Close

Strona 23 z 129 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    ktoś może instalował LR4 na maca??????
    Instalował i pracuje już od kilkunastu tematów (w rawach!) w połączeniu z PhotoMechanic Wcześniej PhotoMechanic + PSE9 na jpg
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Instalował i pracuje już od kilkunastu tematów (w rawach!) w połączeniu z PhotoMechanic Wcześniej PhotoMechanic + PSE9 na jpg
    Dzięki za szybką odp. wracając do tematu obecnie mam Aperture (nie jestem zadowolony) mam też photoshop elements 10 (też ma pewne braki), chyba sie skusze na LR4, z tego co wyczytalem to PhotoMechanic jest OK ma dobre opinie, mozesz co o nim kliknąć, byłbym wdzieczny

Pozdrawiam
    J.R.
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    Dzięki za szybką odp. wracając do tematu obecnie mam Aperture (nie jestem zadowolony) mam też photoshop elements 10 (też ma pewne braki), chyba sie skusze na LR4, z tego co wyczytalem to PhotoMechanic jest OK ma dobre opinie, mozesz co o nim kliknąć, byłbym wdzieczny

Pozdrawiam
    J.R.
    Photo mechanic do kombajn do mega szybkiego opisywania zdjęć. To jest jego główne zadanie, choć można w nim zrobić cropa i pewnie coś jeszcze Nieocenioną funkcją jest zastosowanie tzw "code replacements"( wpisujesz np w jakimś polu `w12` i z wcześniej przygotowanego opisu wskakuje dajmy na to zawodnik Wisły z numerem 12), mnóstwo szablonów, zmiany kodowania znaków (dla różnych odbiorców - pl, eng, swe, itp itd). Wbudowany klient ftp z zapamiętaniem wielu serwerów. Polecam demo z www camerabits.com. Początki z tym programem są zawsze trudne, ale potem już nikt nie wyobraża sobie pracy bez niego. Cena zwraca się natychmiast dzięki szybkości pracy (import z odpowiednią zmianą nazw, preset opisu,selekcja, opis szczegółowy, upload)

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

qooba, uważasz, że każda okazja jest dobra na reklamę?

Wszak to wątek o nowym elerze.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    qooba, uważasz, że każda okazja jest dobra na reklamę?

Wszak to wątek o nowym elerze.
    że co proszę? jaja se robisz? padło pytanie więc na nie odpowiedziałem...
    równie dobrze możesz cały ten wątek nazwać reklamą LR4...
    żałosna uwaga...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to sypnę garść piachu w tryby tej reklamy.

Dla mnie LR, to absolutne nieporozumienie, bo wsadowo to można prać brudy, a nie poprawiać fotografie.

Pewnie, że znajdą się dziedziny fotograficznego rzemiosła, gdzie i dla LRa znajdzie się miejsce, ale zdecydowanie nie powinien być to program dla entuzjastów fotografii.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla mnie LR, to absolutne nieporozumienie, bo wsadowo to można prać brudy, a nie poprawiać fotografie.

Pewnie, że znajdą się dziedziny fotograficznego rzemiosła, gdzie i dla LRa znajdzie się miejsce, ale zdecydowanie nie powinien być to program dla entuzjastów fotografii.
    Dla mnie powyższa wypowiedź jest absolutnym, piramidalnym, oderwanym od rzeczywistości nieporozumieniem
    Mam nawet przeczucie graniczące z pewnością, że to jakiś żart

Domyślnie

oczadział?

Domyślnie

a może po prostu sobota, nuda to se trolne coś i może się jakiś jadzik uleje

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Dla mnie powyższa wypowiedź jest absolutnym, piramidalnym, oderwanym od rzeczywistości nieporozumieniem
    Mam nawet przeczucie graniczące z pewnością, że to jakiś żart
    Aktywność forum zdycha Marcinku, więc mały kopniaczek nie zawadzi.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 23 z 129 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów