Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Leśny wodospad

swiatlo
    Gość

Domyślnie Leśny wodospad

Proszę o uczciwą krytykę, bo za długo się gapiłem w to zdjęcie i sam już nie wiem...

Domyślnie

nie powala ale moze i cos w nim jest
    na pewno leci w prawo wiec poprosze tylko o wyprostowanie

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    nie powala ale moze i cos w nim jest
    na pewno leci w prawo wiec poprosze tylko o wyprostowanie
    Nie leci w prawo, tylko drzewa pochylone. Jak wyprostuję drzewa to wodospad będzie leżał..
    Zobacz to takie cieniutke drzewko z przodu po lewej stronie. Ono jest proste bo było pionowe. Czy to moja wina że te dwa duże są pochyłe?

Domyślnie

Zdjęcie nie leci, to fakt ze gdyby drzewo z pawej wyprostować (a ono przecież zwęża się ku górze) woda spadała bardzziej poziomo niż pionowo
    A co do zdjęcia, jakoś brakuje mi "opowiedzenia" końcówki wodospadu, jest jakiś niedosyt "oczka" wodnego czy rzeczki
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

niedosyt!!!
    niedosyt - jest najsmaczniejszy w tym kadrze
    patrzysz się panie w taki obraz i cały czas snujesz w wyobraźni; a co tam dalej jest?
    a co za lasem?
    a skąd ta woda?
    a gdzie ona leci?
    a czy to tak blisko drzew leci?

no mi się podoba bardzo

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Pytanie: jak się patrzę na to zdjęcie już drugi dzień, to coraz bardziej przychodzi mi do głowy aby wyrzucić to drzewo po prawej i skadrować to tak aby zostawić tylko i wyłącznie drzewo po lewej i wodospad. To ciężkie drzewo po prawej zupełnie mi psuje nastrój.
    Czy zgadzacie się?

Domyślnie

Ja bym zostawił jak jest - działa na wyobraźnię, aż się chce zajrzeć za monitor

Domyślnie

zdjęcie fantastyczne, bez drzewa kompozycja straciła by sens, a to że brak końca wodospadu nadaje mu to coś co przykuwa oglądającego na dłuższą chwilę - dla mnie bomba, nic nie zmieniać!!!

Domyślnie

Gdybym to ja robiła to foto to jednak pozbyłabym się tego drzewa po prawej - jak dla mnie jest za ciężkie ( w sensie jest go zbyt dużo) i jednocześnie bardzo zwęża widziany obraz - a może to tylko ja mam taką koślawą wizję?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Gdybym to ja robiła to foto to jednak pozbyłabym się tego drzewa po prawej - jak dla mnie jest za ciężkie ( w sensie jest go zbyt dużo) i jednocześnie bardzo zwęża widziany obraz - a może to tylko ja mam taką koślawą wizję?
    Skopiowałaś moją poprzednią wypowiedź

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów