Ja mam AirCell. Jest fajnie wyprofilowany przez co jest wygodny w noszeniu, ale jak pisał ktoś wcześniej, nie redukuje on wagi noszonego na szyi sprzętu więc po pewnym czasie daje się to we znaki. Jestem wysoki i szczupły, z raczej słabymi mięśniami grzbietu :P, może dlatego po jakimś czasie odczuwam ten ciężar(?).

Do klamerek przekonuję się coraz bardziej i jeżeli noszę aparat na ramieniu, to już nie zabezpieczam go podtrzymując delikatnie ręką. Na początku miałem pewne obawy, ale jest coraz lepiej

Jedyne co mi przeszkadza, to czasem kiedy podnoszę aparat do oka, to ta część neoprenowa ze względu na swą 'sztywność' nie pozostaje na szyi, tylko zjeżdża na bok, a o szyję/twarz ociera się ten wąski pasek.

Fajne jest natomiast to, kiedy odepnę pasek 'główny' i zepnę klamry przy aparacie (co jest pokazane na ostatnim zdjęciu na aukcji), to wsuwając w to rękę (tę opaskę neoprenową mam po prawej stronie) i łapiąc aparat usztywnia mi to chwyt dociskając dłoń do uchwytu i w razie wyślizgnięciem się aparatu dodatkowo zabezpiecza.

Za swój zapłaciłem całe 29 zł i jestem kontent.