Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: cokin

Domyślnie

Greg77 a ty używasz cokina?? czy to taki wprawny nos do swiatła badz też wysmienita obróbka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur25 Zobacz posta
    Greg77 a ty używasz cokina?? czy to taki wprawny nos do swiatła badz też wysmienita obróbka
    Uzywam Lee, ale filtry to tylko pomoc przy naswietlaniu materialu, nie zrobisz gotowych zdjec z zadnym filtrem

Domyślnie

Przerabiałem temat filtrów i zestaw cały Cokina, po kilku miesiącach zamieniłem na Hitechy
    Sprzedałem bardzo tanio, by szybko zapomnieć
    Cokin w ciągu dnia był w miarę ok, ale poranek z pięknym złotym światłem robił się jagodowy na połówkach 0.6 i 0.9 (stosując pojedynczo )
    Nie chciałem wydawac kasy na Lee czy Singh-ray znając wartości tych firm!
    Mam Hitechy i teraz problemów nie mam, bynajmniej bardzo małe
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

macie może namiary na sprawdzone sklepy lub allegrowiczów gdzie można kupić oryginalne filtry?

Domyślnie

W Polsce jest sklep ktory nazywa sie chyba Raysfoto czy jakos (google pomoze), ale tam kup tylko filtr a reszte z allegro bo uchwyt czy pierscien nie musi byc oryginalny

Domyślnie

Tak, jak Gerg pisał.
    Ja, swoje kupowałem w FotoABC.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Podpytam tutaj bo nie ma sensu zakładać kolejnych wątków. Najczęściej używam tele z racji fotografowanych tematów, ale mam też taki spacer zoom 17-55 2,8.Chciałbym do niego kupić filtr połówkowy żeby czasem trzasnąć jakiś widoczek bardziej ambitny Co polecicie na początek ?? Wiem że muszę kupić pierścień, holder, filtr. Wyczytałem, że ND 0,9 będzie najbardziej uniwersalny. Chciałbym uzyskać info jaki zestaw sprawdzi się najlepiej ma być dobrej jakości nie koniecznie tani. Pomóżcie.

Domyślnie

Tanio i w miare dobrej jakosci to bedzie hitech ND0,9 z miekkim przejsciem, najbardziej uniwersalny, do tego uchwyt pod cokin P i pierscionek z alledrogo....zestaw ok 150zl, przy tym "spacerzoomie" (chcial bym taki miec) nie bedzie winietowac

Domyślnie

Czy ma ktoś może doświadczenia z filtrami cokina 121F - czyli z przejściem od jednej krawędzi do drugiej. Czy lepszy (bardziej uniwersalny) będzie z miękkim przejściem od środka ?

Druga sprawa, pamiętam że ktoś deklarował używanie rozwiązania DIY (x-pro) z Nikkorem 14-24 - niestety nie mogę znaleźć tego konkretnego postu a przekopałem już pół forum więc nie mogę go zapytać bezpośrednio. Ktoś miał stycznośc z wersją x-pro ?
    Ostatnio edytowane przez erro ; 05-03-2012 o 17:16

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów