Mam pytanie jak wyłączyć całkowicie nacisk pędzla w waCom pen.'Za pomoc dzięki
Szukaj
wyłączenie tej funkcji chyba mija się z zamysłem tabletu. napisz może o co chodzi dokładnie, z czym masz problem.
D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"
Dla mnie ten tablet jest zbyt czuły. Zbyt mała jest granica między położeniem pióra i przesunięciem a wykonaniem czynności przez dotyk. Ja muszę stale unosić pióro nad powierzchnię i to mnie się nie podoba.
Witajcie. Powiedzcie mi czy lepiej zainwestować w tablet czy w dobrą mysz? Macie jakiś faworytów ? Już nie mam siły do mojej myszki przy PS
A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie
Tablet da Ci możliwości których żadna mysz nie zastąpi. Dodatkowo tablet BARDZO pomaga i przyspiesza retusz zdjęć.Polecałbym Wacoma (ofc), jak masz mało kasy to Bamboo (i tak mały bamboo będzie lepszy niż jakiś tani i duży Pentagram, etc). Jak masz trochę więcej to Intuos (Rozmiar polecam M, L-kę mam w domu i jest już naprawdę DUŻA, żałuję że M-ki nie kupiłem teraz. chyba że masz 24" monitor.
).
Dobra mysz też się przydaje.![]()
I think in f-stops..
24, 35, 50, 105
Coby nie zakładać nowego tematu - wyszła nowa wersja tego tabletu - wiem, że jest na rynku bardzo krótko ale może ktoś miał już z nią styczność. Przymierzam się do zakupu w najbliższym czasie i zastanawiam się czy warto dopłacać do nowszej wersji...? Czy jest coś poprawione czy w zasadzie to to samo tylko w nowym opakowaniu. Gdyby ktoś miał styczność z nową wersją i zna starą to z chęcią poczytałbym opinii czy warto brać nową czy zdecydowanie nie ma co przepłacać i kupić po prostu starszą wersję (różnica to prawie 100zł więc sporo przy tej klasie sprzętu)
12 14 28 35 85
jeśli mogę, to podłączę się pod ten wątek, aby nie mnożyć. Rozglądam się nad tabletem i jaki polecilibyście najbardziej (załóżmy, że budżet nie jest tak bardzo istotny) ? czy wacom intuos4 m to jest to, czy jest coś lepszego ? nie znam się na tym zupełnie, ale widziałem jak człowiek się tm bawił no i byłem pod wrażeniem...(zresztą patrząc na obrazek kolegi w tym poście też chylę czoła..myszką można długo i namiętnie tylko po oco..).
oczywiście do użytku z Photoshop 5...
hej, wlasnie dostałem prezent na mikołaja, bamboo pen i mam pytanie, może ktoś wie
- czy w PSie da się ustawić, tak aby od nasicku pendzla było uzależnione krycie ?(mocne 100%- slabe xx% )?
- czy mozna zaprogramowac te dwa guziki tak, aby np. jeden odpowidał za powiekszenie a drugi za przesuwanie obrazu ? jeżeli tak, to jak
może ma ktoś jakieś porady jak wygodnie skonfikurować bamboo do pracy w PSie ? ciekawe pluginy jeżeli są, strony gdzie można się czegościekawego dowiedzieć.
aha po 4 godzinach uzywania jestem zachwycony, nawet do obslugi systemu !
MR a przy wyborze pędzla nie masz takich jak "Soft Round Pressure Size", "Hard Round Pressure Size" lub to samo tylko z "Opacity"? Przesuwać obraz w PS powinieneś za pomocą dolnego przycisku na piórze, przynajmniej moje pióro tak działało. Więcej informacji będzie na forum wacoma, możesz też spróbować na digart.pl.
Skontaktuj się z nami