Close

Strona 1266 z 1948 PierwszyPierwszy ... 266766116612161256126412651266126712681276131613661766 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 651 do 12 660 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Z życia kierowców, którzy jeżdżą na trasach międzynarodowych Mnie to śmieszy, ale może to skrzywienie zawodowe

Dawno temu gdzieś w malowniczych Alpach
    Spedytor piszę do kierowcy:

-gdzie jesteś ? Jak idzie ?
    -gdzieś ty mnie k...a wysłał. Jeszcze 800 metrów do szczytu. Brakuje mi biegów. Ja tu chyba k...a już zostanę. %!!!*$,!!!!!,%$!@, d**.

Za jakiś czas spedytor dzwoni na załadunek: (czekają specjalnie na kierowce)
    -za chwile powinno być u was auto
    -już jest, ale poczekamy chwilę, bo magazynier boi się podejść do kierowcy. Spokojnie mamy czas

SMS
    Spedytor: Do 15 bedziesz na granicy ?
    Kierowca : "Co !!! przy piontku hyba źeś zrudział, spujż w lustro jakbyś nie wiedział z angielskiego MIRROR"

"Firma jak Oświęcim - nawet gaz-maskę mi dali. Będę ładować po przerwie"

"Dzięki za adres właśnie stoję w willowej dzielnicy u kogoś na podwórku jakaś k**** się drze że przejechałem jej kota, a ten *P***** ssak siedzi za kołem, ale wytłumacz k**** że to bydle żyje, teraz dzwoni po gliny ja nie cofnę, bo trawnik i palma i h** z tą jazdą i k**** gdzie ta j**** firma"

Rosjanin Anatolij: "wiesz już jestem przyzwyczajony, ze nazywają mnie Aleksandrem, Andrejem , Sasza i nawet kilka razy Ania, ale dziś stała się rzecz straszna - otrzymałem e-mail rozpoczynający się słowami: "Dear Analtoy....

„ jestem na tej farmie tu oprócz rottweilerów, które mnie pogoniły żadnej duszy”

"Chyba jestem, ale tu nikogo nie ma, jest tylko słoma, żeby chociaż widły, to bym se napakował, no nic czekam i szukam kogoś kto będzie wiedział czy to tu"

Domyślnie

Dawaj więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczkax18 Zobacz posta

rosjanin anatolij: "wiesz już jestem przyzwyczajony, ze nazywają mnie aleksandrem, andrejem , sasza i nawet kilka razy ania, ale dziś stała się rzecz straszna - otrzymałem e-mail rozpoczynający się słowami: "dear analtoy....

m3
    Gość

Domyślnie

z Basha wygrzebane
    15:00 <hanish> qwaa te zupy to zawsze takie gorące muszą być...ide na moment za okno ją wystawić..akurat dokończe skrypt.
    ...
    16:28 <hanish> ktoś chce lody pomidorowe?

Domyślnie

SMS-Y

- gdzie jesteś?
    - "ulice już znalazłem tylko z miejscowością mam jeszcze problem"

- gdzie pan jest?
    - odpowiedź - jak to gdzie ,w kabinie na lewym fotelu

-Gdzie jesteś?
    -Cisnę za kierownicą
    -Ale gdzie?
    -Na parkingu, zaraz ruszam szefie.

- dlaczego Pan po załadunku nie przysłał mi informacji SMS?
    - Panie kochany cały czas nie mogę wysyłać smsów nie wiem co jest grane

Rozmowa z kierowcą :
    - gdzie jesteś???
    - Cześć, K****A korki jak H*** teraz wjechałem na autostradę będę naganiał
    Aha, to ok, ile masz mniej więcej paliwa ?
    - Słuchaj tak mniej więcej z pół metra......

Kierowca przysłał SMS, że ukarali go "za kapcie". Gumy były faktycznie lichawe, więc jak przyszło do rozliczeń, spedytor chciał mu zwrócić... Ale mandat opiewał na jego obuwie.... nie opony

Młody kierowca stojący w Salzburgu miał podjechać do Monachium na załadunek. Wieczorkiem przychodzi od niego SMS: "Asiu, napisz mi proszę w jakim państwie jest Monachium, bo nie wiem jaka mapę kupić"

Kierowca załadował mebelki do Ikei.
    - Co tam u Ciebie ?
    - Pauza po załadunku. Leże na pięknej sofie na naczepie.
    - Jak tam wlazłeś? Przecież plombują naczepę.
    - No właśnie leże i zastanawiam się jak wyjść bez zrywania plomby.

Dzwoni kierowca i mówi:
    -Panie Jacku jestem w tych Jankach ale żadnego "ołszą" nie ma jest tylko Auchan....

rozmowa kierowcy ze spedytorem:
    - do której zrzucają?
    -cala dobę
    - a to nie zdarzymy

i na koniec wielka tajemnica spedytora, "czyj to kierowca?"

Domyślnie

Co do tych żartów o kierowcach, niektóre sytuacje są może i z życia wzięte, ale nie są to też ułomni ludzie... Oczywiście, zdarzają się ludzie niemyślący, jak zresztą w każdym fachu, ale wydaje mi się że nie powinno się tak generalizować. Osobiście trochę liznąłem tech fachu, jeździłem z kilkoma kierowcami, trochę posiedziałem w kabinie i naprawdę, nie jest w tym zawodzie tak, jak się wszystkim wydaje. Choć nie powiem, żarty śmieszne, tylko sporo w nich przekłamania na temat samego zawodu...

Domyślnie

Ale moim celem wcale nie było pokazanie, że są to ludzie niemyślący czy ułomni. Osobiście od 4 lat pracuje jako spedytor i bardzo szanuje kierowców i ich prace. Przedstawione sytuacje to są tylko śmieszne urywki z życia, które powinny świadczyć o dużym poczuciu humoru kierowców, wielkiej wyobraźni i dużego dystansu do swojej pracy

Domyślnie

No, może i źle zinterpretowałem te żarty... Chociaż, wiadomo są ludzie i ludzie i jeden z kierowców, z którym pojechałem kiedyś do Anglii, "rozmawiał" tam z Anglikiem po polsku, starając się wymawiać każdą sylabę bardzo wyraźnie, liczył na to, że Anglik go zrozumie...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-02-2012 o 13:43 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    MaxModels jest do granic żałosne, ale czasem się zdarzy coś śmiesznego

Strona 1266 z 1948 PierwszyPierwszy ... 266766116612161256126412651266126712681276131613661766 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów