Close

Strona 5 z 31 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 302

Domyślnie

te fiuteraly nadaja sie tylko do tego zeby trzymac w nich zbedne drobiazki i zeby zajmoaly miejsce w szafie... ten nowy swietnie sie do tego nadaje. ja uwazam, ze to jedyna godna uwagi zmiana. wszystko zmieszcze w ten jeden a pozostalych kilku bede mogl sie pozbyc

da sie kupic sam futeral?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    SB900 miała tendencję do przegrzewania się, piszą że to poprawiono. Już to + nowe plastikowe filtry mnie przekonują. Ja nie zmieniam swojej, ale kupując nową wybrałbym teraz 910 a nie 900.

ale chyba sie mylisz... tendencja nadal pozostanie... tylko w razie wykrycia zagrozenia lampa bedzie sie ladowac 2x dluzej zeby dac palnikowi czas na ostygniecie

Domyślnie

wyjdzie w praniu ale mając kupić lampę w najbliższej przyszłości poczekałbym już na 910
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Plastikowe filtry można dokupić co pewnie zrobię, sama lampa jest zmieniona tylko z zewnątrz (guziki pod lcd, inne żłobienia na pokrywie baterii) pozostałe to kosmetyka.

A przegrzewanie rozwiązali jeszcze gorzej niż w 900:
    W 900 lampa się wyłącza - ok można zrozumieć, masz zapas zmieniasz i dalej robisz zdjęcia
    W 910 lampa zwalnia!?! - czyli zmieniasz na zapas szybciej niż w 900 bo inaczej będzie błyskała rzadziej! Masakra:P

Pomijam fakt, że nie udało mi się, zagotować 900 ale tym, którym się to udaje, pewnie też się będzie udawać w 910, co spowoduje jeszcze większą frustrację. Imo lepiej jak się lampa wyłącza niż jak zwalnia i co 3 klatka jest nie błyśnięta...

Domyślnie

nie miałeś jej w rękach, a już wiesz jak się przegrzewa... to jest dopiero masakra...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    nie miałeś jej w rękach, a już wiesz jak się przegrzewa... to jest dopiero masakra...
    Czego nie miałem w ręce Słonko? Chyba wyraźnie piszę, że mi się nawet 900 nie gotowała. Skoro zmienili tylko sposób reakcji na przegrzanie (a tak jest w opisie) to czy zwalnianie nie jest bardziej irytujące od wyłączenia i nie będzie szybciej zwalniała niż przedtem się wyłączała (w końcu zwolnienie ma zapobiegać wyłączaniu, więc musi zadziałać zanim dojdzie do zbytniego podniesienia temperatury).

Nie masakruj tylko skup się na czytaniu ze zrozumieniem.

Domyślnie

hehe to sie zgodze z kolega qooba

Domyślnie

Joe McNally na swoim blogu twierdzi że system antiheat został zaadoptowany z SB700 i działa bardzo dobrze, tzn. lepiej niż w SB900.
    Można strzelać wtedy gdy SB900 się poddaje, więc jest ok. Rozumiem to tak że można to wyłączyć i strzelać dalej gdzie SB900 by się sama wyłączyła (nawet po wyłączeniu tego systemu) lub po prostu spaliła.
    " I purposely shot it before it recycled, just to see, frankly, if I could fry it. There was some exposure variance, but it hung in there, and kept working. During a shoot like this with the 900, the 900 most likely would have given up, and I would have had to replace it with a fresh flash, or certainly fresh, cool batteries. So, there’s definitely improvement on a speed light that’s already pretty smart."

Do tego przyciski są podświetlane

i dodano dodatkowy przycisk zamykania klapki baterii

ogólnie Joe promuje swoją nową książkę ale testował już SB910 więc polecam całą lekturkę:
    http://www.joemcnally.com/blog/2011/11/30/a-new-flash/

edit: zapomniałem dodać dla nie banglających po angielsku, że system menu w nowej SB910 jest zaadaptowany również z SB700 co jest wszem i wobec chwalone za ergonomię.

Szkoda że nie dodali nowych klawiszy jak w SB700.

W ogóle szkoda że nie ma dotykowego ekranu!
    Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 30-11-2011 o 12:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Czego nie miałem w ręce Słonko? Chyba wyraźnie piszę, że mi się nawet 900 nie gotowała. Skoro zmienili tylko sposób reakcji na przegrzanie (a tak jest w opisie) to czy zwalnianie nie jest bardziej irytujące od wyłączenia i nie będzie szybciej zwalniała niż przedtem się wyłączała (w końcu zwolnienie ma zapobiegać wyłączaniu, więc musi zadziałać zanim dojdzie do zbytniego podniesienia temperatury).

Nie masakruj tylko skup się na czytaniu ze zrozumieniem.
    Czytam ze zrozumieniem, nie jestem Twoim słonkiem. I wolę zauważyć że lampa mi zwolniła niż obudzić się z ręką w nocniku z lampą która nie działa...
    Niemniej jednak nie miałeś 910 w ręce i nie możesz się na temat jej przegrzewania wypowiadać. Ja mam SB900 od dawna i wiem jakie to irytujące jeśli lampa zdechnie w najmniej odpowiednim momencie... Wolę być na to przygotowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    da sie kupic sam futeral?
    Da się jak prawie każde akcesorium do lamp

Strona 5 z 31 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów