Close

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 118
    żeglarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Ja naogladalam sie bardzo duzo zdjec porownawczych i prawie zawsze wygrywal Nex. Dlatego po dlugich namyslach, wiem ze to bedzie Nex.
    Na wycieczki bedzie spelnial swoje zadania, a do zadan specjalnych poki co bede miec Nikona.
    Czyżbyś podjęła już męską decyzję ? Czy jeszcze dajesz sobie trochę czasu

Domyślnie

Czyżbyś podjęła już męską decyzję ? Czy jeszcze dajesz sobie trochę czasu
    Podjelam decyzje bedzie to Nex 5N, w czerwcu zamowie, tylko ze.. po wczorajszym porownaniu obrazka z d4 vs nex-7, w przyszlosci chcialabym miec tez -7, ale to czas pokaze, widze ze to swietny aparat.. a matryca 24 mpix, jak najbardziej mi odpowiada, im wieksza tym lepiej, nie zmniejszam nigdy zdjec do malych rozmiarow.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

a ja się cieszę ze kompakt ktory kupuję ma tylko 10 MP
    Völkchlor

żeglarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    a ja się cieszę ze kompakt ktory kupuję ma tylko 10 MP
    Z tych samych zapewne powodów co Ty, ja zostawiam sobie z nikonów tylko d-80 !

Domyślnie

Nex-7 ze swoją 24-mpxową matrycą obnaża mizerotę sonowskich szkieł. Z obecnego asortymentu Photozone zakwalifikowało jedynie dwa obiektywy systemowe jako "dające radę" (zeissa i 50-tkę). Także im większa (raczej gęstsza) - tym... inaczej

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ja do tego Nex-a i tak docelowo bym chciala kupic 18-200 interesuje mnie ten nowy, bo stary jest za wielki, zawsze to troche mniejsze gabaryty, ktore w podrozy zawsze maja znaczenie. Na razie i tak bede uzywac kit, a potem zobacze, bo obiektyw ktory mnie interesuje musi byc uniwersalny, a wiec tylko kit lub 18-200 i to bedzie wszystko co bede potrzebowac na wycieczki.
    Wiem ze apetyt rosnie w miare jedzenia.. 50 1/8 ma jeszcze akceptowalna cene, ale nie odpowiada mi zupelnie taka ogniskowa, bo moja 35 na ulicy jak potrzebuje to jest idealna. Zeis odpada bo za drogi.
    a 16 mm dziwna ogniskowa... chyba za bardzo szeroko by bylo.. w porownaniu do 35
    Jest jeszcze 30 macro, w normalnej cenie, ale to chyba na ulice sie raczej nie nadaje jako zamiennik 35 1/8 od Nikona?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Podjelam decyzje bedzie to Nex 5N, ...
    Party czas zacząć

Domyślnie

Party czas zacząć
    No tez sie dziwie, tyle czasu wybierac jakas "wydmuszke"
    Dobrze, ze wybierajac d80 i d90, (kiedys) nigdy nie myslalam nad tym dlugo i nawet nikogo sie nie pytalam.
    Moze dlatego, ze EVILAMI, nigdy sie nie interesowalam, a obrazki z nich bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Party czas zacząć
    A miesiac pozniej placze nad brakiem szklarni

Na dzis takim zlotym srodkiem wydaje sie NX200 + 20-50 + 16/2.4 + 30/2... Tyle ze NX200 tylko z zagranicy zdaje sie ...
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Jest jeszcze 30 macro, w normalnej cenie, ale to chyba na ulice sie raczej nie nadaje jako zamiennik 35 1/8 od Nikona?
    Jak dla mnie do streetu ogniskowa 30mm jest o wiele lepsza od ogniskowej 35mm a jak będzie za szeroko to możesz wykadrować zdjęcie - przy takiej rozdzielczości to nie ma problemu.

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów