys) nigdy nie myslalam nad tym dlugo i nawet nikogo sie nie pytalam.
Moze dlatego, ze EVILAMI, nigdy sie nie interesowalam, a obrazki z nich bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly.
Skontaktuj się z nami