z calym szacunkiem, ale to co piszesz to jest taki demagogiczny "farmazon" dla potrzeb internetowych wojenek
owszem, to wyrzucie kiedy wciskac spust jest bardzo wazne, ale roznica miedzy np. 6 a 8 fps w przypadku dwoch
fotografow, ktorzy wiedza kiedy naciskac spust i wciskaja go w tym samym momencie, bedzie polegala na tym, ze ten z 8fps bedzie mial do wyboru kilka wiecej klatek ze sfotografowanej sekwencji (mniejsze odstepu miedzy poszczegolnymi fazami ruchu, akcji etc.), a ten pierwszy duzo dluzsze... a jak to czesto w tego typu fotografii
bywa drobne niuanse przekladaja sie czasem, ze ciekawsze zdjecie
sam czesto i gesto fotografuje imprezy jakimi sa pokazy lotnicze i jest to dziedzina, ktora jest nie dosc ze dynamiczna to w pewnych aspektach malo przewidywalna ... i to roznymi sprzetami majacymi od 5 do 11 fps... i choc jednym i drugim sie da, to analizujac zdjecia widze pozniej odstepy w roznych sekwencjach miedzy 5 fps a np 7-8 fps... i sporo wieksza opcje wyboru ciekawszego momentu w jakiejstam sekwencji mam gdy fotografuje szybszym w tym zakresie aparatem
w kwestii ilosci fps wlasnie te 5 a 7 czy 6 a 8fps do duzo wieksza w praktyce roznica niz to wynika z samej cyfry... i w mojej fotografii tu jest spora roznica...
sensowne minimum w tym co foce dla mnie to 7 fps
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami