Close

Strona 255 z 371 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 541 do 2 550 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    iMovie to zabawka. Problem miałem w usuwaniu przeplotu i usilnym zapisie jako 1080p. Mnie się nigdy nie udało wyeksportować z iMovie w formacie 1080i, a tylko tak jest całkowicie płynnie.
    Hmm, sęk w tym że cudów nie potrzebuję a filozofia Apple o tyle mi się podoba że używa się narzędzi adekwatnych i one się sprawdzają... Z resztą mniejsza o to...

Znalazł Pan rozwiązanie (z kontekstu wnioskuję że nie). Czego w takim razie można użyć do tworzenia pokazu slajdów i eksportu video? Tak żeby finalnie miało to profesjonalny wygląd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Znalazł Pan rozwiązanie (z kontekstu wnioskuję że nie). Czego w takim razie można użyć do tworzenia pokazu slajdów i eksportu video? Tak żeby finalnie miało to profesjonalny wygląd.
    Ściągnąłem triale Fine Cut Pro, Premiere Elements i Premiere. Idealnie eksport video przebiega z Premiere CS4. CS5 już nie. Kładzie nacisk na 1080p i coś dziwnego dzieje się z kodekiem, bo niby H264 ten sam, a z CS4 urządzenia mi to odtwarzają pięknie z a CS5 nie. Ewentualnie MPEG2 działa poprawnie we wszystkich wersjach, ale pliki 2x takie. Jest też plus, materiał błyskiem się przekodowuje bo z kamer DV jest właśnie 1080i MPEG2. H264 miele sporo czasu. Najbardziej mi leży zachowanie Premiere CS4, choć 5% jego możliwości wykorzystam. Sprawdziłem, że po zakupie Premiere będę mógł używać CS4, tylko ta cena...

iMovie zarzuciłem zupełnie. Próba przekodowania materiału PAL 720x576 z strumienia z tunera SAT na strawny plik to niezależnie od formatu wyjścia koszmarna utrata jakości. Nie chcę myśleć nawet co to zrobi z HD. Ale może coś źle robię...?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 25-10-2011 o 22:20
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Jak już o Makach...

Kupiłem świeżego Mini Sever... Podobno bezproblemowy... Nie umiem dokopać się do problemów innych z Aperture 3 ale ja je wiąże z innymi, podobnymi w Adobe. Problem z pędzlem w Photoshopie / Lightroom też jest ale kilka aktualizacji i Apple nie robi nic. W tym momencie ten Mac dla mnie traci sens!

Wydaje się że to wina sterownika ale ile można czekać na poprawkę!

http://www.youtube.com/watch?v=4vh4rPNRlKE

http://www.youtube.com/watch?v=6ea-ITOch_8 - tu mnie!
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 26-10-2011 o 17:21

Domyślnie

Kupiłem świeżego Mini Sever...
    Ustawiłeś sobie może dyski w Raid0?
    Jeśli tak to jaka jest ich wydajność?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Jeśli tak to jaka jest ich wydajność?
    Tak i szczerze mówiąc chodziło tylko o sprawdzenie różnicy w szybkości pracy "pod ręką". Odpukać w ciagu tych kilku dni nic się nie dzieje ale koniec końców odkrece ten raid i postawie Snow Leoparda obok Liona.

Wracając do mojego tematu, może ktoś na Airze z HD 3000 sprawdzic lub może na Mini czy ma tez takie objawy?

Wydajność tych Seagate jest mniejsza niż WDC czy Toshib 7200 ale w Raidzie różnica się zaciera. Sprawdzając takim popularnym na Youtube programem miałem ok. 95 / 95 w single i 140 / 150 w Raidzie.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 26-10-2011 o 21:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Ma mam na makówce volumen systemowy w RAID0 na dwóch SSD. Jeśli interesują Pana osiągi to proszę tylko powiedzieć co i jak zmierzyć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ma mam na makówce volumen systemowy w RAID0 na dwóch SSD. Jeśli interesują Pana osiągi to proszę tylko powiedzieć co i jak zmierzyć.
    Proszę mi napisać co Pan o tym myśli? Chodzi o te moje artefakty. Pytam dlatego ze ma Pan i doświadczenie z Makami i pojęcie ogólne, dość duże o sprzęcie.

Domyślnie

Proszę mi napisać co Pan o tym myśli? Chodzi o te moje artefakty. Pytam dlatego ze ma Pan i doświadczenie z Makami i pojęcie ogólne, dość duże o sprzęcie.
    Nie mam pojęcia co to może być. Nie spotkałem się nigdy z podobnym objawem.

Domyślnie

Ja doczytalem o problemach w PS i Lightroom ze zmiana wielkości pędzla oraz o nieznikajacym śladzie po miejscu jego pracy oraz o przekonaniu ze i Apple i Adobe o tym wie i od dwóch aktualizacji nic się nie zmieniło...

Jutro sprawdze jeszcze Snow Leoparda...

Domyślnie

Na Snow Leopardzie, który ledwo zipie na Mini 2011 nie mam artefaktów ale nadal są problemy ze zmianą wielkością brusha. Wydaje się że Mini 2011 nie nadaje się do pracy... Eeech...

Strona 255 z 371 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305355 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów