Close

Strona 18 z 129 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Mam nadzieję, że nie wcinam się w nieodpowiednie miejsce, ale skoro mam tutaj speców od LR to zaryzykuję.

Czy polecacie jakieś konkretne opracowania książkowe do nauki obsługi LR? Ogarniam już w miarę PS Elementsa, ale możliwość wywołania plików .DNG w PSE jest - delikatnie pisząc - uboga. Kupiłem więc jakiś czas temu LR 3.6 i czuję się jak dziecko we mgle. A że lubię książki - właśnie w nich chętnie poszukałbym pomocy w nauce obsługi tego oprogramowania. Tutoriale ze strony Adobe są - jak dla mnie - dobrze przygotowane i pomocne, ale wolałbym mieć coś do poczytania.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Np wspomnianej zakładki BOOK i LOCATION jak i każdej innej WEB SLIDESHOW.... itp
    Wystarczy w folderze programu z głównego katalogu usunąć (lepiej przekopiować) odpowiedni plik o nazwie modułu, np. BOOK.LRMODULE
    Następnie odpalić LRa i cieszyć się może nawet ciut szybciej działającym programem bez zakładki BOOK
    Ciekawe???

klikasz prawym przyciskiem myszy na gornym pasku i mozesz sobie wylaczac i wlaczac co chcesz...

ale jak ktos woli na okolo... nie widze przeszkod.

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie wcinam się w nieodpowiednie miejsce, ale skoro mam tutaj speców od LR to zaryzykuję.

Czy polecacie jakieś konkretne opracowania książkowe do nauki obsługi LR? Ogarniam już w miarę PS Elementsa, ale możliwość wywołania plików .DNG w PSE jest - delikatnie pisząc - uboga. Kupiłem więc jakiś czas temu LR 3.6 i czuję się jak dziecko we mgle. A że lubię książki - właśnie w nich chętnie poszukałbym pomocy w nauce obsługi tego oprogramowania. Tutoriale ze strony Adobe są - jak dla mnie - dobrze przygotowane i pomocne, ale wolałbym mieć coś do poczytania.

lopatologicznie to kelby.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-03-2012 o 03:35

Domyślnie

Adobe Photoshop Lightroom 3. Podręcznik dla fotografów. Martin Evening. Helion 2011. - To podstawa.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    klikasz prawym przyciskiem myszy na gornym pasku i mozesz sobie wylaczac i wlaczac co chcesz...

ale jak ktos woli na okolo... nie widze przeszkod.
    Owszem, podałem to jako ciekawostkę.
    Ogólnie to być może taka modułowa budowa programu daje na pewno ciekawą furtkę do budowy dodatkowych modułów i rozwijania możliwości programu.
    Moglibyśmy sobie np wyobrazić sytuację że np. najlepszefoto buduje taki modół lub plugin do LRa i zamiast Blurba mamy w LR coś swojego i przydatnego.

Domyślnie

Poza tym w trójce nei da się prawym klikiem wyłączać modułów, a przenosząc plik z miejsca na miejsce już tak.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Martin Evening
    Scott Kelby
    i Oficjalny podrecznik

wszystkie znajdziesz w Helionie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    6.7 RC nie, ale finalna -- dlaczego nie? Wczesniejsze wersje jakos specjalnie (jesli w ogole -- w kluczowych opcjach) nie odstawaly od LR. 6.7 skonczy zapewne na samym wsparciu dla nowego sprzetu, a pewnie dopiero 7.0 uzbroja w nowe ficzery.
    7.0 jest uzbrojona w nowe ficzery i dokładnie odpowiada wołarce LR4 - jak zresztą zawsze było, jest i będzie.

LR to ACR + narzędzia potrzebne fotografom, PS to ACR + narzędzia do dłubania w pikselkach.

Domyślnie

A zy PS Elements ma nadal tak ograniczonego ACRa jak to było kiedyś ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Tak, dlatego uważam, że w takiej cenie PS Elements 10 + Lightroom 4 jest bardzo atrakcyjnym zakupem. Brakuje tylko tam CMYKa i 16 bitów.
    D200 plus graty...

Domyślnie Lightrooom kupiony z Wacomem a zakup uaktualnienia

Witam,
    Mam pytanie - jakieś 2 lata temu była promocja, w której razem z tabletami Wacoma sprzedawany był Lightroom 3.0. Skorzystałem z tej promocji i w ten sposób wszedłem w posiadanie wersji 3.0, która to spokojnie się uaktualniała aż do wersji ostatniej - 3.6. Zakupiłem w tym tygodniu na stronie Cortlandu aktualizacje do 4ki i dostałem z Adobe link do czegoś co się nazywa Adobe Licensing Web Site. Zalogowałem się na tą stronę jednak nie widzę nigdzie nowego numeru licencji dla 4ki. Czyżbym coś zrobił nie tak? Czy muszę najpierw zarejestrować gdzieś moją wersję 3 bym mógł mieć wersję 4? Albo kupując 3 w promocji z tabletem nie mam prawa uaktualniać jej do 4 tylko muszę kupić pełna wersję? Sorki za dziwne pytania ale byłem pewien, że po prostu dostanę mailem nowy klucz licencji i tyle.
    A zresztą co się będę chwalił...

Strona 18 z 129 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów