Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 100

Wątek: 100 rad

D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

O rety!
    Ale bzdety.
    red light, dark room...

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

A oto rada, jak zrobić "profesjonalną" fotografię: (tzn na taką wyglądającą)

1. łany pól i jedno drzewo (tzw. "rzepakowiec)
    2. tafla wody i łódka (tzw. "irlandczyk)
    3. stary człowiek siedzący na krawężniku (najlepiej w Kalkucie albo na dworcu centralnym w Warszawie) (tzw. "żebrak")
    4. majaczące drzewo na tle mgły (tzw. "mydlarz")
    5. woda szarym filtrem (falująca lub wodospadowa) na długim czasie (tzw. "szarak")
    6. pofałdowane niewielkie wzgórza ustrzelone na ogniskowej 300-800 mm z wyższej góry (tzw. "dywanowiec")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta

3. stary człowiek siedzący na krawężniku (najlepiej w Kalkucie albo na dworcu centralnym w Warszawie) (tzw. "żebrak")
    5. woda szarym filtrem (falująca lub wodospadowa) na długim czasie (tzw. "szarak")
    6. pofałdowane niewielkie wzgórza ustrzelone na ogniskowej 300-800 mm z wyższej góry (tzw. "dywanowiec")
    Jestem ciekawy, jakie naprawdę robisz zdjęcia

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

mcleod ! Stylistyka moich dzieł jest bardzo różna, ale w wielu przypadkach jest to tzw. "fotografia ekstremalna", polegająca na tym, że sam proces fotografowania jest tylko częścią większej całości. Takim niejako jej ukoronowaniem ...

Np. długi, nocny, zimowy morderczy bieg w śniegu po kolana, gdzie już samo dotarcie do celu jest nadludzkim wyczynem, a do tego jeszcze w trakcie trzeba coś wykadrować i sfotografować. Tak więc ocena takiej fotografii powinna również uwzględniać ten, niewidoczny co prawda, aspekt ...

Domyślnie

W takim razie twoje fotografie wyglądają dokłądnie tak, jakbyś w trakcie kadrowania jednocześnie:

• walczył z niedźwiedziem
    • oganiał się od wilków
    • docierał na miejsce dwa tygodnie brnąc przez Saharę bez kropli płynu
    • usiłował coś nastawić mając ubrane rękawice bokserskie
    • miał jednocześnie ciężkie rozwolnienie
    • i cały czas był ubrany w strój nurka głębinowego z mocno zaparowanym okienkiem
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

mcleod ! Stylistyka moich dzieł jest bardzo różna, ale w wielu przypadkach jest to tzw. "fotografia ekstremalna", polegająca na tym, że sam proces fotografowania jest tylko częścią większej całości. Takim niejako jej ukoronowaniem ...

Np. długi, nocny, zimowy morderczy bieg w śniegu po kolana, gdzie już samo dotarcie do celu jest nadludzkim wyczynem, a do tego jeszcze w trakcie trzeba coś wykadrować i sfotografować. Tak więc ocena takiej fotografii powinna również uwzględniać ten, niewidoczny co prawda, aspekt ...
    Dzięki za szczerą wypowiedź

Żeby nie było,że tylko OT podaję również linka do ciekawych wykładów dot. kompozycji i koloru klik. Myślę, że informacje tam zawarte pomoga robic lepsze zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez mcleod ; 28-04-2012 o 20:07 Powód: link

Domyślnie

coś nie tak z tym linkiem do ASP

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

przeglądnąłem i muszę przyznać, że zakres wiedzy z tej prezentacji jest mi znany. Pewne elementy związane z tak rozumianą kompozycją można odnaleźć w moich dziełach, szczególnie w tych z wczesnego okresu mojej twórczości.
    W późniejszym okresie zacząłem eksperymentować z awangardowymi ideami fotografii ekstremalnej odchodząc wyraźnie od utartych ścieżek. Obecnie znowu powracam do korzeni fotografii, czego przykładem w mojej twórczości jest tryptyk "Senacka nocą" ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    W takim razie twoje fotografie wyglądają dokłądnie tak, jakbyś w trakcie kadrowania jednocześnie:

• walczył z niedźwiedziem
    • oganiał się od wilków
    • docierał na miejsce dwa tygodnie brnąc przez Saharę bez kropli płynu
    • usiłował coś nastawić mając ubrane rękawice bokserskie
    • miał jednocześnie ciężkie rozwolnienie
    • i cały czas był ubrany w strój nurka głębinowego z mocno zaparowanym okienkiem
    Ciężko mi coś napisać bo ręce mi się trzęsą ze śmiechu.

przeglądnąłem i muszę przyznać, że zakres wiedzy z tej prezentacji jest mi znany. Pewne elementy związane z tak rozumianą kompozycją można odnaleźć w moich dziełach, szczególnie w tych z wczesnego okresu mojej twórczości.
    W późniejszym okresie zacząłem eksperymentować z awangardowymi ideami fotografii ekstremalnej odchodząc wyraźnie od utartych ścieżek. Obecnie znowu powracam do korzeni fotografii, czego przykładem w mojej twórczości jest tryptyk "Senacka nocą" ...
    Dla mnie jesteś solą tego forum - creme de la creme!

Ale przyznaj 2pompony, że jest coś w tym powyżej
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-04-2012 o 10:49 Powód: łączymy, nie mnożymy.
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów