Close

Strona 44 z 129 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    jest juz oficjalna wersja 4.1 czy piszesz o RC?
    rc

Domyślnie

HURRRAAA!!!! Defringe jest przebudowany i ma swoje kontrols! Nareszcie ktoś zwrócił na to uwagę, a wystarczyło dzwonić do prezesa Adobe raz dziennie przez trzy miesiące. CHyba zaprzyjaźniłem się z sekraterką i mnie polubiła.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Mam takie pytanko o współpracę Lightrooma z zasobem sieciowym. Normalnie robię tak, że zgrywam sobie zdjęcia na dysk, selekcjonuję/obrabiam, po czym gotowe zrzucam na NAS do archiwum. Da się Lightrooma ustawić tak, żeby z wewnątrz niego to robić? Głównie chodzi mi o to, żeby zmiana lokalizacji pliku była uwzględniona w katalogu, i żeby zachował jakąs logiczna strukturę katalogów (najlepiej taką, jak przy imporcie).
    W trialu widziałem opcję "export to harddisk", ale jeszcze się tym nie bawiłem. Na pierwszy rzut oka wydaje się ona jednak zbyt ograniczona.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Lightroom ma menadżera plików w Library, więc jeśli dysk NAS zmapujesz, żeby był w systemie widoczny jako lokalny dysk, LR nie będzie robić problemów. Piszą też, że są pewne problemy z macami i NAS, ale problem nie występuje z windowsami. Nie wiem jaki system masz, więc może być tak, lub owak.

Sam nei używam NAS, więc ciężko powiedzieć z autopsji, ale czytając to i owo nei widzą problemów. Inna rzecz, co to znaczy 'zachować jakąś logiczna strukturę katalogów', jak piszesz... Jeśli ta logika przy imporcie Ci pasuje, to potem po prostu przeciągasz foldery ze zdjęciami do tego dysku NAS i po sprawie. Struktura zostaje, zmiana lokalizacji pliku jest uwzględniona w katalogu. Narzekają na szybkość pracy po sieci.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

mam pytanko???? wykupiony Lightroom 4 na maca, teraz prubuje aktualizować i mam taki komunikat:Your software is up to date. No updates are available at this time. Wasz program komputerowy jest do daty. Żadne udoskonalenia nie są dostępne przy tym czasie. ) czym to może być podyktowane, dodam, że program rejestrowałem
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Czy ktoś orientuje się, w jaki sposób w LR4 wyświetlać ogniskową przeliczoną dla pełnej klatki? Jakiś plugin? Najchętniej w trybie lupy, wraz z innymi informacjami. Natywnie widzę tylko możliwość prezentacji oryginalnej ogniskowej, co w przypadku lx5 wygląda kiepsko (jestem przyzwyczajony do filmu 35mm).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    mam pytanko???? wykupiony Lightroom 4 na maca, teraz prubuje aktualizować i mam taki komunikat:Your software is up to date. No updates are available at this time. Wasz program komputerowy jest do daty. Żadne udoskonalenia nie są dostępne przy tym czasie. ) czym to może być podyktowane, dodam, że program rejestrowałem
    Dwoma rzeczami: po pierwsze tragicznym użyciem tłumaczenia googla; 'up to date' nie znaczy 'do daty', tylko w tym wypadku aktualny, bieżący. Więc program usiłuje Ci powiedzieć, że nowszej wersji nie ma.

Jeśli masz wersję 3.6 - to istotnie nei ma już nowszej wersji 3.x, więc nic się nie uaktualni. Jeśli masz wersję 4.0, to sytuacja jest identyczna.

Druga sprawa - jeśli masz wersję 3, a chcesz mieć 4 i masz zapłaconą i dostałeś numerek, to musisz nową wersję zainstalować od początku, a nie updateować. Jak coś nowego, a nie update starego.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta

no i?

Strona 44 z 129 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów