Szukaj
Dzięki za szybką odp. wracając do tematu obecnie mam Aperture (nie jestem zadowolony) mam też photoshop elements 10 (też ma pewne braki), chyba sie skusze na LR4, z tego co wyczytalem to PhotoMechanic jest OK ma dobre opinie, mozesz co o nim kliknąć, byłbym wdzieczny
Pozdrawiam
J.R.
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
Photo mechanic do kombajn do mega szybkiego opisywania zdjęć. To jest jego główne zadanie, choć można w nim zrobić cropa i pewnie coś jeszczeNieocenioną funkcją jest zastosowanie tzw "code replacements"( wpisujesz np w jakimś polu `w12` i z wcześniej przygotowanego opisu wskakuje dajmy na to zawodnik Wisły z numerem 12), mnóstwo szablonów, zmiany kodowania znaków (dla różnych odbiorców - pl, eng, swe, itp itd). Wbudowany klient ftp z zapamiętaniem wielu serwerów. Polecam demo z www camerabits.com. Początki z tym programem są zawsze trudne, ale potem już nikt nie wyobraża sobie pracy bez niego. Cena zwraca się natychmiast dzięki szybkości pracy (import z odpowiednią zmianą nazw, preset opisu,selekcja, opis szczegółowy, upload)
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
qooba, uważasz, że każda okazja jest dobra na reklamę?
Wszak to wątek o nowym elerze.
Medice, cura te ipsum.
No to sypnę garść piachu w tryby tej reklamy.
Dla mnie LR, to absolutne nieporozumienie, bo wsadowo to można prać brudy, a nie poprawiać fotografie.
Pewnie, że znajdą się dziedziny fotograficznego rzemiosła, gdzie i dla LRa znajdzie się miejsce, ale zdecydowanie nie powinien być to program dla entuzjastów fotografii.
Medice, cura te ipsum.
a może po prostu sobota, nuda to se trolne coś i może się jakiś jadzik uleje![]()
Skontaktuj się z nami