Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Co do polskich znaków to słownik często sam poprawia.
    Ja wyłączam wszystkie automaty poprawiające w trakcie pisania na etapie wstępnej konfiguracji. Może być z bykami, ale przynajmniej jest to co chciałem napisać.
    Natomiast tego, co zaprojektował, żeby w opcjach litery "z" ziet było pierwsze, to bym zabił. Ile tego ziet używa się w trakcie pisania.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja wyłączam wszystkie automaty poprawiające w trakcie pisania na etapie wstępnej konfiguracji. Może być z bykami, ale przynajmniej jest to co chciałem napisać.
    Natomiast tego, co zaprojektował, żeby w opcjach litery "z" ziet było pierwsze, to bym zabił. Ile tego ziet używa się w trakcie pisania.
    A to nie masz tak, że jak przytrzymasz "z" to po lewej masz ź a po prawej ż? Jedna i druga litera jest pierwsza
    Poza tym gdy chcesz napisać polską literkę to nie przytrzymuj palca na klawiszu tylko przesuń go po nim od dołu do góry. W kazdym przypadku otrzymasz polską literkę. Tylko w przypadku gdy chcesz napisać "ź musisz przytrzymac "z" i wybrać tą literę z rozwijanego menu bo domyślne "przesuwanie" po klawiszu przypisane jest dla "ż"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niech Pan, trzymając palec na klawiszu, lekko poruszy do góry. Polski znak diakrytyczny pojawi się od razu.
    W jajfonie też to działa? Albo coś źle robię albo nie działa...

Domyślnie

Ja jestem z ipada bardzo zadowolony, odkąd go kupiłem laptopa nie miałem w rękach. Jest to mega wygodne, kiedy wstaniesz rano, pochylisz się w stronę szafki nocnej, weźmiesz ipada do ręki, wciśniesz 1 przycisk i sprzęt jest w ułamek sekundy gotowy do działania. Bez kabli, bez ciężaru, wszystko działa płynnie, szybko, bez problemów. Mój egzemplarz na 12h traci 1% baterii gdy jest wygaszony górnym przyciskiem, więc ładuję go raz na parę dni, ostatnio nawet przestawiłem się na wyłączanie go bo jak by nie patrzeć to jest komputer, wygaszony też działa, a szkoda żeby się zużywał jak go nie używam, dzięki temu że wyłącza i włącza się w kilka sekund to żaden problem żeby sobie odpoczywał kiedy może.

Polecam jasność ustawić poniżej połowy i włączyc mu automat. Jak będzie ciemno w pokoju to jeszcze bardziej się ściemni, a jak wyczuje ostre słońce to jasnośc pójdzie na maxa i wszystko widzisz. Pełen komfort i oszczędność zarazem. Jak bys non stop pracował na 100% jasności to żre baterię, ale wystarczy trochę go przygasić i czas pracy znacznie się wydłuża. Zresztą, jest tak jasny że praca nie w słońcu na 100% jasności staje się uciążliwa - bolą oczy bo ekran za mocno świeci. Przygaszony działa sporo więcej niż deklarowane 10h, a jak go będziesz używał do netu, gg, skypa, czasem jakiś film czy słuchanie muzy to gniazdka będzie potrzebował raz na parę dni, chyba że siedzisz na sprzęcie non stop, w co wątpie.

Mega wygodne jest w aucie podłączenie czegoś takiego z takim małym jajeczkiem, które się wkłada do zapalniczki, i które przez bluetooth odbiera z ipada dźwięk, i radiowo puszcza to na Twoim radiu samochodowym, poprostu genialne rozwiązanie w podróży - zakładasz to dziecku na zagłówek odpowiednim uchwytem (można kupić za grosze) a dźwięk leci na dobre głośniki w aucie. Oglądałem tak teledyski 1080p full hd i ZERO OPÓŹNIEŃ, dźwięk idzie błyskawicznie, więc nie rozjeżdża się z obrazem.

Jesteś na forum fotograficznym więc robisz zdjęcia. To jak wyświetla ipad fotki jest genialne, ta matryca choć to nie cud świata to w porównaniu ze zwykłymi TNkami a tym bardziej z 10calowymi matrycami netbooków wymiata. obraz jest genialny, ostry, nie przesycony i nie za bardzo kontrastowy, ale też nie blady. Kupiłem go żeby nie tachać laptopa do klienta jak jadę oddać zdjęcia, sprawdza się poprostu wyśmienicie. A i klient zadowolony jak może potrzymać jabłuszko

Ceny ipada 2 spadły na 1600-1700zł (wifi bez 3g) więc weź tysiaka wpłać na 1 wpłatę, reszte rozłóż na raty, nie będziesz żałował. Jeśli chodzi o pisanie to rzeczywiście nie jest za wygodne, choć pisze się bardzo szybko. Zawsze możesz kupić takie etui które ma klawiaturę podpinaną do ipada i piszesz na tym tak samo jak na netbooku, i szybko i wygodnie.

PS. Zawsze możesz się pokusić o ipada 3, 2100zł wersja wifi bez 3g. Ale on już jest tyci cięższy, a matryca ma żółty zafarb który jest dość dobrze widoczny, szczególnie jak przyłożyłem ipada 2 do 3 z tym samym zdjęciem - na ipad 2 miał dobry WB, na 3 był lekko żółty. Grzeje się też trochę, ale w granicach normy. Za to rozdzielczość większa i wydajność kosmiczna, podobno jest wydajniejszy od PS3 czy XBOXa 360.

Tak czy siak, nic lepszego do mobilnego użytku nie widzę, wczoraj sprzedałem laptopa bo był mi zbędny
    ;]

Domyślnie

Niestety "patent" z polskimi znakami dziala tylko na ipadzie.

Domyślnie

OK, pisanie pliterek opanowałem, patent z przesuwaniem palcem i lupką też jest fajny. Mam teraz poziom odniesienia, obadam jeszcze Galaxy Taba i Sony S, a potem zakupy.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

OK, pisanie pliterek opanowałem, patent z przesuwaniem palcem i lupką też jest fajny. Mam teraz poziom odniesienia, obadam jeszcze Galaxy Taba i Sony S, a potem zakupy.
    Jeżeli chodzio klawę to jest jeszcze jeden przydatny myk (szczególnie jak nie masz gdzie odłożyć pada a musisz cos napisać): połóż dwa palce na klawiaturze, przytrzymaj je na ekranie i rozsuń palce... Możesz pisac kciukami. Podobny efekt daje złapanie dolnego prawego klawisza i przesunięcie go w górę. Dodatkowo taką klawiaturę przy pomocy tego klawisza możesz przesówac góra-dół co czasami sie przydaje.

Domyślnie

Tego przesuwania paluchem można się spokojnie nauczyć i bardzo szybko wpisywać polskie literki. Jedynie edycja tekstu jest upierdliwa, więc lepiej od razu poprawiać, ale i skasowanie całego wyrazu i napisanie go od nowa, nie jest czymś tagicznym wcale. Kursor łatwo ustawić na końcu wyrazu, gdyż taką "dokładność" sobie Apple wymyśliło. Brak Delete, jest tylko Backspace. Ale daje się to wszystko ogarnąć i jak piszę - wklepałem już na nim tyle tekstu, że wystarczyłoby na krótką nowelkę. No i jak napisałeś, zerknij co oferuje konkurencja. Ja prawdopodobnie *dzisiaj* już bym nie kupił iPada, ale coś bardziej otwartego na świat zewnętrzny. Jednak ja pragnąłem takiego urządzenia już dawno i używam od premiery, więc to trochę coś innego. Swoją drogą przy ewentualnej zmianie, ja również bym musiał zrobić dokładnie to samo. Przejść się po sklepach i sprawdzić jak tekst się wklepuje na innych tabletach. Za dużo piszę by to potem przeklinać i gdyby inne urządzenia nie dorastały do poziomu iPada, wówczas bym kupił ponownie sprzęt od Apple.

PS. Jeszcze taki mały głos w dyskusji tablet kontra netbook. Tablet bardzo fajnie potrafi współpracować z komputem stacjonarnym. Da się go używać jako touchpad, na przykład będąc w łóżku i oglądając film na kompie. Są również aplikacje przekształcające go w pilot zdalnego sterowania. W szczególności do multimedialnych odtwarzaczy. W moim przypadku system "kina domowego" stanowi mini mac, połączony z projektorem. A nawigacja to właśnie iPad, chyba że inne urządzenie sobie dokupię kiedyś. Można to zrobić na komórce w sumie, ale też trzeba mieć do tego odpowiednią.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 27-03-2012 o 13:13

Domyślnie

Jedyne czego, to nie widzę czytania na tym książek. Nawet w normalnym oświetleniu biurowym ekran daje po oczach. Nie chce myśleć co by się działo w gorszym oświetleniu. Po trzech stronach chyba by mi wypłynęły oczy i byłoby po zawodach.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jedyne czego, to nie widzę czytania na tym książek. Nawet w normalnym oświetleniu biurowym ekran daje po oczach. Nie chce myśleć co by się działo w gorszym oświetleniu. Po trzech stronach chyba by mi wypłynęły oczy i byłoby po zawodach.
    Do czytania wg mnie do jedynie kindle lub coś jego pokroju. Mam i używam, nie wyobrażam sobie czytania książek na świecącym ekranie - co innego kilka stron na www, jakiś krótki tekst. Ale książke przez 1-2h czytać na lcd to masakra.

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta

PS. Zawsze możesz się pokusić o ipada 3, 2100zł wersja wifi bez 3g. Ale on już jest tyci cięższy, a matryca ma żółty zafarb który jest dość dobrze widoczny, szczególnie jak przyłożyłem ipada 2 do 3 z tym samym zdjęciem - na ipad 2 miał dobry WB, na 3 był lekko żółty.
    Kurde, to dziwne - wczoraj byłem w jakimś ispocie czy jak tam się to zwie - porównywałem 2 i 3 na swoich zdjęciach na blogu no i różnica była, faktycznie. Tyle, że dokładnie na odwrót... na 2jce były dziwne zafarby, 3jka wyglądała tak jak u mnie na NECu. O co kaman?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów