Close

Strona 21 z 127 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    właśnie dojrzałem takie info przy AF 1dX i 5d3: " (EV-2 for a central point with a f/2.8 lens)." czyżby ta lepsza czułość AF miał tylko na jednym pkt o to przy bardzo jasnych szkłach ??
    Pięć punktów w pionowej kolumnie w centrum jest podwójnie krzyżowe na 2.8 (lub jaśniej). Jak szkło jest ciemniejsze to one się robią normalnie, pojedynczo krzyżowe. Działają jako krzyżowe ze szkłami do 5.6.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrumdanyboy Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=WrDHEi3z-sY było ? (zabili mi ćwieka z tą puszką ech....)
    YT tak masakruje jakość obrazka, że przykro patrzeć. Jak chcesz coś zobaczyć/porównać, to poszukaj na Vimeo.
    Jest jakiś prosty filmik z 5d mk III:

ale jeżeli chcesz zobaczyć coś, co naprawdę robi wrażenie (c300), to polecam to:

Oba proponuję na pełnym ekranie.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 02-03-2012 o 23:49

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pięć punktów w pionowej kolumnie w centrum jest podwójnie krzyżowe na 2.8 (lub jaśniej). Jak szkło jest ciemniejsze to one się robią normalnie, pojedynczo krzyżowe. Działają jako krzyżowe ze szkłami do 5.6.
    A środkowy działa ze szkłami F8. Wreszcie będzie można podpiąć EF 1200 z TC 1,4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A na środkowy działa ze szkłami F8. Wreszcie będzie można podpiąć EF 1200 z TC 1,4
    "The newly designed 61-Point High Density Reticular AF features an Offset Array Sensor (with staggering AF point arrangement) to deliver greater accuracy, no matter the situation. It offers multi-zone wide-area AF for better tracking, has 5 central dual cross-type points (f/2.8 diagonal), 21 central cross-type points (f/5.6 horizontal & vertical) and 20 outer cross-type points (f/4.0 horizontal), and is sensitive in extremely low-light situations (EV-2 for a central point with a f/2.8 lens)."

Jacek, ja pytam o czułość a nie o to kiedy i jak działa 5 śdorkowych crossów.

Sven, gdzie to wyczytałeś ? Wtekście który przytoczyłem ze strony canonusa nic takiego nie ma. Z tego co widzę jest natomiast że superczułość -2EV, ma tylko jedne centraly punkt AF przy szkłach nie ciemniejsztch niż 2.8
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A środkowy działa ze szkłami F8. Wreszcie będzie można podpiąć EF 1200 z TC 1,4
    Mam nadzieje, ze nie mowisz o tym schemaciku co ktos wrzucil na CB w watku o 5dmkIII (bo to dotyczylo Nikona).

EDIT: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=216
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 03-03-2012 o 00:00

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Mam nadzieje, ze nie mowisz o tym schemaciku co ktos wrzucil na CB w watku o 5dmkIII (bo to dotyczylo Nikona).

EDIT: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=216
    Nie to. Jakiś link z Dpreview kierował do tabeli porównującej spec. 5d mk II, mk III i D800.

Jak znajdę to podlinkuję.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie to.
    Uf, bo juz sie balem

Przy okazji...
    http://www.canonklub.cz/clanky/prvni...-mk-iii-na-sum

EDIT: http://blog.vincentlaforet.com/2012/...i-my-thoughts/

EDIT: Tak napisali na Imaging-Resource:
    Cytat Zamieszczone przez IR
    Focusing System
    Phase Detect : 61-point (up to 41 cross-type points); One to five cross-type AF points at f/2.8, 10 to 20 cross-type AF points at f/4, and 15 to 21 cross-type AF points at f/5.6.
    Does not have AF assist lamp
    Manual focus possible
    I to sie zgadza z tym co jest wszedzie w necie...
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 03-03-2012 o 00:14

Domyślnie

Źle napisałem. Źle odczytałeś. Moja wina. Nie rozwinąłem myśli. Nie jaram się tym filmem, (znam możliwości mk2 jeśli chodzi o obraz filmowy, więc nie sądzę, żeby mk3 był w tej materii gorszy) a ćwieka mi zabili bo puszka (o ile af będzie śmigał tak jak sobie wszyscy canonierzy życzą) to dla mnie stuningowane d700 (22mpx ideał, + filmy również chce) d800 niestety mnie nie przekonało. Sprzęt kupuje za 3 msc no i stąd ta dylema.. W zasadzie chodzi też poniekąd o szkła. (24 w canonie taniej, 35 również )

YT tak masakruje jakość obrazka, że przykro patrzeć. Jak chcesz coś zobaczyć/porównać, to poszukaj na Vimeo.
    Jest jakiś prosty filmik z 5d mk III:

ale jeżeli chcesz zobaczyć coś, co naprawdę robi wrażenie (c300), to polecam to:

Oba proponuję na pełnym ekranie.

sv
    Gość

Domyślnie

Tu jest jakiś przeciek z francuskiego testu: 41 krzyżowych do 5,6:
    http://www.eoshd.com/content/7247/fi...ideo-recording
    ale w tym porównaniu widziałem, że środkowy jest do f8, jak znajdę to dam linka

Strona 21 z 127 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów