Close

Strona 85 z 121 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Ja to rozumiem, ale jeżeli weźmiemy złomowy silnik, to auto i tak nie pojedzie za daleko.
    Zrobiłeś zdjęcie dokumentacyjne z wadami, które w takich zdjęciach nie grają roli nawet w 1% (jeżeli wady nie przeszkadzają w dokumentowaniu). A później jakiś młody weźmie ten przykład i spartoli zdjęcie, jak bodajże wczoraj ktoś pokazał, sharatane do niemożebności bo mu naświetlanie kiepsko wyszło.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4.10 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

1. Poprawiono kompresję zakresu dynamiki.
    2. Dodano parametr "Światła".
    3. Poprawiono działanie parametru "Czerń".
    4. Zmodyfikowano presety.

Domyślnie

Nie wiem, czy aby czegoś nie przeoczyłem, ale nie mogę znaleźć na stronie bezpośredniego linka do wersji Home. To fortel jakiś , czy przeoczenie, bo leniwy jestem i mi się URL nie chce wklepywać, aby ściągnąć poprawioną wersję
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 16-01-2012 o 22:36
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Nie wiem, czy aby czegoś nie przeoczyłem, ale nie mogę znaleźć na stronie bezpośredniego linka do wersji Home. To fortel jakiś , czy przeoczenie, bo leniwy jestem i mi się URL nie chce wklepywać, aby ściągnąć poprawioną wersję
    Na stronie projektu nie ma linków do pełnych wersji programu. Skorzystaj z linka który masz w mailu z kluczem licencji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Na stronie projektu nie ma linków do pełnych wersji programu. Skorzystaj z linka który masz w mailu z kluczem licencji.
    Tak też zrobiłem, ale co mnie to zdrowia i energii kosztowało...
    Jak się już będziesz bardzo nudził, to może pomyślisz o jakiejś opcji do automatycznego uaktualniania. Z góry dziękuję.
    A sam program jest odlotowy!!! Chapeau.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 17-01-2012 o 00:15
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Ściąga z obsługi edytora programu.

• Zdjęcia można przeciągać do SNS-HDR bezpośrednio z Windows Explorera.
    • Obraz bazowy można podejrzeć klikając prawym przyciskiem myszy na obrazie, lub przytrzymując klawisz N.
    • Kliknięcie lewym przyciskiem myszy na obrazie przełącza wielkość podglądu (dopasowany/natywny).
    • Wielkość powiększenia obrazu można zmieniać przy pomocy kółka myszy.
    • Klikniecie prawym przyciskiem myszy na suwaku parametru ustawia go w pozycji domyślnej (zależnej od aktualnego profilu).
    • Dwukrotne kliknięcie lewym przyciskiem myszy na suwaku parametru zeruje jego wartość.
    • Klikając lewym przyciskiem myszy na wartości parametru uzyskuje się dostęp do tekstowego pola numerycznego parametru.
    • Możliwe jest ustawienie wartość parametru z klawiatury w przypadku gdy pole numeryczne nie jest aktywne. Należy najechać kursorem myszy nad suwak parametru przed wprowadzeniem wartości.
    • Przyciski [H], zlokalizowane przed suwakami parametrów, umożliwiają dostęp do parametrów, które działają tylko w obszarach świateł.
    • Lewym przyciskiem myszy można dodawać węzły w polach krzywych, prawym je usuwać.
    • Kółkiem myszy można zmieniać zasięg zaznaczonego węzła krzywej.
    • Lewym przyciskiem myszy maluje się po warstwie masek, prawy przycisk działa jak gumka.
    • Wielkość pędzla maski jest zależna od poziomu powiększenia obrazu - im powiększenie jest większe, tym pędzel mniejszy i odwrotnie.
    • Gdy aktywne są narzędzia maski (pędzel, wypełnienie), można przesuwać powiększony obraz przytrzymując klawisz spacji.
    • Możliwa jest zmiana położenia i konfiguracji paneli w programie. Należy nacisnąć lewy klawisz myszy na nazwie panelu (Nawigator, Histogram, Kolor, itp) i trzymając klawisz, przeciągnąć panel w dowolne miejsce.
    • Moduł przetwarzania wsadowego korzysta z parametrów ustawionych bezpośrednio przed uruchomieniem przetwarzania wsadowego. Zaleca się: wczytać jedno zdjęcie z serii do programu, ustawić parametry dla zdjęcia, uruchomić moduł przetwarzania wsadowego dla wszystkich zdjęć.
    • Przetwarzanie serii różni się od przetwarzania wsadowego tym, że każde zdjęcie jest wczytywane do programu po przetworzeniu. To pozwala dostroić indywidualnie parametry zdjęć. Zapis zdjęcia i wczytanie następnego zdjęcia z serii, sprowadza się do naciśnięcia jednego przycisku w programie.
    • Zdjęcia zapisane w formacie SNS mogą być ponownie edytowane w programie SNS-HDR. Format ten przechowuje obraz, maski, oraz użyty zestaw parametrów.

Domyślnie

Dzięki za program i prace przy nim, świetne narzędzie, korzystam już spory czas i jak na razie nie nalazłem równie dobrego, a mam też kupione licencje innych

Inna kwestia, że dopiero po zmianie kompa na "współczesny" praca w programie nabrała sensownego wymiaru
    Kiedyś: D3, D2H, D70s
    Aktualnie: D750, Z7II

Domyślnie

Maski działają całkiem fajnie i często z nich korzystam - ponownie apeluję o możliwość zmiany wielkości pędzla - może być nawet tylko suwak. Choć idealnym rozwiązaniem byłoby użycie pary klawiszy, np: []

Oczywiście chodzi mi o zmianę wielkości niezależnie od podglądu - obecny system w mojej opinii i przyzwyczajeniach nie zastępuje w pełni potrzeby zmiany rozmiaru pędzla
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Pebal a czy jest możliwe by program działał jako wtyczka do LR, zaznaczałoby się sekwencje ujęć i byłyby one wczytywane do SNS po czym wracały by do LR.

Photomattix tak działa, choć muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem tego co już dokonałeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    ponownie apeluję o możliwość zmiany wielkości pędzla - może być nawet tylko suwak. Choć idealnym rozwiązaniem byłoby użycie pary klawiszy, np: []
    Mam to na uwadze.

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Pebal a czy jest możliwe by program działał jako wtyczka do LR, zaznaczałoby się sekwencje ujęć i byłyby one wczytywane do SNS po czym wracały by do LR.
    Wiele osób o to pyta, więc zgłębiam ten temat. Mam jednak pytanie. Co daje taka wtyczka ponad to, co daje możliwość użycia opcji "Edit In" w Lightroom?

Strona 85 z 121 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów