Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Old Harry

Domyślnie

Gdzie to jest zrobione?

Tomek
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Piękne to miejsce jest . Od dawna wpisane na moją prywatną listę miejscówek do realizacji. Także wielce zazdroszczę, że miałeś Radku tą możliwość zmierzenia się z nią. Kadry powiedziałbym, klasyki z tego miejsca , ale BW z wielkim "kopem" jest . Fajnie sie to prezentuje .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    BW masz opanowane do perfekcji
    Jak się nie zgodzić
    Świetne zdjęcia.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

ja chce kolor !!!
    oczywiscie zgadzam sie z przedpiszcami

Domyślnie

Jeśli mogę zamarudzić to wolę przestronniejszą dwójkę. O BW nie powiem nic innego niż koledzy.
    LED ZEPPELIN

Oszczędny w słowach Awatar tomek8899
    Miasto
    Gorlice/Rzeszów

Domyślnie

ładny szeroki kąt ale dlaczego nie w kolorze, szkoda
    S3Pro | 10-20 | 18-70 | 50 1.8 | 135 3.5 | SB80DX |
    www.tomekjablczyk.info

Domyślnie

BW masz opanowane do perfekcji Świetne
    Dzięki. Bawię się nowym LR4 i jest świetny.

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Gdzie to jest zrobione?

Tomek
    Isle of Skye, Szkocja

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Piękne to miejsce jest . Od dawna wpisane na moją prywatną listę miejscówek do realizacji. Także wielce zazdroszczę, że miałeś Radku tą możliwość zmierzenia się z nią. Kadry powiedziałbym, klasyki z tego miejsca , ale BW z wielkim "kopem" jest . Fajnie sie to prezentuje .

Jak pisałem wczesniej, robilem 2 czy 3 podejscia do tego miejsca, a kawalek trzeba przejsc, zeby tam dojść. Troche zabrakło nieba jakiego chciałem Ciężko jest tam o coś nie :klasycznego" Nawet zdjęcia Mumforda z tego miejsca to klasyczne kompozycje. Miejsce swietne jak i cala wyspa - polecam!
    Dzięki, Pawle

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Rewelacja przez duże r. Świetny materiał na spore powiększenie.

O tak - te zdjęcia tylko w dużym formacie. Te netowe miniaturki nie wygladają tak jak powinny
    Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 24-03-2012 o 23:55

Domyślnie

BW masz opanowane do perfekcji Świetne
    Cytat Zamieszczone przez katatjuta Zobacz posta
    Świetna konwersja. Wole nr. 1

Zbyt kontrastowo w mojej opini-smoła wychodzi miejscami i przez to zamiast mega ostrości masz pikselozę strefami,no i "krawędzie"pachną poświatą od pędzla(minimalnie ale skutecznie redukuje to klimat dla mnie osobiscie).Ma się ogólnie przez to wrażenie obrabiania foty na szybko .A szkoda bo kadr jet przedni z fajnym balansem motywu i chmur.Myśle, ze powinieneś jeszcze raz podejść do obróbki-więcej czasu i staranności.No chyba że jest to kopia robocza-by pokazać miejsce,kadr i kierunek w który chcesz pójść, wtedy nie ma problemu.ogólnie, kadr na piątkę co jest najważniejsze dla mnie.

Domyślnie

Lepsza moim zdaniem dwójka, jak jest fajny szczegół to zbliżyć, już chciałem tak napisać ale dodałeś na szczęście kompozycję wg moich marzeń.
    Jedynce w tej filozofii by było dobrze, jakby brakowało takiego akcentu (ten akcentujemy głazik na pierwszym planie)
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Zbyt kontrastowo w mojej opini-smoła wychodzi miejscami i przez to zamiast mega ostrości masz pikselozę strefami,no i "krawędzie"pachną poświatą od pędzla(minimalnie ale skutecznie redukuje to klimat dla mnie osobiscie).Ma się ogólnie przez to wrażenie obrabiania foty na szybko .A szkoda bo kadr jet przedni z fajnym balansem motywu i chmur.Myśle, ze powinieneś jeszcze raz podejść do obróbki-więcej czasu i staranności.No chyba że jest to kopia robocza-by pokazać miejsce,kadr i kierunek w który chcesz pójść, wtedy nie ma problemu.ogólnie, kadr na piątkę co jest najważniejsze dla mnie.
    Dzięki za opinię.
    Takie BW lubię, a trochę cienia w niektórych miejscach mi pasuje. Cienie czasem dodaję celowo. W dużej wersji nie ma poświaty, a i tu jej nie widzę. No, chyba, że szukamy na siłę żeby się przyczepić Na szybko nie obrabiam, jak już to robię to ze starannością. Ale jeśli widzisz tu mega niedokładności, że twierdzisz, iż są obrabiane na szybko, to Kulten przy Tobie jest "słaby" Pikselozy tez nie widze, ale ja mam monitor za 1 tys zł - więc może po prostu tego nie widze
    Reasumując, jest tak jak lubię, po mojemu i wszytsko zrobione świadomie
    Ostatnio edytowane przez Mich77 ; 25-03-2012 o 13:15

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów