Czy ktoś dostał się do programu z jednym body?
To znaczy z jednym z listy.
Szukaj
Czy ktoś dostał się do programu z jednym body?
To znaczy z jednym z listy.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
A to ciekawe, ja mialem działalność gospodarczą, 5 szkieł, 3 lampy, jedno body i nie dało rady. Dopiero dokupienie D2h i 80-200 "przepchnęło" zgłoszenie.
A z innej strony: oddalem w tym tygodniu 80-200 i D700 na przegląd i wydaje mi się, że źle go złożyli (odebrałem w piątek). Postawione samo body opiera się tylko na brzegu spodniej gumy (od strony hdmi) i pokrywie baterii - na pochyłych powierzchniach obraca mi się
Powiedzcie mi, czy się mylę i tak ma być?
ps.80-200 wygląda po wizycie jak nowy![]()
BSL i DSLR
Czy ktoś wie z doświadczenia czy nie ma problemu z dokupowanymi używanymi body?
Jeżeli mam jedno body i dokupiłbym sobie używkę D1/D2 to nie byłoby problemów z powodu ewentualnego braku dowodu zakupu? Czy może chodzi o to, aby poprzedni właściciel nie miał tego sprzętu zarejestrowanego w NPSie lub/i na stronie Nikona albo po kupnie go wyrejestrował?
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
Ja brałem używkę D2H i miałem podpisaną umowę kupna ze sprzedającym. Wtedy aparat był zarejestrowany na kogoś innego, kto nie mógł go wyrejestrować. Napisałem do Nikona żeby sprawę wyprostowali to po ok. 2 tygodniach przeszedł na mnie.
Trzeba przedstawić jakiś wiarygodny dokument zakupu.
A i lepiej sprawdzić czy sprzęt nie jest gorący![]()
BSL i DSLR
A ja nie musiałem nic udowadniać. Swego czasu kupiłem D2h, który był zarejestrowany na kogo innego i nie miałem z człowiekiem kontakt. Wiktor Sobolewski (z NPSu) sam wyrejestrowal puszkę od gościa z konta i przepisał na mnie (po wcześniejszych mailach do poprzedniego właściciela, niestety bez odpowiedzi z jego strony)
WyTapatalkowane
Dokładnie, jak sprzęt zmienił właściciela i nowy nabywca chce go zarejestrować to przepisanie sprzetu u nikona trwa chwile jeżeli ma sie dowód zakupu.
Padaki D1 czasem na alledrogo są i jest to najlepsza opcja moim zdaniem. Nikt nie wymaga w NPS aby posiadany sprzęt z listy wogóle był sprawny
Jednorazowe wydanie 200-500zł w zamian za dedykowany serwis, natychmiastowe naprawy, wymiana wyklejek, czyszczenia itd. to moim zdaniem okazja a D1 może sobie stać w biurze i budzić respekt
ps. Kiedyś sprawdziłem po linii najmniejszego oporu, co wyjdzie najtaniej. Do NPS można dołączyć mając działalność, 2x D1 i 3x Nikkor Af-s 35 1.8 DX
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-12-2011 o 00:06 Powód: pis. ("najmniejszej linni oporu") ;)
BSL i DSLR
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
Skontaktuj się z nami