Close

Strona 83 z 95 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 942

Domyślnie

Bokeh, dla niego głównie kupuje się obiektywy z zakresu portretowego, a w szczególności 50-ki. Ostrość w ogromie przypadków się spokojnie naprawia w obróbce.

Domyślnie

Mówicie o sigmie 50/1.4?? Chyba coś zle zrozumiałem. Kolega ją ma i to najostrzejsze szkło jakie widziałem. Jak trafi z AFem to szczene tylko zbierać jak się da.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekolo Zobacz posta
    Mówicie o sigmie 50/1.4?? Chyba coś zle zrozumiałem. Kolega ją ma i to najostrzejsze szkło jakie widziałem. Jak trafi z AFem to szczene tylko zbierać jak się da.
    to albo mało widziałeś , albo ma jakaś cudowną sztukę bo ja testowałem 6 sztuk , wybrałem jedna , gdzie po powrocie do domu zastanawiałem sie po co...
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

50/1.8G na pewno nie będzie złym wyborem. Co najwyżej niekiedy inne mogą okazać się odrobinę lepsze w kwestii bokeh czy ostrości, choć już raczej nie pracy AF. Moim zdaniem dobrze jest kupić 50/1.8G a różnicę w cenie między nim a dowolną wersją 1.4 przeznaczyć na jakieś inne szkiełko, np. 35/1.8g lub używaną 35/2.
    x100s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    50/1.8G na pewno nie będzie złym wyborem. Co najwyżej niekiedy inne mogą okazać się odrobinę lepsze w kwestii bokeh czy ostrości, choć już raczej nie pracy AF. .
    Po raz kolejny podam ten link http://mansurovs.com/nikon-50mm-f1-8g-review bo jest idealnym odzwierciedleniem mojego własnego porównania. Będę nudny, ale z doświadczenia i porównania uważam, że jest to najlepszy kompromis (ostrość, AF i nienaganny bokeh) pomiędzy obecnymi 50tkami dostępnymi na rynku dla nikona. Ot tanie, fajne szkło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    to albo mało widziałeś , albo ma jakaś cudowną sztukę bo ja testowałem 6 sztuk , wybrałem jedna , gdzie po powrocie do domu zastanawiałem sie po co...
    No to miałeś pecha strasznego albo coś AF z puszką ci może źle działał. A gdzie tak niby przebierałeś te sztuki?? NA 1.4 z 5DmkII jest znacznie ostrzejsza od 50/1.4g i porównywalny jak moja 50/1.8G na 1.8 która jest ostra od pełnej dziury. Ale dobra ja się już nie odzywam bo zaraz wmówisz mi że nie wiem co znaczy nawet słowo ostrość. Ogólnie to obrazek z tej Sigmy to jest coś świetnego, fajnie wyglądają zdjęcia pod światło, doby kontrast i bokeh, nie abberuje za mocno......aha no i ostrość zabija

Domyślnie

Poszukałem trochę zdjęć z tej Sigmy w pełnej rozdzielczości na flickr. Na pełnej dziurze większość jest mocno mydlana. Widziałem może dwa zdjęcia, o których dałoby się powiedzieć, że były ostre. Co ciekawe z tego samego egzemplarza - a przynajmniej od tego samego autora - co inne słabe. Nie pamiętam korpusu jednak - chyba na APS-C. Tu bardziej widać gdy szkło jest słabe optycznie.
    No ale odbiegamy od tematu.
    Nikkor 50/1.8G to na pewno obiektyw godny polecenia.

Domyślnie

Jak dla mnie szkiełko ładniutkie. Moje Becie przed AF już nie uciekną
    Ostatnio edytowane przez Grygolas ; 14-02-2012 o 13:32
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

jesli to zdjecie mialoby byc reklama jakosci optycznej tego szkla... to ja bym go nie kupil...

Domyślnie

Stara 1.8D była mydlana do 2.2 (moj egzemplarz ale i inne ktorymi sie bawilem) a nowa 1.8g która teraz posiadam jest ostra od pelnej dziury i ma duzo lepszy kontrast, oddanie kolorow (ze starej wychodzil bardziej plaski obraz, z nowej jest blizej do 3D, analogicznie jak 35/2.0D vs 35/1.8G)
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 83 z 95 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów