Close

Strona 434 z 705 PierwszyPierwszy ... 334384424432433434435436444484534 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 331 do 4 340 z 7042

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staff Zobacz posta
    Mój 17-55 jest produkcji japońskiej, nie tajlandzkiej. Polska dystrybucja. Co nie zmienia faktu, że mam nadzieję na szybkie pozbieranie się Nikona. Sony podobno już wznowiło produkcję... żródło
    taka mi sprzedali informacje: Canon i Nikon nie wznowili produkcji, brak dostaw nowego sprzetu tych firm. moze ten "moj" sloik jest tez japonski, a nie tajlandzki. Faktem jest, ze czekam jaka bedzie cena, dla pewnosci w mailu zamiescilem ich stara cene [mam nadzieje, ze aktualna] ze strony internetowej.

Domyślnie

Mycza masz rację, właśnie sprawdziłem jak wróciłem do domu, Made in Thailand[/QUOTE]

Sprawdziłem, bo puszka jeszcze w pracy jest
    A Allegro nie oddało kasy za D7K od RE
    Ostatnio edytowane przez mycza ; 17-11-2011 o 22:05

Cytat Zamieszczone przez eBarciu Zobacz posta
    dokładnie dzięki Tobie Fatman już to zresztą kiedyś pisałem.
    akurat stałem przed wyborem kiedy założyłeś pierwszy post na temat D7000.
    długo go czytałem, potem drugi post no i wybrałem D5100 czego nie żałuję.

P.S.
    pisząc jojczących nie chciałem nikogo urazić, tylko pokazać jak na to patrzy Nikon.
    co się tyczy D7000 to nadal uważam, że gdyby Nikon/serwis NIkon nie olewał tematu to byłaby moja puszka marzeń.
    Cieszę się jesteś zadowolony ze swojego zakupu. Nie wiem jakimi szkłami dysponujesz
    i czy planujesz jakieś zakupy. W każdym bądź razie starannie dobieraj obiektywy do puszki,
    bo w przeciwieństwie do d7000 nie masz "AF tuning" i nie będziesz mógł dokonać korekty.
    Odpadają więc używki, no chyba że masz możliwość sprawdzenia. Odpadają też obiektywy
    bez własnego napędu - wiadomo. Szkoda, bo jest wiele dobrych szkieł.
    Rób zdjęcia i przestań zaglądać to tego działu bez potrzeby - oszczędzisz czas, zdrowie i migawkę.

ps. Wątek ten jest bardzo przydatny i jeżeli ktoś świadomie zdecyduję się na zakup tej puszki będzie
    wiedział jak ją przetestować, a w razie problemów poziom zdenerwowania będzie niższy.
    Na koniec jeszcze dwa spostrzeżenia:
    - Krzykacze znacznie częściej się wypowiadają.
    - Nabywcy d7000 mają prawdopodobnie większe wymagania i posiadają większy wybór szkieł (czytaj więcej problemów)

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Nie wiem jakimi szkłami dysponujesz
    i czy planujesz jakieś zakupy.
    moje szkła w stopce dobrane bez testowania - jakoś się udało
    Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Rób zdjęcia i przestań zaglądać to tego działu bez potrzeby - oszczędzisz czas, zdrowie i migawkę.
    zaglądam codziennie i będę aż historia zakończy się happy end'em
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eBarciu Zobacz posta
    z tego co wiem to tak - 10 osób. nie jestem prawnikiem więc mogę się mylić.
    "Z roszczeniem w trybie pozwu zbiorowego wystąpić może grupa minimum 10 poszkodowanych osób, górna granica nie jest określona i grupa może liczyć setki a nawet tysiące poszkodowanych. Zaletą takiego trybu postępowania są mniejsze koszty opłat sądowych, tylko 2 procent wartości pozwu, oraz rozłożenie tych kosztów na wszystkich członków grupy." - cytat z: http://www.pozew-zbiorowy.com.pl/

To może by...?

Domyślnie

Może kiedyś, na razie staram się ogarnąć co się dzieje

Zamierzam jutro spróbować skalibrować swoje obiektywy w jakimś normalnym świetle. A na weekend mam akurat wyjazd na imprezę firmową, nie było to w planach ale po prostu wezmę aparat i zobaczymy co będzie.
    Potem ewentualnie serwis. Z tego co widzę na stronach od ok. 300, ostatnio wracające stamtąd aparaty działają, i wydaje mi się, że były to aparaty osób bardziej świadomych rzeczywistości od przeciętnej (no i był jeszcze jeden dobry aparat po serwisie od zdjęć z nakrętkami czy czymś tam firmy "spec"). A po serwisie jak nie będzie sensownie działał, to najwyżej spróbuję jeszcze raz, a jakby i to miało jeszcze nie zadziałać to wtedy pewno będę coś kombinował z niezgodnością i ew. nową puszką.
    Mam nadzieję, że po przeczytaniu ok. 50 stron, których brakuje mi do skompletowania obu wątków nie spotkają mnie już kolejne przerażające niespodzianki... Swoją drogą... normalnie wciągnąłem się, ostatni tydzień to jak z dobrą książką - nie miałem siły przerywać czytania

Co by nie było - i tak chcę mieć taki aparat , bo pasuje mi w nim po prostu wszystko - chyba ani razu nie zabrakło mi żadnego potencjału nastawu Tylko ten fokus... Jeszcze się łudzę, że może będzie ok. Jednak chyba nawet jak wciąż będę miał walnięty to sobie kupię coś takiego http://www.kenrockwell.com/nikon/85f2ais.htm i przeczekam jak model 800/8000/8 czy jakiś tam będzie miał co najmniej rok od debiutu

(...)
    Jeszcze mi przyszło na myśl... Bez d7000 nie trafiłbym do tego forum i w szczególności do wątku, a sporo można się tu dowiedzieć... I to nie tylko o ostrości. No wspaniały ten d7000

(...)
    W sumie jeszcze jedna rzecz mnie męczy. Często chodziłem z zestawem d7000 z 80-200/2.8 Niejednokrotnie były to raczej długie spacerki. Nie używam paska na szyję, tylko na nadgarstek i aparat noszę właściwie luźną ręką, obiektywem w dół. Ten obiektyw to blisko 1,3 kg... Czy takie użytkowanie może mieć jakiś zły wpływ na mocowanie obiektywów w body? Chyba nie powinno, przecież to obiektyw trzyma się statywu, a aparat musi się dobrze trzymać obiektywu... Hm?
    Dodatkowe issue... Niejednokrotnie wydawało mi się w warunkach jak powyżej, że słyszę, a właściwie bardziej czuję, jakiś sporadyczny stuk. Pojedyncze sztuki, w ujęciu pod względem wyjść na spacer - chyba na każdym ale raczej rzadko.
    Próbowałem machać takim zestawem koło ucha i nic. Próbowałem czy to właśnie coś z połączeniem i nigdy tego nie stwierdziłem, zawsze miałem przeświadczenie, że to musi być coś wewnątrz, ale również zero dowodu.
    Ostatnio edytowane przez pardwadwa ; 18-11-2011 o 01:00

Domyślnie

O możliwości złożenia pozwu zbiorowego pisałem już dużo wcześniej ale to środek radykalny, natomiast wysłanie do serwisu pisma z informacją że jeżeli nie rozwiążą problemu definitywnie to taki proces ich czeka może poskutkować tym że panowie z Nikon Polska zakończą tą zabawę. Ostatecznie taka rozpierducha chwały im w śród europejskich nikoniarzy nie przyniesie. I jeszcze jedno: czy ktoś zażądał od nikona wymiany sprzętu na nowy wolny od wad? Jakiś czas nie mieszkam już w Polsce ale o ile pamiętam to po trzech naprawach takie żądanie jest zasadne. Można to sprawdzić w jakiejś federacji konsumenckiej

Domyślnie

Problem w tym, że podobno NP nie uznaje dokonywanych kalibracji czy innych czyszczeń matrycy za wady. Czyli czy zaniesiesz puszkę raz czy siedem razy to i tak nie ma znaczenia - wg NP jest bez wady i g... wymienią. Co nie zmienia faktu, że jak przyjdzie co do czego to zamierzam walczyć. Mam w pracy u siebie całe stado prawników, w tym trochę "młodych wilków" napalonych na podobne sprawy, na pewno mi pomogą, może to coś da Aczkolwiek na pewno wolałbym, żeby mi po prostu puszkę naprawili w tym Nikonie

Domyślnie

Czołem forumowicze!
    Dziś z ciekawości sprawdziłem cenę D7k - ok 4 tys. +/-100.
    Czyżby podwyżka wynikała z poprawy jakości ???
    Aż strach się bać co będzie przed świętami jak ludziska wpadną w szał zakupów
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

Ja was ludziska nie rozumiem magluje się temat od roku że jest problem z af i wyciekajacym olejem a i tak puszki kupujecie a później narzekacie
    Nikon

Strona 434 z 705 PierwszyPierwszy ... 334384424432433434435436444484534 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów