Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Studio 200 m2

Domyślnie

Studio 200 m, czerwona ściana + dużo okien, cena 20-25 zł i mało wiesz o studiu. Co ty doradzisz komuś, kto cie zapyta o coś z oświetleniem? Panie, ja tu tylko sprzątam i kasuję pieniądze? Wydajesz 50 tys na biznes gdzie trzeba wiedzy, której nie masz. Zrób malutkie studio, kup kilka lamp i wyposażenie za w sumie 5 tys. Naucz się o co w tym chodzi. Za rok jak będziesz kumaty postaw duże studio. Ale przy cenie 20-25 zł nie masz szans zrobić z tego biznes. Szkoda wsadzania w to 50 tys dla tragicznie małego zwrotu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Studio 200 m, czerwona ściana + dużo okien, cena 20-25 zł i mało wiesz o studiu. Co ty doradzisz komuś, kto cie zapyta o coś z oświetleniem? Panie, ja tu tylko sprzątam i kasuję pieniądze? Wydajesz 50 tys na biznes gdzie trzeba wiedzy, której nie masz. Zrób malutkie studio, kup kilka lamp i wyposażenie za w sumie 5 tys. Naucz się o co w tym chodzi. Za rok jak będziesz kumaty postaw duże studio. Ale przy cenie 20-25 zł nie masz szans zrobić z tego biznes. Szkoda wsadzania w to 50 tys dla tragicznie małego zwrotu.
    AMEN... i tyle na ten temat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez MironGalkowski Zobacz posta
    Marszull - dzięki za odpowiedz. 30.000 to kwota przeznaczona tylko na Oświetlenie, nie liczę systemu zawieszenia tła, wentylatorów itp... gdyż na to jest przeznaczone kolejne 20.000 zł, jednak w kwestii pierdółek już sobie poradziłem, pozostało oświetlenie.
    Nie wiem, może jestem przewrażliwiony ale mi to śmierdzi kolejną prowokacją...
    Do... do.... dotacja.... z bezrobocia? Dość typowy zbieg łatwych pieniędzy i "rozwijającej się" wiedzy.

Choć co do studiów (fotograficznych) jestem kibicem i to zielonym, widze to na kilometr.
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 26-04-2012 o 07:10
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Po przeanalizowaniu wszystkich opcji i kontakcie z dystrybutorem PROFOTO - postanowiliśmy zainwestować w ten właśnie system oświetlenia, zwiększając budżet inwestycji. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i rady.
    Pozdrawiam.
    D80,D300,D700,D800 - 35.1.4 50.1.4 85.1.4 200.2.8 SB800 SB910

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    2 lampy będą w studio?

Tak, ale druga na krechę ... komentarz tu

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem twój przytyk i link do filmu na youtube. Jeśli jest budżet 30.000 zł i po rozmowie w wątku faktycznie to nie da za wiele jeśli chodzi o zysk to warto jest zainwestować kilka razy więcej (zwłaszcza że nie muszę brać pożyczki, nie dostałem dotacji z unii, urzędu pracy) mam inną działalność która mi zapewnia dochód. I czerpać z niej czysty zysk w postaci wynajmu powierzchni wraz z światowej klasy oświetleniem. Może czas abyś JackuCz zapoznał się telefonicznie z ofertą PROFOTO u Polskiego dystrybutora i wtedy porozmawiamy. Dystrybutor ma jasno określone zasady działania na Polskim rynku i chwała tym co polecili mi tą markę. Ale nie będę się rozpisywał tutaj bo nie o tym ten wątek. Grunt to chcieć coś robić i nie stać w miejscu. Jednak nie wiele osób na to stać, względy finansowe bardzo mocno ograniczają ludzi w drodze do działania i poodejmowana prób aby coś osiągnąć.
    D80,D300,D700,D800 - 35.1.4 50.1.4 85.1.4 200.2.8 SB800 SB910

Domyślnie

Grunt to chcieć coś robić i nie stać w miejscu. Jednak nie wiele osób na to stać, względy finansowe bardzo mocno ograniczają ludzi w drodze do działania i poodejmowana prób aby coś osiągnąć.
    Wiesz, ja jestem techniczny, techniczni mają od stu lat taką anegdotę: "wszyscy wiedzą, że zrobienie czegoś nie jest możliwe, jeden tego nie wie, i on zostaje wynalazcą".

Tu w tym wątku "wszyscy wiedzą, że zrobienie biznesu nie jest możliwe", wypada życzyć pozytywnej drugiej części zdania.

I czerpać z niej czysty zysk w postaci wynajmu powierzchni
    W wielu miastach przynajmniej na południu (zdanie właścicieli i biznesmenów) jest w pierony powierzchni, której nikt nie chce wynająć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    2 lampy będą w studio?
    na 200m2? powodzenia

Domyślnie

jak wrzuci tego kolosa broncolora to mu studia braknie. Ino że to koszt ponad 30 000zł

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów