Close

Strona 266 z 371 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316366 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 651 do 2 660 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Dobra gotowa maszynka z Windowsem i konkretnymi sterownikami dziala tak samo stabilnie jak Macki, mozna nie wylaczac tygodniami, nie wyskakuja blescreeny ani klopoty z oprogramowaniem i jest stabilna.
    Ech, i znów to samo.

Stig wspomniał, że Makówkowiec w życiu się w tym wątku nie przyzna, że OSX ma wady, ale to co Pan pisze jest dokładnie tym samym, tylko o Windows. Tyle że to już przestaje być nawet śmieszne. Wspomnienie o wirusach i kilku Windziarzy da się pokroić, że w życiu wirusa nie widziało. Słowo o usypianiu i sypią się świadectwa że działa super i w ogóle. Ludzie zdobądźcie się na odrobinę uczciwości przed samymi sobą.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ech, i znów to samo.

Stig wspomniał, że Makówkowiec w życiu się w tym wątku nie przyzna, że OSX ma wady, ale to co Pan pisze jest dokładnie tym samym, tylko o Windows. Tyle że to już przestaje być nawet śmieszne. Wspomnienie o wirusach i kilku Windziarzy da się pokroić, że w życiu wirusa nie widziało. Słowo o usypianiu i sypią się świadectwa że działa super i w ogóle. Ludzie zdobądźcie się na odrobinę uczciwości przed samymi sobą.
    Ale ja nie mowie ze winda nie ma wad, ba, wielokrotnie powtarzalem ze jak kazdy ludzki twor takowe posiada, w przeciwienstwie do Ciebie i idealizowania produktow Apple, niestety ale to Ty nie chcesz sie przyznac ze takowe wystepuja na jablkowych produktach, albo najzwyklej w swiecie manipulujesz.

Tzn co? Mam powiedziec ze winda to syf wiecznie wieszajacy sie, na ktorym kazdy program nie dziala a w dodatku kazdy program chce ukrasc mi numer konta w banku? Skoro takie problemu skonczyly mi sie w 2002 roku jak przestalem skladac blaszanke z byle czego to po co mam to mowic ? Po to zebys poczul sie lepiej ? Badz powazny. MacOS bedzie sie wywalal rownie czesto jak windows na czesciach ktore juz hardwarowo sprawiaja problemy a oba systemy beda dzialac tak samo stabilnie na fabrycznie przystosowanej maszynie, chyba ze porownujesz lapka z mediamarkt za 1500 zl do macbooka pro ale jaki to ma sens ??

Co do wirusow, jak juz wczesniej wspominalem, skoro ty nie masz to taki problem nie istnieje w Apple (mimo ze ostatnio coraz czesciej pisza o nowych robakach), jesli ja nie mam na windzie to oszukuje sam siebie. Za pierwszym razem to bylo smieszne, pozniej zrobilo sie zalosne, teraz to cycki opadaja, nawet te silikonowe.
    Ostatnio edytowane przez eskimos ; 01-11-2011 o 13:28
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Ja cały czas piszę o porządnej maszynie z Windowsem i porządnej maszynie z OS X. Po prostu z OS X mam mniej roboty i praca jest dużo efektywniejsza.

Film będzie tym samym filmem zarówno oglądany na TV 55" Sony jak i TV 55" Sharp. Teoretycznie tak ale w praktyce dla mnie ważny jest jeszcze pilot oraz menu. Właśnie to jest lepsze w OS X.

Kończę temat ze swojej strony. Przynajmniej do czasu kiedy rozwiążę problem który mnie tu przywiódł.

Domyślnie

Komputer to narzędzie, które ma jakieś zadanie. To co Stig, próbuje od dłuższego czasu przekazać,to że zarówno Mac jak i PC, mają swoje wady, ale nie powinno dorabiać się do tego jakiejś ideologii, a w tym przypadku użytkownicy Maca przodują. A już tłumaczenie, że ktoś narzeka na coś, bo go nie stać jest po prostu śmieszne. W krajach trochę zamożniejszych niż Polska, idziesz do pracy i dostajesz pytanie Mac czy PC, a to ty masz odpowiedzieć na pytanie co ci bardziej pasuje - nic poza tym - to nie jest pytanie o religie - czy mam świętować Boże Narodzenie czy Id al-Adha!

Domyślnie

Co do wirusow, jak juz wczesniej wspominalem, skoro ty nie masz to taki problem nie istnieje w Apple (mimo ze ostatnio coraz czesciej pisza o nowych robakach), jesli ja nie mam na windzie to oszukuje sam siebie. Za pierwszym razem to bylo smieszne, pozniej zrobilo sie zalosne, teraz to cycki opadaja, nawet te silikonowe.
    A tak z ciekawości: jakiego antywirusa masz aktualnie zainstalowanego? Oczywiście zakładam, że komputer masz podłączony do internetu...
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

w przeciwienstwie do Ciebie i idealizowania produktow Apple, niestety ale to Ty nie chcesz sie przyznac ze takowe wystepuja na jablkowych produktach, albo najzwyklej w swiecie manipulujesz.
    Nieprawda. Nigdy niczego takiego nie twierdziłem.

Tzn co? Mam powiedziec ze winda to syf wiecznie wieszajacy sie, na ktorym kazdy program nie dziala a w dodatku kazdy program chce ukrasc mi numer konta w banku? Skoro takie problemu skonczyly mi sie w 2002 roku jak przestalem skladac blaszanke z byle czego to po co mam to mowic ?
    Bo tak przecież jest. Może nie w przesadzonej skali, ale jest. Z konta żony całkiem niedawno, nie przed 2002 rokiem ktoś wykradł dostępy i zrobił sobie przelew. Na komputerze z Windows na którym "nie było" żadnego wirusa. Każdy, powtarzam każdy użytkownik Windows miał styczność z problemami o których piszemy w tym wątku. Z różną intensywnością, ale to jest fakt. Użytkownicy OSX mają je też, ale o kilka rzędów wielkości rzadziej i mniejszej wagi.

MacOS bedzie sie wywalal rownie czesto jak windows na czesciach ktore juz hardwarowo sprawiaja problemy
    Proszę nie chwytać się brzytwy. Żadne oprogramowanie nie zrobi cudów na niesprawnym sprzęcie.

a oba systemy beda dzialac tak samo stabilnie na fabrycznie przystosowanej maszynie
    Nie. Tak nie jest i choćby nie wiem jak próbować udowadniać to najnormalniej niemożliwe. Nigdy żaden Windows nie był w stanie zbliżyć się stabilnością do żadnego Unixa.

Ile razy można pisać to samo? Problemu wirusów na Mac nie ma i tyle. I artykuły oraz straszenie użytkowników tego nie zmieniają. Pisanie czegoś analogicznego o Windows jest niepoważne. Dowód? Kto z obecnych tu użytkowników Windows nie ma antywirusa/antyszpiega? A jeśli ma to po co, jeśli nie ma problemu wirusów na Win?

Cytat Zamieszczone przez Jaskier Zobacz posta
    To co Stig, próbuje od dłuższego czasu przekazać,to że zarówno Mac jak i PC, mają swoje wady
    Skala, cały czas "zapominacie" o skali....
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-11-2011 o 14:02
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaskier Zobacz posta
    W krajach trochę zamożniejszych niż Polska, idziesz do pracy i dostajesz pytanie Mac czy PC, a to ty masz odpowiedzieć na pytanie co ci bardziej pasuje - nic poza tym - to nie jest pytanie o religie - czy mam świętować Boże Narodzenie czy Id al-Adha!
    Dokładnie tak właśnie jest. Tyle, że tam nikogo nie dziwi, że ktoś wybiera produkty Apple, w przeciwieństwie do naszego polskiego ogródka.

Domyślnie

Nigdy żaden Windows nie był w stanie zbliżyć się stabilnością do żadnego Unixa.
    Ależ jest to możliwe - pod warunkiem, że nie uruchamiamy żadnej aplikacji..

P.S.
    W pracy korzystam z Windowsów udostępnionych z farm serwerowych bardzo poważnych firm. Można powiedzieć, że to jest state-of-the-art rozwiązań serwerowych. I co? Też się wywalają raz po raz Windowsy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    W pracy korzystam z Windowsów udostępnionych z farm serwerowych bardzo poważnych firm. Można powiedzieć, że to jest state-of-the-art rozwiązań serwerowych. I co? Też się wywalają raz po raz Windowsy.
    Trzeba geniuszu marketingu i nie wiem gdzie i jak oraz ile smarować, żeby Windows Serwer ze swoimi pożal się Boże horrendalnie drogimi i wybitnie zawodnymi usługami Exchange, SQL i innymi, był w wielu zastosowaniach biznesowych nie do zastąpienia.

Domyślnie

Ale napisałby Pan że byłaby to skrajność. Dlaczego? Co złego z natychmiastowym dostępie do wszystkich swoich aplikacji?
    Nie ma absolutnie nic złego. Otwierając wszystkie jesteśmy po prostu gotowi na podjecie działań w każdej sytuacji.
    Ktoś się kiedy śmiał, ze na iPhone-ie można znaleźć wszystko. Nawet aplikacje na uratowanie świata.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 266 z 371 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316366 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów