Close

Strona 27 z 129 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

CNX to kupa. Ma z 5% mozliwosci LR. Rownie dobrze mozna robic zdjecia w JPG i nie zawracac sobie glowy edycja w ogole.
    LR to kombajn... maszyna obleznicza do RAW. Jak kazde porzadne narzedzie trzeba oswoic i NAUCZYC sie go obslugiwac. Nie ma w nim nic trudnego. Wiele osob podchodzacych do LR po raz pierwszy nie radzi sobie z tym ze program "nie czyta" ustawien puszki... no niestety - nie dla nich LR.
    W tym programie trzeba zalozyc konkretna zabawe z plikiem a nie zabawe jasniej ciemniej, WB...

nie kazdy kto jest w stanie prowadzic osobowke (CNX) moze od razu zostac wirtuozem pilotazu F-16 (LR)

wiekszosc wqrw (jak pisze stig) na ten program wynika z prostego faktu... nawala obsluga (uzytkownik) a nie program

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Jest. Pod krzywą jest opcja 'Channel'.
    o widzisz... ślepym
    co do kadrowania: w kilka chwil ci wejdzie w krew. Spróbuj np. tak szybko jak w LR zrobić kadr pionowy z poziomego. Pomniejszasz zdjęcie i w pewnym momencie samo przekakuje ci na pion. w PS czasem zdarza mi się przyciąć i muszę patrzeć by nie wyjść poza kadr tu tego nie ma. W jakim programie (w jednym programie ) jest tyle różnych filtrów, narzędzi np do zmian dat godzin, niech ktoś mi powie w jakim programie (w jednym programie ) znajdę kilkaset numerów plików na raz, dzie mogę przefiltrować jednocześnie np. pliki B&W i kolor??

Domyślnie

a jednak nie ślepym, może nie mam opcji "channel" bo na razie mam testową?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a jednak nie ślepym, może nie mam opcji "channel" bo na razie mam testową?
    W Camera Calibration zmień wersję procesu na 2012. Tylko uwaga, podobno wówczas krzywa obrana w procesie 2010 idzie się...
    D200 plus graty...

Domyślnie

Szybkość działania, to kwestia konfiguracji programu. Kadrowanie, to kwestia przyzwyczajenia - też na początku byłem zirytowany. Kolory - chyba każdy dedykowany/producenta soft daje najlepsze rezultaty. Ale żaden nie oferuje takich możliwości obróbki.
    Stig - z całym szacunkiem, ale to po prostu brak wprawy, doświadczenia. Niedawno próbowałem C1 - intuicyjny, przyjemny program. Po 20 minutach pracy, byłem w miarę zadowolony z obróbki jednego zdjęcia. W Lr zrobiłem w 3 minuty o wiele lepszą obróbkę. Zapewne gdybym siedział na co dzień w C1 sytuacja byłaby odwrotna.
    Mnie w Lr (v.2) najbardziej irytuje brak wskazań wartości liczbowych RGB - wartości procentowe mogą sobie wsadzić głęboko...
    No i fakt. Spot Removal mogliby dać taki, jak w Shopie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Szybkość działania, to chyba przypadłość czwórki. Jest na forach już sporo tematów w kwestii skopanej wydajności LR4.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Szybkość działania, to chyba przypadłość czwórki. Jest na forach już sporo tematów w kwestii skopanej wydajności LR4.
    U mnie ma Macu loce ekstra
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    CNX to kupa. Ma z 5% mozliwosci LR.
    Biorac pod uwage bzdety pt.: library, print, web, map, book, slideshow -- a owszem. W kestii edycji -- LR nie dorasta do piet NXowi.

Rownie dobrze mozna robic zdjecia w JPG i nie zawracac sobie glowy edycja w ogole.
    Ty chyba mylisz Capture NX2 z ViewNX.

LR to kombajn... maszyna obleznicza do RAW.
    I przerost formy nad trescia. Obrobka, to dla sporej czesci fotografow jedyne, czego oczekuja od programow do edycji RAW. A tu, to kaleczny margines, ktory zabija cala przyjemnosc z pracy. Wlasnie mam odpalonego (zeby odczytac nazwy zbednych mi modulow), nic nie robie (siedzi na pasku), a obciazenie rdzeni lata miedzy 50 a 100%.

W tym programie trzeba zalozyc konkretna zabawe z plikiem a nie zabawe jasniej ciemniej, WB...
    Przestan takie brednie opowiadac. Skoro kadrowanie, odszumianie, korekta krzywej, balansu i detali ekspozycji jest taka mordega, to co dopiero mowic o "konkretnej zabawie"?

nie kazdy kto jest w stanie prowadzic osobowke (CNX) moze od razu zostac wirtuozem pilotazu F-16 (LR)
    Sorry, ale bredzisz.

wiekszosc wqrw (jak pisze stig) na ten program wynika z prostego faktu... nawala obsluga (uzytkownik) a nie program
    Bo? Bo co zle robilem? Bo nie potrafie suwaczkami ruszac? Wez czlowieku przestan takie *******y opowiadac. Obrobka grafiki zajmuje sie od 15 lat i przerabialem prace w dziesiatkach roznych programow, ktorych nazw nawet nie slyszales. Ty jeszcze niedawno nie wiedziales jak w PS ustawic proporcje kadru, nagrac akcje, czy zapisac JPGa, a teraz bedziesz mi imputowal takimi bzdurami? Racz sie troche hamowac w ocenie moich umiejetnosci.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    Stig - z całym szacunkiem, ale to po prostu brak wprawy, doświadczenia.
    Ludzie! Pomyslcie troche! Od jakiego doswiadczenia zalezy to, czy program mi dziala szybko (jak ACR czy NX) czy w sposob nienadajacy sie do pracy (LR4)?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig, np. ad wqrw1 naciśnij literkę G zaznacz zdjęcia do wyrzucenia, del, wybierz usuń z dysku, klik ia masz.
    A myslisz, ze jak inaczej to robilem? Nie doczytales. Jedno usuwa. Jak zazanczysz w gridzie wiecej zdjec (z Ctrl lub Shiftem), to po wcisnieciu "Del" usuwa tylko jedno (pierwsze wybrane). Dopiero po wybraniu "Delete" z menu kontekstowego grida, usuwa wszystkie zaznaczone.

co do kadrowania: w kilka chwil ci wejdzie w krew. Spróbuj np. tak szybko jak w LR zrobić kadr pionowy z poziomego.
    Nie o to mi chodzilo. Znowu nie doczytales.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 11-03-2012 o 12:20
    www.SALDAT.pl

Strona 27 z 129 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów